Ernon eväät

 • Valmennuspäällikön paikka hakuun 25.11.2020

  Espoon Suunta haluaa aktiivisesti kehittää valmennustoimintaa kokonaisvaltaisesti ja osana tätä projektia etsimme:

   

  Valmennuspällikköä osa-aikaiseen (50%) työsuhteeseen

   

  Oletko kiinnostunut kehittämään suunnistusseuran valmennustoimintaa? Sykkiikö sydämesi suunnistukselle?

   

  Valmennuspäällikkö toimii seuran valmennuksen koordinaattorina, jonka vastuulla on valmennuksen organisointi sekä kehittäminen. Toiminnan alaisuuteen kuuluvat valmennustoiminnot lasten ja nuorten parista aikuisurheilijoihin. Valmennuspäällikkö toimii ensisijaisesti hallinnollisella puolella. Valmennuspäällikkö toimii yhteistyössä seuran valmennusjaoston kanssa ja toiminnanjohtajan alaisuudessa.

   

  Ohessa Työpaikkailmoitus_valmennuspäälikkö

   

  Lähetä hakemuksesi, ansioluettelosi sekä palkkatoiveesi Kari-Pekka Seppäselle 31.12.2020 mennessä osoitteeseen karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi.

  Lisätietoja toimenkuvasta saa halutessaan puhelimitse 050 3311443

   

  Continue reading →

 • Kauden päätöstilaisuus 23.11.2020

  Kauden päätöstilaisuus vietettiin tänä vuonna poikkeusolosuhteiden johdosta ulkoilmatapahtumana Oittaan ulkoilukeskuksessa. Ohjelmassa oli perinteisten kiertopalkintojen jakamisen lisäksi tarjoitua jonka jälkeen seuraväki suuntasi vaellukselle Kellonummen ja Oittaan metsiin. Aurinkoinen sunnuntaipäivä kruunasi kauden 2020 ja tästä on hyvä suunnata ajatukset kohti vuotta 2021.

  Päätöstilaisuudessa palkittiin seuraavia henkilöitä

   

  Kiertopalkinnot

   

  Junnulautanen: Silva Kemppi

  • SM-sprintti, kultaa
  • SM-yö, kultaa
  • SM-erikoispitkä kultaa
  • SM-keskimatka, 6.
  • SM-pitkä, 9.

   

  Vuoden Viestisuunnistaja: Maria Määttänen

  • SM-viesti D20, osuussija 1,. joukkuesija 4.
  • Lukkari-viesti (Viestiliiga), osuussija 4., joukkuesija 5.
  • Aleksis Kiven viesti (Viestiliiga), osuussija 2., joukkuesija 5.

   

  Yllättäjän Malja: Lari Pernu

  • SM-pitkä 8.
  • SM-yö 5.
  • Miesten sarjoan SM-plakettien pokkaaminen on meille harvinaista herkkua ja ne ovat henkilökohtaisesti kovan pitkäaikaisen työn + onnistustumisen takana.

   

  Valmentajan Pokaali: Risto Tiainen

  Perustelut: Vahva aktiivinen, oma-aloitteinen toiminta eGroupJr vastuuvalmentajana.

  Vuoden EsSulainen: Jarmo Aho

  Perustelut: Aktiivinen ja monipuolinen toimija, joka on esittänyt osaamisensa niin nuorisotoiminnassa kuin tapahtumien järjestämisessäkin. Ei pelkää tarttua vastuutehtäviin ja osaa olla aina postiivinen

  Talkookello: Kai Hilo

  Perustelut: Seuran monitoimimestari, jonka käden jälki näkyy niin valmennuksessa, ratamestaroinnissa kuin majan kunnostuksessakin. 

   

  Simpan pihdit: eNight ratamestarit

  Perustelut: Uudenlaisen nuorten yöviestisuunnistuksen ratamestari Lari Pernu ja Miika Vehmas tarttuivat rohkeasti haasteeseen ja lopputulos oli osallistujienkin suusta kuultuna erittäin hyvä

  Aktiivisuuskilpailu

  Antti Tiainen 140,5 = 25€ lahjakortti Suunnistajan Kauppaan

  Anni Jantunen 84,5 = 15€ lahjakortti Suunnistajan Kauppaan

  Olli Jantunen 69,5 = 15€ lahjakortti Suunnistajan Kauppaan

  Aleksi Krapu 38 = 15€ lahjakortti Suunnistajan Kauppaan

  Aapo Vanhanen 34,5 = 15€ lahjakortti Suunnistajan Kauppaan

  Continue reading →

 • Syyskokouksen anti 20.11.2020

  Espoon Suunnan varsinainen syyskokous pidettiin torstaina etäyhteydellä. Tilaisuuteen osallistui yhteensä 15 seuran jäsentä keskustelemaan ja kuuntelemaan tulevan kauden toiminnan suunnittelmista johtokunnan esitysten pohjalta.

