Nuorten EM-kisat alkavat juhannuksena!

Juniorisuunnistajien tämän vuoden arvokisat alkavat Euroopan mestaruuskisoilla (EYOC). Kisat käydään Bulgarian Velingradissa, joka sijaitsee maan länsiosassa, pääkaupunki Sofian eteläpuolella. Kisoissa on kaksi ikäluokkaa 16 ja 18. Viestissä kisataan tyttö- ja poikajoukkuein kummassakin ikäluokassa. Suomen joukkueeseen kuuluu 16 junioriurheilijaa, neljä kuhunkin sarjaan.

Essulaisia urheilijoita nähdään kisoissa useita!

Suomen joukkueessa Elli Punto W18.
Ranskan joukkueessa Fanny Delahaye W16.
Unkarin joukkueessa Lili Lantai ja Rita Maramarosi, molemmat W18.

Lisäksi kisoihin on valittu Unkarista Gergö Bálint M18, joka oli mukana Essun Jukola-joukkueissa Epoossa. Puolasta on valittu Jedrzej Pachnik M18. Jedrzej on ollut pariin otteeseenkin Suomessa isoveljensä Stanislawin kanssa. He osallistuivat esimerkiksi eGroupin pääsiäisleirille keväällä ja Stanislaw oli myös juoksemassa Jukolaa Essun joukkueissa. Portugalilainen Joao Magalhaes on mukana kisoissa Portugalin joukkueen huoltajana/valmentajana. Joao oli myös mukana Essun Jukolajoukkueissa. Hän kuuluu portugalilaiseen suunnistusseura Ori Estarrejaan, joka on auttanut monena vuonna Essua etelän leirin valmisteluissa.

Kisaohjelma on seuraava:
Perjantai 23.6. Sprintti klo 10 >
Lauantai 24.3. Pitkä matka klo 9.30 >
Sunnuntai 25.3. Viesti klo 9.30 >

Kisojen livetuloksia ja gps-jälkeä voi seurata sivulta https://eyoc2023.eu/live/ löytyvien päiväkohtaisten linkkien avulla.

Tsemppiä kisaan kaikille!