Ernon eväät

 • Kesäseteliläisten kuulumisia 23.7.2021

  Espoon Suunta työllisti tänä kesänä nuoria Espoon kaupungin kesäsetelillä. Itseni mukaan lukien kahdeksan suunnistavaa nuorta sai siten kesätöitä. Keskeisimpiin tehtäviimme kuuluivat EsSun toiminnan edistäminen, kuten suunnistuspäivien pitäminen, ratojen piirtäminen ja suunnittelu, karttojen digiointi, uusien innovaatioiden ideointi ja kiintorastien vaihto.

  Suunnistuspäiviä suunnittelivat ja toteuttivat Emmi, Inari ja Fanni. Emmi ja Inari vastasivat lasten kesäpäivän suunnittelusta ja toteutuksesta, Fanni toteutti LähiTapiola lasten rasteja sekä ohjasi Perhepäivä suunnistusta. Emmi suunnitteli ja toteutti myös varustekirppistä ja Inari teki valmennukseen liittyviä avustavia tehtäviä Espoon Suunnan päävalmentajan Annan kanssa. Hanne ja Luukas suunnittelivat ja tekivät uusia sprinttisuunnistuskarttoja, Mikko ohjasi aikuisten suunnistuskoulua ja digioi suunnistuskarttoja. Minä ja Ulrika vaihdoimme yhdessä kiintorastien paikkoja Espoon Keskuspuistossa, Leppävaarassa ja Oittaalla. Itse vaihdoin vielä kiintorastien paikkoja Espoon saaristossa; Isossa Vasikkasaaressa ja Stora Herrössä.

  Kesätyöläisten mukaan kokemus oli mukava, joustava, monipuolinen ja työelämään valmistava. Moni toivoisi voivansa työskennellä ensi kesänäkin Espoon Suunnalla, jos vain on mahdollista.

  Iris Hosio

  Continue reading →

 • eTreenarit – Aikuisten harrasteryhmä 23.7.2021

  Ohjattua suunnistusharrastusta kerran vähintään kerran viikossa, hyvässä porukassa.

  eTreenarit harrasteryhmä on tarkoitettu kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille aikuisharrastajille, jotka haluavat harrastaa ja kehittyä porukassa. Ryhmään voi osallistua matalalla kynnyksellä, eikä osallistujien ikä-, kunto- tai taitotasoa ole määritelty. Ainoastaan suunnistuksen perusteet tulisi olla hallussa (näitä pääset oppimaan Aikuisten Suunnistuskoulun parissa). Ryhmän toimintaan on tervetullut niin omalla suunnistuspolullaan alkupäässä oleva kokeilija kuin aktiivikilpauransa päättänyt valmennusryhmäläinen. Tärkeintä on päästä yhdessä ohjatusti harrastamaan mahtavaa luontoliikuntalajia nimeltä suunnistus. Toiminta alkaa 18.8. klo 18 etäyhteydellä toteutettavalla Infotilaisuudella, jonka yhteydessä pidetään lyhyt luento aiheessa Suunnistussuoritukseen valmistautuminen.

  Lue lisää, tule infotilaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan
  https://espoonsuunta.fi/harraste/harrasteryhmat/etreenarit/

  Continue reading →

 • eGames lähestyy – ilmoittautuminen avattu 21.7.2021

  Espoon Suunnan perinteinen eGames lähestyy ja kilpailemaan päästään reilun kuukauden päästä Espoossa ja Kirkkonummella 28-29. elokuuta 2021. Tällä kertaa kilpailumaastona on Mankki-Vitträsk metsäalue Espoon ja Kirkkonummen rajalla. Maasto on hyvin monipuolinen talousmetsä alue tarjoten niin hyvä kulkuista mäntymetsää ja kalliomaastoa, pienipiirteisiä mäkialueita, avointa korkeata kuusimetsää kuin tiheää pussikkoa. Korkeuserot maastossa ovat kohtuulliset, korkeimman mäen ollessa 40 metriä. Maastoa ei ole käytetty suunnistukseen viimeisen reilun 10 vuoden ajan.

  Tapahtuman kilpailukutsun on julkaistu kisasivuilla ja myös ilmoittautuminen on avattu. 

  Seuralaisten toivomme ilmoittautuvan mahdollisuuksien mukaan vapaaehtoistehtäviin MyClubin kautta.

