Espooseen haetaan Jukolan Viestiä vuodelle 2027 tai 2028

Espoon Suunta hakee ja Espoon kaupunki tukee  vuoden 2027/2028 Jukolan viestiä Espooseen. Kilpailukeskus eli Jukolan kylä tullaan seuran ja kaupungin yhteisten suunnitelmien mukaan rakentamaan Ämmäsmäen alueelle. Kilpailumaasto on tyypillistä uusmaalaista talousmetsää ja suunnistusradat sekä kilpailutoiminnot suunnitellaan alueen luontoarvot ja riistanhoito huomioiden.
 
”Espoon Suunta on yksi Suomen johtavista suunnistusseuroista ja on sanomattakin selvää, että myös se kaunein ja kirkkain lajin tapahtuma halutaan järjestää Espoossa”, sanoo seuran puheenjohtaja Pasi Laaksonen. Laaksonen korostaa, että mahdollinen tapahtuman saaminen Espooseen ja sen kautta positiivinen tulos tarkoittaa espoolaisille lapsille ja nuorille entistä parempia mahdollisuuksia harrastaa suunnistusta sekä tavoitella kilpailullisia unelmia.
 
Tapahtuman järjestämisoikeutta Suomen Suunnistusliitolta ja Kaukametsäläiset ry:ltä hakeva Espoon Suunta (EsSu) on espoolainen suunnistuksen erikoisseura, jonka tavoitteena on edistää luontoliikuntaa ja suunnistusharrastusta Espoossa ja lähialueilla. Seuran toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa. Muut lajit ovat hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus sekä tarkkuussuunnistus. Espoon Suunta on myös Suomen suurin suunnistusseura kilpailijalisenssimäärällä mitattuna. Seura haluaa laadukkaan nuoriso- ja valmennustoiminnan myötä kehittää kilpasuunnistajia ja menestyä seurana arvokisaviesteissä. Espoon Suunta haluaa olla koko perheen seura, johon jokaisen on mukava kuulua. Espoon Suunta tunnetaan aktiivisena kilpailuiden järjestäjänä ja on järjestänyt vuosien saatossa Nuorten Jukolan ja useita kertoja SM-kilpailuita ja järjestää joka vuosi mm. kansalliset eGames kilpailut sekä kuntosuunnistustapahtumia. Kesällä 2022 Espoon Suunnan nuoret voittivat Nuorten Jukolan ja seura palkittiin mm. Suomen parhaana nuorisosuunnistuksen seurana. Vuonna 2024 Espoon Suunta isännöi myös sprinttisuunnistuksen SM-kilpailut Espoossa.
 
Espoon Suunta on myös osa Espoo Liikkuu – yhteisöä ja kaupunki on tehnyt seuran kanssa hyvää ja määrätietoista yhteistyötä jo vuosien ajan. Sekä Espoon kaupungin, että Espoon Suunnan tavoitteena on tarjota jokaiselle kilpailijalle, huoltajalle, kannustajalle, yhteistyökumppanille kuin tapahtumaa television ääressä seuraavalle katsojalle ainutlaatuinen ja onnistunut tapahtumakokemus.
 
Maailman suurin suunnistusviestitapahtuma, Jukolan ja Venlojen Viesti keräävät kesäkuisen viikonlopun aikana yhteen maailman parhaat suunnistajat sekä kaikki suunnistuksesta ja luonnosta nauttivat liikunnan harrastajat. Kaikkineen tapahtumaviikonlopun aikana tapahtumakeskuksessa vierailee noin 50 000 ihmistä.
 
Aikaisempien tapahtumien vaikuttavuuslaskenta osoittaa, että Jukolan Viestin aluetaloudellinen vaikutus on nykyisellään noin 6 – 7 miljoonan euron välillä.
 
Jukolan Viestin kaikki oikeudet omistaa Kaukametsäläiset ry. Yhdistyksen tehtävänä on valvoa ja kehittää ainutlaatuista Jukolan Viestin brändiä ja tapahtumaa.
 
Virallinen hakemus järjestämisoikeudesta jätetään lokakuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen talven ja kevään aikana Kaukametsäläiset yhdessä Suunnistusliiton ja järjestäjien kanssa arvioivat hakemusta. Päätös tapahtuman järjestäjästä tehdään Porvoon Jukolassa kesäkuussa 2023.
 
Lisätietoja:
 
Espoon Suunta / Puheenjohtaja Pasi Laaksonen
GSM 050 5390 932, pj@espoonsuunta.fi
 
Espoon Suunta / Kari-Pekka Seppänen
GSM 044 0806 943 kari-pekka.seppanen@espoonsuunta.fi