  Syyskokouksen tärkeimmät asiat ensivuoden toiminnan kannalta olivat toimintasuunnitelman ja talousarvion käsittely sekä johtokunnan henkilövalinnat.

  Toimintasuunnitelmassa painotettiin, että Espoon Suunta on, ja tulee edelleen olemaan, koko perheen seura, jossa kaikki jäsenet viihtyvät toimiessaan yhdessä muiden saman henkisten kanssa. EsSu haluaa laadukkaan nuoriso-ja valmennustoiminnan myötä kehittää kansainvälisen tason kilpasuunnistajia ja menestyä seurana suurviesteissä. Kuluvana vuonna seuratoiminta otti askeleen kohti ammattimaisempaa suuntaa Toiminnanjohtajan palkkauksella reilu vuosi sitten. Hyvät kokemukset sekä ammattimaistumisen tuomat mahdollisuudet vaikuttivat siihen, että ensi vuodelle onesitettiin osa-aikaisen Valmennuspäällikön palkkausta.

  Toiminnan keskipisteenä on jatkossakin nuorisotoiminta ja kilpasuunnistus ja näitä halutaan edelleen kehittää tulevina vuosina aktiivisesti. Valmennuspäällikön tehtävät tukevat erityisesti tämän toiminnan kehittämistä ja koordinointia. Myös harrastesuunnistajien toiminnan ja seuratoiminnan kehittäminen tulevat jatkumaan niin, että aikaisemmin lausuttu koko perheen seura, slogan toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla. Niin että kaikilla on mahdollisuus harrastaa seurassa mielekästä toimintaa mielekkäässä ympäristössä.

  Ensi vuodesta alkaen kilpailu ja kartat kokonaisuuksina tullaan jakamaan kahdeksi omaksi osiokseen, johon myös johtokuntaan valittiin uudet vastuuhenkilöt. Kokonaisuudet ovat Tapahtumien ja kilpailujen järjestäminen sekä Kartoitus, maanomistajasuhteet sekä ratamestarikoulutus. Lopuksi vielä mainittakoon, että talousarviota pidetään realistisena ja kuluissa on myös sopeutusvaraa mikäli, korona tilanne jatkuu tai pahenee ensi vuonna.

  Johtokunta vuodelle 2021
  Toimikausi jatkuu vuodelle 2021: Pasi Laaksonen (PJ) (2020-2021), Milla Lötjönen (2020-2021), Sanna Tervakangas (2020-2021)
  Uudelleen valittiin kaudelle 2021 – 2022: Petri Vesanto
  Uusina jäseninä johtokuntaan valittiin kaudelle 2021-2022: Jarmo Aho, Virpi Palmen ja Emil Laaksonen

   

  Continue reading →

 • Espoo Sprintticup starttaa 17.11.2020

  Sprinttisuunnistukset jatkuvat!

  Perinteisesti talven tullessa suunnistajat ovat siirtyneet metsistä kaupunkiolosuhteisiin harjoittelemaan. Nyt sprinttisuunnistusta pääsee Espoossa harrastamaan oikein toden teolla kun uusi tapahtumasarja Espoo Sprintticup starttaa. Espoo Sprintticup on Espoon Akilleksen, Espoo Suunnan, OK77 ja Teekkarisuunnistajien yhteinen projekti, jossa järjestetään laadukkaita sprinttisuunnistuksia ympäri Espoota

   

  Elämyksellisiä kuntosuunnistussprinttejä keskiviikkoiltaisin ympäri Espoota. Kuntorastihenkinen tapahtuma mahdollistaa suunnistuksen kokeilun turvallisessa ympäristössä, mutta samalla toimii huipuille hyvänä treeninä. Tarvitset vain lampun ja ulkoiluvarustuksen ja olet jo valmiina radalle.

  Kun aurinko laskee, on aika lähteä etsimään rasteja.

   

  Espoo Sprinttcup starttaa joulukuussa kolmen tapahtuma voimin.

