Ratamestarin lausunto 9.8.2023

Ratamestarin lausunto

Pokaalijahti 9.8.2023 Hannus

Tervetuloa kisailemaan Espoon Hannusjärven maastoihin!

Hannusjärven maasto on tyypillinen ulkoilualueen maasto, jossa risteilee runsaasti polkuja ja kulku-uria. Karttaan on lisätty heinäkuussa 2023 selkeimmät ja oleelliset polut ja urat, joilla on vaikutusta suunnistussuoritukseen. Maastosta kannatta myös havainnoida muitakin selkeitä kohteita, joiden avulla voi suunnistaa, unohtamatta kartan suuntausta ja kompassin aktiivista käyttöä, jolloin varmistetaan mm. polkujen suunta ja oma etenemissuunta. 

Radat ovat keskimatkoja ja laadittu maastoon sopiviksi sekä ottaen huomioon eri ikäluokkien taitotasot. Rastireitille on laadittu parikin metsäretinvalintaa, näitä kannattaa yrittää, jos oma taitotaso ja uskallus riittää, toki kaikille väleillä on perinteiden polkureitinvalinta sekä RR-nauhaa seuraten valinta. Tukireitin rastit yhdistetty nykykäytännön mukaisesti yhdysviivoilla. Runsas polkuverkko mahdollistaa useita eri reitinvalintoja, mutta samalla pitää olla tarkkana oikean polun valinnassa. Alle 12-vuotiaiden radat tukeutuvat polkuverkostoon. Osittain polkuverkosta hyödyntävät myös 14-vuotiaat ja vanhemmat, mutta heillä on radassa useamman rastin osio, joka vaati tarkkuutta, käyränlukua ja malttia sekä sovittaa vauhti maastoon sopivaksi.

Kannattaa myös tutustua kilpailuohjeisiin ja huomioida että kartan mittakaava on 1:5000.

 

Rehtiä ja Reipasta kilpailua kaikille!

Ratamestari
Kai Hilo, Espoon Suunta