  Continue reading →

 • eReimat – Harrasteyhteisö 19.7.2021

  eReimat? – No se on Espoon Suunnan harrasteyhteisö aikuisille, siis meille jotka suunnistamme ja liikumme luonnossa. Tavoitteena on saattaa meidät paremmin yhteen ja saada seuraa ja vinkkejä harjotteluun ja tapahtumiin.

  Harrasteyhteisö eReimat on saanut ajatuksena siitä, että seurassamme jokaiselle löytyisi oma paikka ja viiteryhmänsä. Lapsissa ja nuorissa polku kulkee Suunnistuskoulusta eteenpäin luonnollisesti, mutta lajina suunnistus on hieno koska sitä voidaan harrastaa pitkälle ikävuosiin asti. Varsinkin veteraanisarjoihin tultaessa meille ei seurana ole ollut tarjota tarkempaa viiteryhmää, vaikka toki jo Espoon Suunnan seurayhteisöön kuulumisen kautta on ollut mahdollista tutustua seurakavereihin. eReimat on yksinkertaisesti paikka vapaasti keskustella ja kohdata muiden suunnistuksesta kiinnostuneiden kanssa. Kenties se on joukkueen kasaamista SM-viestiin tai lenkkiseuraa Solvallan poluille. Aika tietysti näyttää miten eReimat tässä muokkaantuu, mutta olkoon se yhdenlainen tapa yhdistää meitä, suunnistuksesta kiinnostuneita.

  eReimat ei ole valmennus- tai harrasteryhmä, eikä se korvaa epävirallisempia ryhmiä kuten eLadies tai Nostalgia. Yhteisössä ei järjestetä seuran puolesta ohjattua suunnistustoimintaa, vaikka sen kautta jäseniä kannustetaankin kehittämään toimintaa toinen toisilleen. Ohjattua aikuisten harrastoimintaa on tulossa eTreenarit harrasteryhmän kautta.

  Continue reading →

 • Aikuisten Suunnistuskurssit tulevat taas 14.7.2021

  Aikuisten Suunnistuskoulu jatkuu taas elokuussa, kun luvassa on peruskurssia sekä jatkokurssia. Kurssit ovat olleet suosituttuja, josta syystä kevään lisäksi niitä päätettiin pitää myös näin kesän loppupuolella uudestaan. Peruskurssi antaa opit suunnistuspolun alkutaipaileeseen ja jatkokurssilta voi hakea apuja vaikka oman suunnistustaidon kehittämiseen. Molemmat kurssti on suunniteltu niin, että kursilaisia voidaan opastaa myös yksilölillsesti häntä askarruttavien asioiden parissa.

  Jos haluat tutustua paremmin hienoon luontoliikuntalajiin, niin ilmoittaudu toki kursseillemme. Näistä voi myös vinkata kaverille

  Continue reading →

 • Suunnistuksen MM-kilpailut alkavat 2.7.2021

  Suunnistuksen MM-kilpailut Tšekissä alkavat lauantaina. Mukana Suomen joukkueessa on myös Ida Haapala, joka pääsee irti heti avauspäivän sprintissä. Kisat jatkuvat perjantaihin 9.7 asti ja niitä voi seurata Ylen kanavilla ja Areenassa. Tarkemmat tiedot kilpailujen seuraamiseen alla olevan linkin kautta

  Toivotamme Idalle ja koko Suomen joukkueelle tsemppiä kilpailuihin!

   

  Kuva SSL kuvat

   

  Seuraa suunnistuksen MM-kisoja

  Continue reading →

 • LähiTapiola Lasten rastit 1.7.2021

  Suositut Lasten rastit tekevät paluun kun LähiTapiola on lähtenyt mukaan mahdollistamaan niitä kaudelle 2021. Uudet Lasten Rastit ovat voimassa vuoden loppuun ja niitä pääsee etsimään seuraavista paikoista

  • Puolarmaari
  • Olari
  • Hannusmetsä
  • Lähderanta

  Lasten rastit on matalankynnyksen suunnistukseen lapsiperheille, koululaisille ja muille aloitteleville suunnistajille.

  Kartat ovat ladattavissa vapaasti ja ilmaiseksi täältä. Rasteilla omatoimimerkinnät. 