  • 2.12. Karhusaari – Espoon Suunta
  • 9.12. Karakallio – Espoon Akilles
  • 16.12. Avoin – OK77

  Lisätietoja uudesta tapahtumasarjasta – https://sprintticup.fi/

   

  Continue reading →

 • Värisuunnistusta varhaiskasvatukseen 9.11.2020

  Punaisia poskia. Riemun kiljahduksia. Onnistumisen kokemuksia. Tältä on näyttänyt ja kuulostanut Essun järjestämät suunnistushetket espoolaisissa päiväkodeissa. Innokkaille pienille aarteenetsijöille on tänä syksynä järjestetty värisuunnistuksia oman päiväkodin pihassa ja lähiympäristössä, ja niiden suosio on ollut suuri. Monille lapsille nämä värisuunnistukset ovat olleet ensikosketus suunnistuksen maailmaan ja rastien etsimiseen. Ilo onkin ollut suuri, kun rastit ovat löytyneet oikeassa järjestyksessä ja tuuletukset maalissa ovat myös olleet sen mukaisia. Myös kaikkein pienimmät ovat päässeet kokemaan liikunnan riemua ja pitämään yhdessä hauskaa suunnistuksen merkeissä. 
   
  Kiitokset päiväkodeille, että olemme päässeet jakamaan suunnistuksen taikaa kanssanne!
   
   
  Varhaiskasvatuksen suunnistuksia ovat Espoon Suunnan puolesta olleet ohjaamassa Jenni Lappi ja Sofia Pellonperä
   
  – Jenni Lappi
  Continue reading →

 • Seuranmestaruuskilpailut päivä 8.11.2020

   
  Espoon Sunnnan ja Lynxin päivämestaruuskilpailut kisailtiin upeassa syyskelissä tänään Veikkolan pohjoispuolisissa maastoissa. Osanottajia oli yhteensä noin 145 kpl. Ohessa tuloksia.
   
   
   
  Kiitos Lynxille järjestelyistä!
  Continue reading →

 • Syyskokous 19.11 (etäyhteydellä) 5.11.2020

  Espoon Suunnan syyskokous pidetään torstaina 19.11 etäyhteydellä klo 18.30 alkaen. Syyskokoukseen ovat tervetulleita kuuntelemaan ja keskustelemaan kaikki seuran jäsenet.

  Kokousmateriaali on jaossa MyClub tapahtumassa, jota kautta myös löytyy aikanaan linkki etäyhteydellä liitytmiseen.

  Materiaalia ja linkkiä voi myös kysellä Toiminnanjohtajalta
  (toiminnanjohtaja@espoonsuunta.fi), 050 331 1443 

  Tule mukaan, osallistu keskusteluu, vaikuta!

  Continue reading →

 • Haku Essun valmennus- ja harrasteryhmiin on auki – eGroup, eGroupH ja eGroupJr 2021 3.11.2020

  Haku suunnistuksen valmennus- ja harrasteryhmiin eGroup, eGroupH ja eGroupJr kaudelle 2021 on meneillään ja auki 8.11.2020 saakka.

  eGroupJr on 11-14-vuotiaiden valmennusryhmä ja eGroup on tätä vanhempien juniorien ja aikuisikäisten kilpasuunnistajien valmennusryhmä. eGroupH on vanhempien junioreiden sekä aikuisikäisten suunnistajien harrasteryhmä. Edellä mainittujen lisäksi ensi kaudelle kootaan pyöräsuunnistuksen harrastajia yhteen omaan ryhmäänsä. Lyhyet ryhmien kuvaukset ja hakulomakkeiden osoitteet löytyvät alta.

   

  eGroupJr

  Espoon Suunnan 11-14 (15) – vuotiaiden nuorten valmennusryhmä eGroupJr tarjoaa motivoituneille nuorille suunnistajille laadukkaita harjoituksia, leirejä, kilpailumatkoja sekä ohjeelliset vuosi- ja viikkosuunnitelmat sekä tukea ja opastusta omatoimiseen harjoitteluun.

  Ryhmä on tarkoitettu kaudella 2021 sarjoissa HD12 ja HD14 suunnistaville nuorille (2007 – 2010 syntyneet). Vuonna 2006 syntyneet voivat hakea joko eGroupJr-, eGroup- tai eGroupH-ryhmään oman valintansa mukaisesti.  eGroupJr – aloitusleiri pidetään Tammisaaressa jo 14.11 johon ilmoittautumiset tänne: https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/1748582 (leirin ohjelma ja hinta julkaistaan piakkoin)

  Ensimmäiset valinnat ryhmään tehdään 1.11.2020. Ryhmää täydennetään myöhemmin uusien hakemusten perusteella. Ryhmään valitsemisen edellytyksenä on nuoren oma halu kehittyä urheilijana, osallistua suunnistuksen kilpailutoimintaan Espoon Suunnassa sekä sitoutua ryhmän yhdessä laatimiin pelisääntöihin.

  Mukaan pääsevät käytännössä kaikki lomakkeen täyttäneet. Mukaan voi tulla riippumatta siitä millä tasolla suunnistustaidot ovat tällä hetkellä, sillä (maasto) harjoitukset suunnitellaan taitotasojen mukaan. Harjoituksia löytyy tarjottimelta lähes jokaiselle päivälle, mutta kaikissa ei tarvitse, eikä edes kannatakaan käydä. Aikaa on hyvä jättää myös muille harrastuksille. Mukaan voi tulla myös kokeilemaan. Jos tuntuu siltä että tämä ei olekaan ihan oma juttu niin jäsenyyden voi peruuttaa ennen ryhmämaksun veloituksetta.

  Valmennusryhmän maksu vuoden 2021 osalta on 175 eur, joka sisältää mm. harjoitukset, päiväleirit, suunnistuslisenssin ja vakuutuksen, vuosi- ja viikkotasoisen harjoitusohjelman sekä tuen leirimaksuihin.

  Lisätietoja eGroupJr ryhmän toiminnasta ja ryhmään hakemisesta antaa Kai Hilo, 040 865 2858, kaihilo2 (at) gmail.com

  Hakulomakkeen osoite:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2acfJchKyLksT6drxOzGmu-yt49mTPiHuu9B4DEoH2fzQDg/viewform

  eGroup

  eGroup on Essun 16-, 18-, 20-, 21- sarjoissa kilpasuunnistajana kehittymään ja menestymään pyrkivistä urheilijoista koostuva ryhmä, jonka jäsenet ovat selkeästi urheiluun ja harjoitteluun sitoutuneita. Kaudelle 2021 ryhmä on jaettu kolmeen osaan:

  eGroup – valmennusryhmän maksu vuonna 2021 on 200 eur.
  Maksu kattaa:
  – Harjoitukset ja niihin liittyvän valmennuksen karttoineen
  – Vuosi- ja viikkotasoisen harjoitusohjelman ja sitä tukevan opastuksen
  – Päiväleirit valmennuksineen, mukaan lukien kartat ja ruokailut
  – Muut Essun leirit edullisilla omakustannushinnoilla, joissa on mukana vain urheilijasta itsestään aiheutuvat välittömät kustannukset.
  – SM-kilpailujen ja arvokilpailuiden näyttökilpailuiden kilpailumaksutuki

  Mahdollisista sali- ja juoksuratakorteista peritään omakustannushinta.

  Valittujen eGroup-ryhmän urheilijoiden kanssa tehdään urheilijasopimukset, joissa määritellään ryhmän toimintaan liittyvät keskeiset käytännöt sekä urheilijan ja seuran velvoitteet. 

  Edustusurheilijoille voidaan lisäksi myöntää erikseen määriteltävät valmennusstipendit.

  Lisätietoja valmennuksen eri ryhmiin hakemisesta, toiminnasta ja edustusurheilijoiden tuesta antavat valmennusjaoston puheenjohtaja Petri Vesanto, 050-517 6268 ja sekä ryhmien vastuuvalmentajat.

  Seuraavassa kuvattuna eGroupin ryhmät:

  eGroup – Nuorten ryhmä (H/D15-18)

  eGroupin nuorten ryhmä on Essun tavoitteellisesti kilpasuunnistuksessa kehittymään ja menestymään pyrkivien H/D15-18 -sarjoissa suunnistavien urheilijoiden ja valmentajien ryhmä, jonka jäsenet ovat selkeästi urheiluun ja harjoitteluun sitoutuneita. Ryhmän toiminta käynnistyy 1.11.2020.

  Ryhmän tavoitteena on toimia aktiivisen oma-aloitteisesti, samalla kuitenkin yhteisöllisenä ryhmänä.
  Ryhmä asettaa itse tavoitteensa ja kommunikoi ne selvästi ryhmän sisällä ja haluamallaan tavalla myös ryhmän ulkopuolelle. Ryhmä myös viestii aktiivisesti toiminnastaan.

  Ryhmä järjestää itselleen harjoituksia ja leirejä ja hyödyntää harjoittelussaan eGroupin yhteisiä harjoituksia ja leirejä. Ryhmä myös osallistuu vuoroillaan eGroupin yhteisten harjoitusten, Akatemiaharjoitusten ja eTaitorastien järjestelytehtäviin.

  Ryhmän sisällä urheilijat kannustavat ja tukevat toistensa harjoittelua sekä jakavat keskenään tietoa harjoittelustaan. Tavoitteena on jokaisen urheilijan kehittyminen, ryhmän kehittyminen, viestimenestys sekä yhteishengen ja yhteisöllisyyden ylläpito ja kehittäminen.

  Ryhmä kokoontuu säännöllisesti ja suunnittelee tavoitteitaan, toimintaansa ja vaihtaa kokemuksia harjoittelusta ja kilpailuista, jotta ryhmän jäsenet oppivat toisiltaan koko ajan.

  Essu tukee eGroupin nuorten ryhmän jäsenten harjoittelua järjestämällä sitä tukevia olosuhteita ja toimia. Essu tukee myös ryhmän osallistumista tärkeisiin kilpailuihin käytännön matka- ja majoitusjärjestelyin.

  eGroupin nuorten ryhmän valmentajina kaudella 2021 toimivat Erno Puupponen, Tapio Markki, Marko Määttälä ja Hanna Kahanpää. Erno Puupponen toimii ryhmän vetäjänä.

  Ryhmään valitsemisen edellytyksenä on urheilijan oma halu kehittyä suunnistajana ja sen mukainen harjoittelu.

  Hakulomakkeen osoite:

  https://forms.gle/89KReWsJM9wNNwTb9

   

  eGroup – Naisten ryhmä

  eGroupin naisten ryhmä on Essun tavoitteellisesti kilpasuunnistuksessa kehittymään ja menestymään pyrkivien D20- ja D21-sarjojen naisten ja valmentajien ryhmä, jonka jäsenet ovat selkeästi urheiluun ja harjoitteluun sitoutuneita. Ryhmän toiminta käynnistyy 1.11.2020.

  Ryhmän tavoitteena on toimia aktiivisen oma-aloitteisesti, samalla kuitenkin yhteisöllisenä ryhmänä.
  Ryhmä asettaa itse tavoitteensa ja kommunikoi ne selvästi ryhmän sisällä ja haluamallaan tavalla myös ryhmän ulkopuolelle. Ryhmä myös viestii aktiivisesti toiminnastaan.

  Ryhmä järjestää itselleen harjoituksia ja leirejä ja hyödyntää harjoittelussaan eGroupin yhteisiä harjoituksia ja leirejä. Ryhmä myös järjestää vuoroillaan eGroupin yhteisiä harjoituksia, Akatemiaharjoituksia ja eTaitorasteja.

  Ryhmän sisällä urheilijat kannustavat ja tukevat toistensa harjoittelua sekä jakavat keskenään tietoa harjoittelustaan. Tavoitteena on jokaisen urheilijan kehittyminen, ryhmän kehittyminen, viestimenestys sekä yhteishengen ja yhteisöllisyyden ylläpito ja kehittäminen.

  Ryhmä kokoontuu säännöllisesti ja suunnittelee tavoitteitaan, toimintaansa ja vaihtaa kokemuksia harjoittelusta ja kilpailuista, jotta ryhmän jäsenet oppivat toisiltaan koko ajan.

  Essu tukee eGroupin naisten ryhmän jäsenten harjoittelua järjestämällä sitä tukevia olosuhteita ja toimia. Essu tukee myös ryhmän osallistumista tärkeisiin kilpailuihin käytännön matka- ja majoitusjärjestelyin.

  eGroupin naisten ryhmän valmentajina kaudella 2021 toimivat Erno Puupponen, Kirsi Boström, Astra Francke ja Sanna Tervakangas. Erno Puupponen toimii ryhmän vetäjänä.

  Hakulomakkeen osoite:

  https://forms.gle/aquS6NFcya38ibkC7

   

  eGroup – Miesten ryhmä

  eGroupin miesten ryhmä on Essun tavoitteellisesti kilpasuunnistuksessa kehittymään ja menestymään pyrkivien H20- ja H21-sarjojen miesten ja valmentajien ryhmä, jonka jäsenet ovat selkeästi urheiluun ja harjoitteluun sitoutuneita. Ryhmän toiminta alkaa uutena, varsin itsenäisenä eGroupin ryhmänä 1.11.2020.

  Ryhmän tavoitteena on toimia aktiivisen oma-aloitteisesti, samalla kuitenkin yhteisöllisenä ryhmänä.
  Ryhmä asettaa itse tavoitteensa ja kommunikoi ne selvästi ryhmän sisällä ja haluamallaan tavalla myös ryhmän ulkopuolelle. Ryhmä myös viestii aktiivisesti toiminnastaan.

  Miesten ryhmä järjestää itselleen harjoituksia ja leirejä ja hyödyntää harjoittelussaan eGroupin yhteisiä harjoituksia ja leirejä. Ryhmä myös järjestää vuoroillaan eGroupin yhteisiä harjoituksia, Akatemiaharjoituksia ja eTaitorasteja.

  Ryhmän sisällä urheilijat kannustavat ja tukevat toistensa harjoittelua sekä jakavat keskenään tietoa harjoittelustaan. Tietoa jaetaan keskusteluin, viestivälinein ja harjoittelun seurantavälineiden ja harjoituspäiväkirjojen kuten Stravan kautta. Tavoitteena on jokaisen urheilijan kehittyminen ja ryhmän kehittyminen ja viestimenestys.

  Ryhmä kokoontuu säännöllisesti ja suunnittelee tavoitteitaan, toimintaansa ja vaihtaa kokemuksia harjoittelusta ja kilpailuista, jotta ryhmän jäsenet oppivat toisiltaan koko ajan.

  Essu tukee eGroupin miesten ryhmän jäsenten harjoittelua järjestämällä sitä tukevia olosuhteita ja toimia. Essu tukee myös ryhmän osallistumista tärkeisiin kilpailuihin käytännön matka- ja majoitusjärjestelyin.

  eGroupin miesten ryhmän valmentajina kaudella 2021 toimivat Henrik Palmén, Mikael Boström, Kimmo Pernu ja Petri Vesanto. Henrik Palmén toimii ryhmän vetäjänä.

  Hakulomakkeen osoite:

  https://forms.gle/xK6bV1SWuawzXfsh7

  eGroupH

  eGroupH on EsSun harrastesuunnistajien ryhmä, joka koostuu H/D16-, 18-, 20- ja 21-sarjojen suunnistajista.

  eGroupH jäsenten treenaamista ohjaavat muut kuin kilpailulliset tavoitteet. Tärkeintä on yhdessäolo ja hienon lajin harrastaminen hyvässä porukassa. Kilpailuihin osallistuminen ja itsensä kehittäminen suunnistajana voivat olla tavoitteina, mutta tässä ryhmässä harrastajien toimintaa ei systemaattisesti tehdä tavoitteelliseksi eikä velvollisuuksia osallistumiseen ole. Jokainen voi valita harjoituksensa ja tapahtumansa oman mielenkiinnon sekä ajallisten resurssiensa puitteissa.

  Ryhmän toimintaa ovat ryhmän omat harjoitukset, leirit, lajikokeilut sekä seuran yhteiset harjoitukset, jumpat, vaellukset yms. Toimintaan kuuluvat pitkälti nykyisesti Espoon Suunnan tapahtumat, mutta ryhmälle suunnitellaan ja toteutetaan myös omia harjoituksia, lajikokeiluja ja tapahtumia jäsenten toiveiden mukaisesti. Ennen kaikkea tarkoituksena on tehdä toiminnasta jäsentensä näköistä.

  Käytännössä eGroupH toimii jatkumona Suunnistuskoulun ja eGroupJr:n jälkee. Vaihtoehtona eGroup:in kilpailuryhmän rinnalle. Ryhmän jäsenistö koostuu pääasiassa alkuun H/D16-, 18-, 20- ja 21-sarjojen harrastesuunnistajista

  Ryhmämaksu 130€ sisältää
  – Harjoitukset ja niihin liittyvän valmennuksen karttoineen
  – Päiväleirit valmennuksineen, mukaan lukien kartat ja ruokailut
  – Muut Essun leirit edullisilla omakustannushinnoilla, joissa on mukana vain urheilijasta itsestään aiheutuvat välittömät kustannukset.

  eGroupH toimintaa suunnitellaan ja kehitetään yhdessä urheilijoiden kanssa. Ryhmän toimintaan voi myös liittyä kauden aikana.

  Lisätietoja ryhmään hakemisesta, toiminnasta antaa KP Seppänen, 044-0806943

  Hakulomakkeen osoite:

  https://forms.gle/8F6BaLWNXzb759YH8

   

  Pyöräsuunnistusryhmä

  Pyöräsuunnistusryhmä on Espoon Suunnan uusi ryhmä, jonka tarkoituksena on ensisijaisesti koota yhteen lajin harrastamisesta kiinnostuneet.

  Ryhmän tavoitteena on yhdessä kehittää pyöräsuunnistustaitojaan sekä lajin harrastusmahdollisuuksia.

  Ryhmän toiminta syntyy yhdessä ryhmän jäsenten kesken, eikä ryhmällä ole varsinaisesti valmentajaa tai ryhmän vetäjää. Tarkoituksena on että ryhmän kautta on jäsenten on mahdollista keskenään:

  – järjestää harjoituksia
  – sopia kisamatkoista sekä yhteiskyydeistä
  – sopia leirityksistä
  – jakaa harrastukseen liittyviä tietoja ja taitoja

  Haku Espoon Suunnan uuteen pyöräsuunnistusryhmään on nyt auki. Ryhmään voi liittyä mukaan tämänkin jälkeen.

  Hakulomakkeen osoite:

  https://forms.gle/6mH5vL9dBH9r96T58

  Continue reading →

 • Tuloskoonti 2020 28.10.2020

  Essulaisten sijoituksia kaudelta 2020 poimittuna yhteen

   

  SM-keskimatka, Paljakko

   

  D18                                     kultaa                                  Hanne Hilo

  D75                                     pronssia                              Eeva Tanska

  D20                                     5.                                         Ida Haapala

  D45                                     5.                                         Sini Pekkala

  D75                                     5.                                         Leena Paatero

  D15                                     6.                                         Silva Kemppi

  D75                                     6.                                         Ritva Mikkonen

  D20                                     8.                                         Maria Määttänen

  H18                                     8.                                         Topias Kemppi

   

  SM-pitkä, Siikainen

   

  D18                                     kultaa                                  Hanne Hilo

  D50                                     kultaa                                  Marja-Liisa Autti

  D75                                     hopeaa                                Leena Paatero

  D75                                     4.                                         Eeva Tanska

  H18                                     5.                                         Kristian Boström

  D20                                     6.                                         Ida Haapala

  D20                                     7.                                         Maria Määttänen

  M21                                     8.                                         Lari Pernu

  H18                                     8.                                         Topias Kemppi

  D15                                     9.                                         Silva Kemppi

   

  SM-sprintti, Salo

   

  D17                                     kultaa                                  Inari Karppinen

  D15                                     kultaa                                  Silva Kemppi

  D60                                     kultaa                                  Merja Puromies

  D75                                     kultaa                                  Leena Paatero

  H18                                     hopeaa                               Topias Kemppi

  D18                                     hopeaa                               Hanne Hilo

  D50                                     hopeaa                               Eija Rantala

  D75                                     hopeaa                               Leena Paatero

  H17                                     pronssia                             Topias Kemppi

  H85                                     pronssia                             Pertti Laurila

  D20                                     4.                                         Maria Määttänen

  D50                                     4.                                         Virpi Palmen

  D75                                     4.                                         Ritva Mikkonen

  D75                                     6.                                         Eeva Tanska

  H16                                     7.                                         Daniel Rautio

  H20                                     9.                                         Mikko Tervakangas

  H18                                     10.                                       Kristian Boström

   

  SM-viesti, Pöytyä

   

  D18                                     kultaa                                  Liisa Raasakka-Inari Karppinen-Hanne Hilo

  H18                                     hopeaa                               Topias Kemppi-Antti Sorsa-Kristian Boström

  D16                                     pronssia                              Fanni Määttälä-Kiia Miettinen-Silva Kemppi

  D55                                     pronssia                              Virpi Palmen-Marita Kokkila-Merja Puromies

  D20                                     4.                                         Maria Määttänen-Sofia Pellonperä-Kerttu Peura

  H16                                     4.                                         Markus Määttänen-Daniel Rautio-Juho Noponen

  D70                                     4.                                         Ritva Mikkonen-Eeva Tanska-Leena Paatero

  D50                                     4.                                         Sanna Tervakangas-Eija Rantala-Marja-Liisa Autti

  D45                                     5.                                         Katja Mjösund-Piritta Wartiainen-Sini Pekkala

