Hae mukaan Espoon Suunnan harjoitusryhmiin: eGroup ja eGroupJr

Tervehdys kaikki Essun suunnistajat ja sellaisiksi aikojat! On taas se aika vuodesta, kun aletaan suunnittelemaan kuvioita ensi vuodelle – haku harjoitusryhmiin on nyt auki!

eGroup

Essun eGroup-ryhmä koostuu kolmesta osasta naisista, miehistä ja nuorista. Kuhunkin ryhmään on oma hakunsa, vaikka valtaosa treeneistä tehdäänkin yhdessä. Ryhmien jäseniä yhdistää halu kilpailla, mutta ryhmiin kuuluu urheilijoita moninaisin urheilullisin tavoittein – huipulle tähtäävästä harjoittelusta kevyempään harrastamiseen. Ryhmien toiminta kaudelle 2024 käynnistyy virallisesti jo lokakuun lopullla kauden avausleirillä Vierumäellä. Ilmoittaudu mukaan harjoitusryhmään 5.11.2023 mennessä. Olet tervetullut hakemaan eGroupiin myös tämän jälkeen.

eGroupin sisällä urheilijat kannustavat toisiaan ja tukevat toistensa harjoittelua. Tavoitteina ovat erityisesti jokaisen urheilijan ja koko ryhmän kehittyminen omalla tasollaan ja tavoitteissaan, viestimenestys sekä yhteishengen ja yhteisöllisyyden ylläpito ja kehittyminen. Essu tukee eGroup-ryhmän jäsenten harjoittelua järjestämällä sitä tukevia olosuhteita ja toimia. Essu tukee  ryhmän osallistumista tärkeisiin kilpailuihin  myös  käytännön matka- ja majoitusjärjestelyin. Edustusurheilijoille voidaan myöntää harjoittelun taloudelliseksi tueksi arvokilpailumenestykseen perustuvia menestysbonuksia sekä erikseen määriteltävä valmennusstipendi. 
 
Kuten moni muukin toimija, olemme viime vuosina kohdanneet painetta nostaa hintoja yleisen hintatason nousun vuoksi. Selvisimme Korona-vuosien jälkeen pitkään ilman hinnankorotuksia ryhmämaksuissa. Nyt olemme kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että pieni hintojen korotus on tarpeen toiminnan jatkuvuuden ja taloudellisen kestävyyden takaamiseksi. Onneksi suunnistuksen harrastaminen on edelleen varsin edullista.

Valmennusryhmän maksu vuonna 2024 on 240 euroa.

Maksu kattaa:
– Seuraohjelman mukaiset harjoitukset ja niihin liittyvän valmennuksen karttoineen
– Vuosi- ja viikkotasoisen harjoitusohjelman ja sitä tukevan opastuksen
– Päiväleirien harjoitukset valmennuksineen, sisältäen kartat ja ruokailut
– Osallistumisen EsSun leireille  edullisilla omakustannushinnoilla
– SM-kilpailujen, pääviestien (edustusjoukkueille) ja arvokilpailuiden näyttökilpailuiden kilpailuilmoittautumismaksutuki
Mahdollisista sali- ja juoksuratakorteista peritään omakustannushinta.

eGroup-ryhmän urheilijoiden kanssa tehdään urheilijasopimukset, joissa määritellään ryhmän toimintaan liittyvät keskeiset käytännöt sekä urheilijan ja seuran velvoitteet. Sopimukset tehdään vuoden alussa, joten vasta sen jälkeen ilmoittautuminen ryhmään on sitova.

Ryhmiin pääset ilmoittautumaan seuraavista linkeistä:

eGroup Miehet

eGroup Naiset

eGroup Nuoret

Lisätietoja ryhmään hakemisesta, toiminnasta ja edustusurheilijoiden tuesta antavat valmennuspäällikkö Anu Saarinen, 044 7777947 ja päävalmentaja Anna Kotkajuuri, 040 0383737.

eGroupJr

Espoon Suunnan eGroupJr -ryhmässä nuorilla suunnistajilla on mahdollisuus harrastaa suunnistusta sekä kehittyä kilpasuunnistajana hyvässä porukassa. eGroupJr on tarkoitettu sarjoissa H/D12 ja H/D14 suunnistaville nuorille (2010 – 2013 syntyneet kaudella 2024). Ensi vuonna 15 vuotta täyttävät (2009 syntyneet) voivat jatkaa eteenpäin hakemalla joko eGroup Nuoret tai eGroupH-ryhmään oman valintansa mukaisesti, mutta halutessaan he voivat myös jatkaa vielä vuoden eGroupJr-ryhmässä.

eGroupJr:n harjoituskausi 2024 alkaa 1.11.2023. eGroupJr-ryhmään hakeneet suunnistajat voivat tulla mukaan ryhmän treeneihin jo lokakuun alusta. Myös seuraavaan ryhmään siirtyvät, vuonna 2008-2009 syntyneet suunnistajat, ovat  tervetulleita osallistumaan eGroupJr:n treeneihin, kunnes toiminta heidän seuraavassa ryhmässään alkaa. eGroupJr-ryhmälle järjestetään aloitusleiri viikonloppuna 4.-5.11.2023.

eGroupJr-ryhmään haetaan täyttämällä tämä lomake 30.10.2023 mennessä. Ryhmään liittymisen edellytyksenä on:

  • nuoren oma halu kehittyä urheilijana
  • osallistuminen suunnistuksen kilpailutoimintaan Espoon Suunnassa, 
  • sitoutuminen ryhmän yhteisiin pelisääntöihin, 
  • oman ikätason suunnistusradan suorittaminen itsenäisesti.

Ryhmään nimetään ensimmäiset suunnistajat 1.11.2023. Ryhmään voi liittyä myös myöhemmin kauden aikana. 

Valmennusryhmämaksu kaudelle 2024 on:

  • 220 EUR 2010-2013 syntyneet, (ryhmämaksu 188 EUR + lisenssi ja vakuutus 32 EUR (vuoden 2023 hinta)
  • 240 EUR 2009 syntyneet, (ryhmämaksu 188 EUR + lisenssi ja vakuutus 52 EUR (vuoden 2023 hinta).

Valmennusryhmämaksu kattaa koko kauden 2024 (1.11.2023 – 31.10.2024) sisältäen:

Mikäli lisenssi- tai vakuutusmaksuun tulee korotus vuodelle 2024, nousee vuosimaksu samassa suhteessa. 

eGroupJr-ryhmään pääset ilmoittautumaan tällä linkillä https://forms.gle/V7Uzytt4tFmT6ojMA

Lisätietoja eGroupJr ryhmän toiminnasta ja ryhmään hakemisesta antaa Erkka Laininen +358 50 3729195.

eGroup H:n eli nuorten harrasteryhmän (15-20 v.) osalta tarkennamme vielä joitakin yksityiskohtia ja avaamme haun piakkoin.

Mukavia suunnistusetkiä syksyyn!