Espoon Suunta Jukolan ja Venlojen Viestin isäntä 2028

Espoon Suunta on valittu Jukolan Viestin järjestäjäksi vuodelle 2028. Maailman suurimman suunnistustapahtuman kilpailukeskus eli Jukolan kylä tullaan seuran ja Espoon kaupungin yhteisen suunnitelman mukaan sijoittamaan Ämmäsmäen alueelle Länsi-Espooseen, aivan Nuuksion tuntumaan.  Jukolan ja Venlojen viestit suunnistetaan nyt ensimmäistä kertaa Espoossa koko tapahtuman vuonna 1949 alkaneen historian aikana.

Jukolan ja Venlojen Viestit keräävät kesäkuisen viikonlopun aikana yhteen maailman parhaat suunnistajat sekä kaikki suunnistuksesta ja luonnosta nauttivat liikunnan harrastajat. Kaikkiaan kilpailuviikonlopun aikana tapahtumakeskuksessa vierailee noin 50 000 ihmistä ja Espoo Jukolan hyvä saavutettavuus houkuttanee runsaan osallistujamäärän.

Aikaisempien tapahtumien vaikuttavuuslaskenta osoittaa että Jukolan viestin aluetaloudellinen vaikutus on nykyisellään noin 6-7 miljoonan euron välillä.

 

Jukola ja suunnistus sopivat erinomaisesti Espoon strategiaan 

 

“Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme käännettyä suunnistavan maailman katseet vihdoinkin Espooseen. Koemme, että arvoiltaan suunnistus ja Jukolan Viesti sopii erittäin hyvin luonnonläheiseen Espooseen. Ämmäsmäen kehittyvä alue palvelee loistavasti Jukolan viestin kokonaisuutta sen valmiin infran ja erinomaisten liikenneyhteyksien ansiosta”, kertoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tulevasta Jukolan Viestistä. Lisäksi Mäkelä korostaa, että Espoo haluaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti olla houkutteleva ja kilpailukykyinen kumppani kansallisille ja kansainvälisille tapahtumille. 

”Jukolan viestin ainutlaatuinen tunnelma ja yhteisöllisyys ovat jo itsessään kokemisen arvoisia. On hienoa saada Espooseen tapahtuma, joka kokoaa kaiken tasoiset liikkujat luontoon, sillä Espoo on ehdottomasti Suomen luontoliikunnan pääkaupunki. Jukolassa on samaa henkeä kuin Espoo liikkuu -yhteisössä”, kertoo Espoon elinvoimajohtaja Mervi Heinaro.

Heinaro muistuttaa, että Espoossa on huikeat puitteet ulkoilla metsissä, merellisessä luonnossa tai jopa kansallispuiston erämaassa. Monipuolisia harjoitusmaastoja löytyy sekä kuntoilijoille että huippusuunnistajille, jotka valmistautuvat Espoon Jukolaan

 

Espoon Suunnalle kunniatehtävä ottaa vastaan Jukolan järjestelyvuoro

 

Jukolan ja Venlojen Viestin järjestäjäksi valittu Espoon Suunta on yksi Suomen johtavista suunnistusseuroista ja seura ottaa ilolla vastaan Jukolan järjestelyvuoron vuodelle 2028.

“On sanomattakin selvää että haluamme olla osa Jukolan ja Venlojen Viestin upeaa tarinaa ja järjestää Jukolan Espoossa”, sanoo seuran puheenjohtaja Pasi Laaksonen ja paljastaa että seuran vuosikokouksessa mahdollista Jukolan Viestin järjestämistä pidettiin kunniatehtävänä, suurimpana kunnianosoituksena jonka suunnistuseura voi saada tehtäväkseen. Laaksonen korostaa myös, että nyt alkava Jukolaprojekti on valtava mahdollisuus espoolaiselle ja koko suomalaiselle suunnistukselle, onhan tulevaan Jukolan kylään aikanaan alle 30 minuutin matka yli miljoonalla ihmisellä. Samalla Jukolan saaminen Espooseen avaa sekä suunnistukselle että espoolaiselle liikunnalle ja yritysyhteistyölle ainutlaatuisia ja innovatiivisiä mahdollisuuksia. Lisäksi lajin ja tapahtuman synnyttämä positiivinen kierre tarkoittaa espoolaisille lapsille ja nuorille entistä parempia mahdollisuuksia harrastaa suunnistusta sekä tavoitella kilpailullisia unelmia. 

Espoon Suunta on Espoossa myös aktiivinen seurayhteistyön tekijä ja osana Espoo Liikkuu -yhteisöä on tehnyt kaupungin kanssa hyvää ja määrätietoista yhteistyötä jo vuosien ajan. 

Sekä Espoon kaupungin että Espoon Suunnan tavoitteena on tarjota jokaiselle kilpailijalle, huoltajalle, kannustajalle, yhteistyökumppanille kuin tapahtumaa television ääressä seuraavalle katsojalle ainutlaatuinen ja onnistunut tapahtumakokemus.

Tapahtuman järjestämisoikeuden on Espoon Suunnalle myöntänyt Suomen Suunnistusliiton ja Kaukametsäläiset ry:n muodostava Jukolan johtoryhmä. 

Jukolan viestin kaikki oikeudet omistaa Kaukametsäläiset ry. Yhdistyksen tehtävänä on valvoa ja kehittää ainutlaatuista Jukolan Viestin brändiä ja tapahtumaa.

 

Lisätietoja:

 

Espoon Suunta / puheenjohtaja Pasi Laaksonen 

GSM 050 5390 932

pj@espoonsuunta.fi

 

Espoon Suunta / Kari-Pekka Seppänen

GSM 044 0806 943

karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi