Maailman siivouspäivä 17.9.

17.9.2022 vietetään maailman siivouspäivää!

Metsä on meille suomalaisille tärkeä paikka, jossa virkistymme liikkumalla, retkeilemällä tai esimerkiksi suunnistamalla. On tärkeää, että metsiin ei jätetä jälkiä tai roskia käynnin jälkeen, vaan kaikki kerätään mukaan. Jokamiehen oikeudet ja metsissä virkistyminen ovat tärkeä osa metsätalouden sosiaalista kestävyyttä.

Espoon Suunta osallistuu yhdessä PEFC Suomen, Suunnistusliiton ja Helsingin suunnistajien kanssa maailman siivouspäivään, joka toteutetaan siivoamalla lähimetsää Espoon Puolarmetsässä ja Helsingin Mustikkamaalla. Maailman siivouspäivä kannustaa pitämään ympäristön puhtaana. Se on maailmanlaajuinen päivän kestävä ympäristön siivoustempaus – siivoustalkoopäivä. Päivän tarkoitus on kiinnittää ihmisten huomio maailman valtaviin roskamääriin. Siivouspäivään ovat kaikki tervetulleita!

Kannustamme kaikkia suunnistusseuroja ja suunnistusväkeä osallistumaan lauantaina 17.9.2022 maailman siivoamiseen. Espoon Suunnan siivoustalkoot alkavat Puolarmaarista (kylänvanhimmanpiha 7) 17.9 klo 11 eteenpäin. Puolarmaarin parkkipaikalle tuodaan jätelava, johon yksittäinen talkoolainen voi tyhjentää metsästä keräämänsä roskat.

Liike on suurin yhden päivän kansalaistoimi maailmanlaajuisen jätekriisin ratkaisemiseksi. Vuonna 2022, 60 miljoonaa vapaaehtoista 191 maassa yhdistävät voimansa planeetan siivoamiseksi (worldcleanupday.org). 

PEFC tukee jokamiehenoikeuksien toteutumista ja oikeutta luonnossa oleskeluun. Muistetaan, että jokamiehenoikeudella ei saa roskata ympäristöä!

Espoon Suunnan siivoustiimiin voi ilmoittautua MyClubissa -> Ilmoittautuminen

PEFC

Suomen Suunnistusliitto

Helsingin Suunnistajat