   

  Continue reading →

 • Suunnistustekemistä lapsille ja perheille 28.6.2021

  Suunnistustekemistä lapsille ja perheille 🌲☀️
   

  Espoon Perhepäivät

  Helle hellii pääkaupunkiseutua tällä hetkellä ja mikäs sen parempi ajatus olisikaan kuin suunnata uimarannoille. Jos uinnin ohjeen haluaa hieman muutakin aktiviteettia, niin Espoon Suunta järjestää myös tänä vuonna Espoon Rantapäivien yhteydessä suunnistusta. Suunnistuksen perhepäivät tuo mahdollisuuden kokeilla suunnistusta ilmaiseksi. Tarjolla on tötsä- ja labyrinttisuunnistusta ihan perheen pienimmille sekä perinteistä suunnistusrataa ja kiintorasteja hieman jo karttakokemusta omaaville. Tarjonta riippuu hieman paikasta. Menossa pärjää perus ulkoiluvarustuksella, eikä mitään erityisvarusteita tarvita. Tule rohkeasti katsomaan ja kokeilemaan suunnistusta!

  Paikat ja ajankohdat:

  Tiistaina 29.6.2021 klo 11-16 Haukilahti
  Torstaina 1.7.2021 klo 11-16 Westend

   

  LähiTapiola Lasten Rastit

  Myös viime vuodelta tutuksi tulleet Lasten Rastit, eli matalan kynnyksen kiintorastit, saavat jatkoa. Lasten Rastien mahdollistajana toimii tällä kertaa kumppanimme LähiTapiola, Uudet Lasten Rastit valmistuvat parhaillaan ja aukeavat heinäkuun alussa Puolarmaariin, Olariin, Hannusmetsään ja Lähderantaan. Linkit karttoihin tulevat tänne sivuille – https://espoonsuunta.fi/lasten-rastit/ sekä myös niitä voi napata majan laatikosta aikanaan.

  Continue reading →

 • Vauhdikas kisaviikonloppu takana 21.6.2021

  Kesäkuun kolmas viikonloppu on perinteisesti viestisuunnistuksen juhlaa Jukolan ja Venlojen viestien merkeissä. Nyt kun kyseiset viestit jouduttiin siirtämään elokuulle, niin kalenteri avautui muille suunnistustapahtumille. Paikkansa siellä ottivat mm. Viestiliiga Lakeusharjulla ja am-kilpailut Keravalla.

   

  Viestiliigassa EsSun naiset sijoittuivat nuorella joukkueella hienosti seitsemänneksi. Miehiltä yön hämärtyessä hieno taistelu sijalle 24. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin ja kohti Jukolaa.

   

  Viikonloppuna kisattiin myös helteisessä säässä aluemestaruus mitaleista pitkällä matkalla ja viestissä Keravan Urheilijat isännöimänä.
  EsSulaisten mitalikoonti am kisoista
   
  Viesti
   
  D18 🥇
  D55 🥈
  D70 🥈
  H18 🥇
  H20 🥇
  H50 🥇
  H55 🥇
  H75 🥇
   
  Pitkämatka
   
  D45 Pekkala Sini 🥈
  D50 Palmen Virpi 🥈
  D55 Autti Marja-Liisa 🥈
  D60 Puromies Merja 🥇
  D60 Markki Outi 🥉
  D75 Paatero Leena 🥈
  D18 Miettinen Kiia 🥈
  D16 Hilo Jenny 🥇
  D12 Jantunen Anni 🥇
  D12 Laininen Noora 🥈
  H35 Kemppainen Teemu 🥉
  H50 Larmala Juha-Pekka 🥉
  H55 Jylhä Jouko 🥈
  H80 Åberg Karl-Erik🥉
  H85 Laurila Pertti 🥇
  H20 Määttälä Mikko 🥇
  H20 Pajuoja Otso 🥈
  H18 Vuorela Joona 🥉
  H16 Noponen Juho 🥈
  H12 Hilo Kasper 🥇
  H10RR Laininen Juuso 🥇
  H10RR Jantunen Olli 🥈
   
  📷 Lea Kallio
  Continue reading →

 • Kulta-, hopea- ja pronssikompassikilpailut kisattu 17.6.2021

  Kultaisesta, hopeisesta ja pronssisesta kompassista kilpailtiin Oittaalla aurinkoisessa säässä. Anna oli laatinut runsas rastiset ja tiukkaa suunnistusta vaativat radat, joka olikin houkutellut paikalle hyvän osanoton. Vaikka Oittaalla on suunnistettu vuosien varrella paljon, niin erään kisaan kommentti ”ihan uusia rastipisteitä oli löydetty” kertoo siitä että ratamestari oli onnistunut työssään. 

  Kultaisen kompassin haltijaksi selviytyi Rinat Gabitov, Hopeakompassin itselleen lunasti Pekka Larmala ja Pronssikompassi meni Anni Jantuselle.

  Lisää tuloksia

   

  Continue reading →