  H20                                     8.                                         Mikko Tervakangas-Mikael Rautio-Benjamin Lamberg

  H18                                     10.                                       Olli Tiainen-Mikko Määttälä-Lenni Väisänen

   

   

  SM-yö, Joensuu/Pärnävaara

   

  D15                                     kultaa                                  Silva Kemppi

  D75                                     kultaa                                  Ritva Mikkonen

  D18                                     pronssia                              Inari Karppinen

  H80                                     pronssia                              Karl-Erik Åberg

  D18                                     4.                                         Hanne Hilo

  D50                                     4.                                         Eija Rantala

  H85                                     4.                                         Pertti Laurila

  H21                                     6.                                         Lari Pernu

  H18                                     8.                                         Kristian Boström

   

   

  SM-erikoispitkä, Orivesi

   

  D20                                     kultaa                                  Ida Haapala

  D15                                     kultaa                                  Silva Kemppi

  D18                                     hopeaa                                Hanne Hilo

  D60                                     pronssia                              Merja Puromies

  D75                                     pronssia                              Leena Paatero

  D75                                     6.                                         Eeva Tanska

  D18                                     10.                                       Liisa Raasakka

   

  PySu SM-sprintti

   

  D20                                     5.                                         Venla Tiljander

   

   

  PySu SM-pitkä

   

  H14                                     4.                                         Erik Fey

   

   

  HiSu SM-viesti

   

  D130                                   kultaa                                  Sini Pekkala-Rita Linko-Virpi Palmen

   

   

  HiSu SM-keskimatka

   

  D75                                     kultaa                                  Ritva Mikkonen

  D45                                     hopeaa                               Sini Pekkala

  H80                                     pronssia                              Karl-Erik Åberg

  D55                                     4.                                         Rita Linko

   

   

  Impivaaran viesti

   

  1.  

  Rinat Gabitov-Ida Haapala-Topias Kemppi-Anssi Vesanto-Emilia  Ståhlberg-Mikko Tervakangas-Mikael Rautio-Liisa Raasakka-Miika Vehmas-Alvar Palmén-Maria Määttänen

   

   

  Viestiliiga kokonaiskilpailu

   

  naiset                                  15.

  miehet                                 16.                                       1. joukkue

                                              47.                                       2. joukkue

   

   

  Nuorten Jukola

   

  1. 1. joukkue

  Silva Kemppi-Daniel Rautio-Antti Tiainen-Martta Kankaanpää-Anton Kemppi-Hanne Hilo-Antti Sorsa

  1. 2. joukkue
  2. 3. joukkue

  mukana kaikkiaan 8 Essun joukkuetta

  Continue reading →

 • Seurakysely 2020 – Vielä ehdit vaikuttaa 26.10.2020

  Yhdessä, Suunta tulevaisuuteen.
   
  Maanantaina EsSulaisille lähti sähköpostitse seurakysely, jonka avulla kartoitetaan seuran nykytilannetta ja mahdollisia kehityskohtia. Vastauksia on jo tullut hyvin (45), kiitos niistä! Oheisesta kuvasta näkyy poiminta tuloksista kuinka tyytyväisiä seuratoimintaan on kokonaisuudessaan oltu. Kuten kuvastakin käy ilmi, voi toiminnan jo tällä hetkellä sanoa olevan hyvällä tasolla, toki parannettavaa aina riittää.
   
   
   
  Seuraavassa muutamia poimintoja kehityskohteita, joita on jo noteerattu ja joita allekirjoittanut tulee viemään eteenpäin
   
  – Viestintä (erityisesti parannettavaa että nostetaan seuralaisia ja seuratoimintaa laajemmin esille, eikä vain esimerkiksi huippusuunnistukseen keskittyen)
  – Harjoituksista tiedottaminen (tietoa toivotaan aiemmin)
  – Omatoimisuunnistus, harjoituksia koko seuralle myös jatkossa (enemmän)
  – Täsmällisempää toimintaa (esim. tapahtuma) järjestelyissä ja siihen liittyvässä viestinnässä
  – Koko seuran yhteisöllisyyden kehittäminen
   
  Onko sinulla vielä jotain ideoita tai haluisit vastata seurakyselyyn?
   
  Laita sähköpostia kari-pekka.seppanen@espoonsuunta.fi
   
  Yhdessä, eteenpäin. Tehdään EsSusta Suomen paras seura olla ja suunnistaa 🙂
   
  KP
  Espoon Suunnan Toiminnanjohtaja
  Continue reading →