Nuorison voimaa Hyvinkäällä! – Nuorten Jukola 2023

Viime viikonloppu oli nuorten sunnistajien juhlaa. Yli 50 Essun nuorta suunnistajaa lähti koettelemaan taitoaan ja vauhtiaan Nuorten Jukolassa aivan Sveitsissä asti. Tällä kertaa Sveitsi ei kuitenkaan ollut lumisia vuorenhuippuja vaan vain 50 minuutin ajo Espoosta kohti pohjoista, Hyvinkäälle. Maasto oli kuiten hieman erikoisempaa, mutta onneksi nuoret olivat päässeet treenailemaan tyyppimaastoissa kesän treenipäivässä. Näin ollen NuJu-päivään lähdettiin innoikkan ja toiveikkan odotuksin.

Espoon Suunta oli jälleen suurin seura, ja oli Nuorten Jukolassa (tai tuttavallisemmin NuJussa) mukana peräti kahdeksan joukkueen voimin. Joukkueiden määrä kertoo Essun nuorisotoiminnan laadusta, leveydestä ja houkuttavuudesta. Hienoa, että laji jaksaa innostaa nuoria haastamaan itsensä! Kokonaisuudessaan Nuorten Jukola houkutteli Hyvinkäälle 161 joukkuetta ja yli 1100 nuorta suunnistajaa.

Viesti suunnistettiin menestyksekkäästi läpi. Loppuratkaisuja saatiin jänittää aivan loppusuoralle asti, mikä yllyttikin maalisuoranvarteen kesääntyneet Essulaiset valtaviin kannustushuutoihin. Silva kuitenkin piti tiukassa paikassa Kooveen ankkurin takanaan ja joukkue pääsi tuulettamaan korkeimmalle korokkeelle. Espoon Suunnan 1. joukkue Anton, Martta, Eero, Anni, Kasper, Juho ja Silva toi kotiin kultaa ja muut joukkueet saavuttivat hienoja sijoituksia kärjen takana. Kakkosjoukkue (Aarne, Siiri, Viljami, Miina, Juuso, Heikki ja Elli) ylsi myös palkittavien joukkoon ollen 7. (3. joukkue 29, 4. joukkue 78, 5. joukkue 80, 6. joukkue 84 ja 7. joukkue 102). Erityismaininnan ansaitsevat myös kaikki ne nuoret, jotka lähtivät rohkeasti suorittamaan omaa ikätasoa vaativampaa rataa, jotta kaikki innokkaat mahtuivat mukaan joukkueisiin.

Vuoden 2023 voitto oli jo toinen peräkkäinen. Hopean värisenä kiiltävä palkintopysti matkasi lauantaina Essulaisten mukana takaisin seuramajalle, jossa tuttu paikka jo odotti. Vanha pariskunta totesikin Puolarmaarissa, että tuokaahan kiertopalkinto takaisin tänäkin vuonna ja kuin käskystä näin myös tehtiin. Onnittelut vielä kaikille nuorille suunnistajille hienoista suorituksista. Kiitokset myös tehokkaille huoltjoukoille – olette korvaamaton apu! Kyllä tässä tehdään Maailman parasta suunnistusseuraa!

Ps. Lue myös Länsiväylän juttu Essulaisten NuJu menestyksestä https://www.lansivayla.fi/urheilu/6154290

SSL/Juho-Veikko Hytönen

SSL/Juho-Veikko Hytönen

SSL/Juho-Veikko Hytönen