Hei, me suunnistetaan! 14.6. Jukola-etkot Kellonummella

Hei, me suunnistetaan! koko perheen suunnistustapahtumat

eTaitorastit ja Lasten Kuntosuunnistus samassa tapahtumassa!

Essulaiset: Tapahtumassa kilpaillaan myös perinteinen kulta-, hopea ja pronssikompassikilpailu ja lasten pokaalijahti!

Ohjetta päivitetty 14.6. sinisellä korostevärillä. ­­­

Tapahtumaohjeet 14.6.2023

Espoolainen suunnistuskansa kokoontuu Jukola-viikon keskiviikkona Kellonummen maastoihin metsästämään rasteja radoilta, joilta löytyy tarjontaa kaikille vauvasta vaariin. Kevätkauden viimeisten eTaitorastien erikoisuutena ovat lasten kuntorastit. Tapahtuman yhteydessä kisataan myös Espoon Suunnan perinteinen Kulta-, hopea- ja pronssikompassi-kilpailu sekä lasten pokaalijahti. Menoa ja meininkiä ei siis varmasti puutu!

Aikuiset sekä 12-sarjalaiset ja vanhemmat junnut pääsevät valitsemaan ratansa Kulta, hopea- ja pronssiradoista (eli seuran ulkopuolisille A, B ja C -radat). Essun Lasten ratoja on tarjolla RR- ja TR-sarjoille sekä HD10 tasoinen suora rata. Lasten radoille saa osallistua itsenäisesti oman ikäryhmän sarjaan tai avoimessa sarjassa ilman ikärajoituksia myös aikuisen kanssa. 

Kaikkien sarjojen yhteislähdöt ovat porrastetusti klo 18.30 alkaen (aikuisten sarjat ensimmäisenä ja avoimet lasten sarjat viimeisenä). Aikataulu ilmoitetaan kisasivulla ilmoittautumisen päätyttyä. Suosittelemme kaikkia osallistumaan yhteislähtöön, mutta kaikille radoille pääsee myös omatoimisesti klo 17.30 – 18.30. 

Toivotamme tervetulleiksi kaikki Essun jäsenet ja seuran ulkopuoliset, olit sitten vasta aloittanut tai jo pitkään kisannut suunnistaja. Tervetuloa! 

 

Matkat, radat ja maasto

eTaitorastien ratavaihtoehtoja on kolme, joista löytyy jokaiselle jotakin:

 • A (Kulta) – 6,2 km
  – Vaikein ja pisin rata.
 • B (Hopea)– 4,3 km
  – Keskimittainen rata, joka tarjoaa riittävästi selkeitä kohteita nuorelle (noin HD14) urheiljalle, mutta myös hyvän vauhdikkaan ja tarkkuutta vaativan radan kokeneelle aikuissuunnistajalle.
 • C (Pronssi)– 2,4 km
  – Noin HD12 -tasoinen suora rata, joka tukeutuu vahvasti polkuihin ja muihin selkeisiin kohteisiin.

Lasten sarjat ja radat: (+ avoimet sarjat, joissa näille samoille radoille voi osallistua iästä riippumatta ja esimerkiksi aikuisen kanssa)

 • H/D 8 RR, H/D 10RR – 2,2 km
 • H/D 10 (suora) – n. 1,3 km
 • H/D 12 TR – 1,4 km

  Huom Essulaiset! Pokaalijahtiin osallistuvat H/D12 sarjalaiset ja vanhemmat kisaavat Pronssi- ja hopea -sarjoissa. Eli H/D 12 sarjalaiset ilmoittautuvat Pronssisarjaan ja H/D 14-16 Hopeasarjaan.

 

Kartta

1:10 000 ja 1:7500 / 5m / A4

 

Ratamestarin kommentit

Radat liikkuvat suhteellisen pienellä maastoalueella, jolla on paljon rasteja. Muista siis aina tarkistaa koodi, että olet oikealla rastilla. Iso osa rasteista on alueilla, joissa on hyvä näkyvyys, tiivis polkuverkosto (erityisesti itäosa) ja nopeakulkuisia kallioita. Toisaalta maastossa on myös paljon peitteisiä alueita ja jyrkät nousut tuovat fyysisyyttä radoille. Karttaan merkityt polut ovat osittain epäselviä ja lisäksi maastossa on useita eläinten ja ihmisten tekemiä uria, joita ei ole kartassa; tämän seurauksena suunnistusta ei nuorten radoillakaan kannata perustaa pelkästään polkuihin, vaan kompassin on oltava aktiivisesti käytössä ja polkua juostessakin on pyrittävä lukemaan kartasta, minkä suon tai mäen reunaa milloinkin seuraa.

Kellonummi tarjoaa haastavan suunnistustapahtuman kaikille suunnistajille ja vaatii jatkuvaa keskittymistä omaan suunnistukseen.

Huomio: Hopea -radan suunnittelussa on pyritty löytämään sopivaa haastetta kokeneille suunnistajille, mutta riittävän selkeää suunnistusta nuoremmille kisaajille. Niinpä rastiväleille on etsitty ohjaavia avainkohteita tuomaan itsevarmuutta myös nuortensarjalaisille. 

Lasten radat tukeutuvat vahvasti alueen isoimpiin polkuihin, mutta vaativat myös tarkkuutta kartalla pysymisessä ja rastinotossa! HD10- ja pronssiradasta on molemmista kisakeskuksessa näytillä pieni ote kilpailurataa ratojen haastavammista alueista, joissa polut eivät ole niin selkeät. Näihin rasteihin ja mukaan liitettyihin suunnistusvinkkeihin kannattaa tutustua etukäteen oman aikuisen tai Essun valmentajan kanssa. Varaa tarpeeksi aikaa tapahtumapaikalla toimimiseen.. 

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu ennakkoon 12.6. iltaan mennessä. Navisport-linkin kautta:

 

Ilmoittaudu yhteislähtöön 

Ilmoittautuminen ennen yhteislähtöä itsenäisesti starttaaville

 

Ajanotto / vuokra EMIT

Tapahtumissa otetaan aikaa EMIT-leimausjärjestelmällä. Rasteilla siis isot rastiliput ja koodillinen emit-leimasin. Tapahtumissamme on mahdollista saada käyttöön lainakortti, jos omaa EMIT-korttia ei ole. Lainakortin vuokra on 2 € muilta kuin Essun jäseniltä. Kadotetusta lainakortista perimme 80€ maksun.

Voit osallistua myös ilman aikaa ja EMIT-korttia.

Isojen sarjojen ensimmäisellä rastilla on useampi emit -leimasin, joista voi käyttää mitä tahansa. Myös viimeisellä rastilla voi leimata millä vain leimasimella (58 tai RR). 

 

Lähdöt

Kaikissa sarjoissa yhteislähdöt noin klo 18.30-18.45. Lisäksi radoille voi startata omatoimisesti klo 17.30.-18.30.  Maali sulkeutuu klo 20.30.

Tarkennettu lähtöaikataulu:

Klo 18.30   Kulta  (n. 50 lähtijää)
Klo 18.35   Hopea, Pronssi ja TR klo  (n. 60 lähtijää)
Klo 18.40   HD10 suora ja RR-sarjat klo 18.40 (n. 50 lähtijää)

HUOM Essulaiset! Vain yhteislähtöön osallistuvat ovat mukana Kulta-, hopea- ja pronssikompassikilpailussa sekä Pokaalijahdin kilpasarjoissa. Pokaalimerkinnän saa kuitenkin lähtöajasta riippumatta.

 

Osallistumismaksu

Muut kuin Espoon sunnan jäsenet, 10€. Muista ilmoittautua ennakkoon!

Maksu ilmoittautumisen yhteydessä Navisportissa:

 • Kortti
 • Verkkomaksaminen
 • Mobilepay / Pivo

Mikäli seuranne haluaa maksaa osallistumisia keskitetysti sovi näistä ennakkoon Annan kanssa /annakotkajuuri(a)gmail.com

Hyväksytyt liikuntaedut

Hyväksymme myös liikuntaetuja:

 • Smartum Liikuntaseteli, Smartum Kulttuuriseteli, SmartumPay-sovellus, MyEdenred-mobiilimaksu, EazyBreak, ePassi, Virike-seteli ja Tyky-kuntoseteli
 • Ohjeet maksamiseen

 

Opastus ja pysäköinti

Pysäköinti on Oittaan ulkoilukeskuksessa. Parkkipaikan navigointiosoite on Gunnarlantie, Espoo. Paikoituksesta on tapahtumakeskukseen (Raikorventie, Kellonummi) matkaa n. 1,3 km. Reitti näkyy alla olevassa kartassa lilalla värillä ja se on viitoitettu maastoon. Viitoitus alkaa parkkipaikan kohdalta olevasta Kunnarlantien alittavasta alikulkutunnelista.

Pysäköinnissä ei ole liikenteenohjausta. Huomioi että aurinkoisena iltana parkkipaikka voi olla hyvin täysi. Varaa riittävästi aikaa siirtymään! 

Paikalle voi saapua myös julkisilla liikennevälineillä (HSL pysäkki: Kellonummi E6824 tai Kellonummentie E6821) tai polkupyörällä.

Tulokset

Kunkin tapahtuman tulokset sekä väliajat päivittyvät tapahtuman edetessä ONLINE -tulospalveluun automaattisesti. Linkit tulospalveluun löytyvät Espoon Suunnan nettisivuilta.