Puheenjohtajan palsta

 • Menestystipendit 2020 21.2.2021

  Espoon Suunta myöntää vuosittain menestystipendejä kansainvälisten arvokilpailujen, R1 – SM-kilpailuiden, Viestiligaan ja suurviestien pohjalta. Menestysstipendien saajat valitaan vuosittain tarkasteltavien menestysmittareiden perusteella valmennusjaoston toimesta. Stipendejä voidaan käyttää Essun järjestämän toiminannan kulujen kattamiseen. Stipendejä ei siis voi saada rahana, eikä voi käyttää ulkopuolisiin kustannuksiin.

  Continue reading →

 • Seura-asut ja Jukola 19.2.2021

  Espoon Suunnan seura-asujen tilaus sekä Jukola ilmoittautuminen on avattu omiin MyClubiin tapahtumiinsa

   

  Seura-asut

  Tilausikkuna sulkeutuu sunnuntaina 28.2.2021, ja jokaisen tulee tehdä tilauksensa tähän mennessä (mattimyöhäisiä ei huomioida). Seura-asuja pääsee sovittamaan Espoon Suunnan majalla (ovikoodin saa KP:lta kysymällä).

   

  Jukola-ilmoittautuminen

  Ilmoittautuminen Jukolan ja Venlojen viestiin ensi kesäksi on avattu uudelleen. Espoon Suunnan joukkueisiin haluavien tulee laittaa ilmoittautumisensa MyClub tapahtumiin. Lisäksi on ennakkoilmoittautuminen Jukolajuniin on avattu. Junapaikat on varattu PWT-Urheilumatkojen kautta. Matkatoimisto veloittaa maaliskuussa paikkojen vahvistuessa myös junamatkojen maksut. Varaa junapaikkasi helmikuun loppuun mennessä, niin osaamme vahvistaa oikean määrän junalippuja.

   

  Continue reading →

 • Lasten Espoo-Hiihto 18.2.2021

  Lasten Espoo-Hiihto on omatoiminen hiihtoseikkailu, jossa perheet pääsevät opastetulla hiihtoreitillä bongaamaan talvisia metsänelämiä itselleen sopivana aikana. Kuinka monta karhua, peuraa ja pöllöä löydät kolmen kilometrin hiihtolenkin varrelta Espoon Puolarmaarissa? Suoritusaikaa on 14.3.2021 asti

  Lasten Espoo-Hiihto alkaa ja päättyy Puolarmaarin ulkoilukeskuksesta, Espoon Suunnan seuramajalta. Reitti kiertää latuja pitkin puutarha alueen, eikä sisällä merkittäviä nousuja tai laskuja. Reitti siis soveltuu hiihdettäväksi myös perheen pienimille ja aloitteleville suksisankareille. 

   

  https://espoonsuunta.fi/lasten-espoo-hiihto/

  Continue reading →

 • Ilmoittaudu Suunnistuskouluun 2021 11.2.2021

  Lasten Suunnistuskoulun ilmoittautuminen on nyt avattu, tule mukaan!

  Suunnistuskoulu tarjoaa lapsille ensimmäiset askeleet suunnistuspolulle. Vasta-alkaja tai karttoihin hurahtanut aarteenetsijä, meiltä löytyy paikka kaikille harrastaa ja kehittyä suunnistuksen parissa.

  Suunnistuskoulun kevätkausi alkaa 19.4.2021. Ilmoittautuminen tapahtuu MyClub-jäsenpalvelussa lapsen nimellä ja tunnuksella:

  Ilmoittautuminen

  Kauden 2021 suunnistuskoulumaksu on 125 e / lapsi. Lisäksi tulee olla Espoon Suunnan jäsen (Liity jäseneksi). Maksukuitit sekä suunnistuskoulusta että jäsenmaksusta toimitetaan MyClubin kautta huoltajalle.

  Valmistaudumme aloittamaan suunnistuskoulun normaalisti ”lähiopetuksena”, mutta kuitenkin THL:n suosituksia noudattaen. Covid-19 tilanteesta mahdollisesti johtuvasta siirtymisestä omatoimiharjoituksiin tiedotetaan erikseen.

  Suunnistuskouluun ovat kaudella 2021 tervetulleita kaikki 2016 tai aiemmin syntyneet lapset ja nuoret.

  Suunnistuskoulun harjoitukset pidetään maanantaisin Espoon alueella klo 18.30-20. 

  Suunnistuskoulun ohjelmaan kuuluu harjoitusten ohella myös varsin runsas määrä erilaisia Espoon Suunnan sekä naapuriseurojen järjestämiä suunnistustapahtumia. Kauden aikana ajantasainen tieto ohjelmasta on MyClubissa.

  Suunnistuskoulussa harjoitellaan ikätasoisesti metsässä liikkumista ja suunnistuksen perusteita. Lisäksi suunnistuskouluun kuuluu tapahtumia, retkiä ja talvikaudella salivuoro

   

  Continue reading →

 • Hiihtohaaste päättyi EsSun voittoon 9.2.2021

  Loistavat talvikelit ja koronarajoitukset loivat perustan omatoimiseen ja turvalliseen kisailuun seurojen välillä sunnuntaina 7.2 kun luvassa oli suunnistusseurojen Kangasala SK ja Espoon Suunta välinen hiihtokilometrihaaste.

  Kangasala SK haastoi Espoon Suunnan leikkimieliseen kilpailuun siitä, kumpi seura keräisi sunnuntain aikana enemmän kilometrejä ja sivakoisi näin pidemälle. Haaste otettii Espoossa luonnollisesti mielenkiinnolla vastaa, sillä onhan talvi ollut myös täällä poikkeuksellisen hyvä ja moni seuralainen oli nähty laduilla kilometrejä keräilemässä.

  Haasteen idea oli siis yksinkertainen. Jokainen seuralainen kartutti suorituksillaan oman seuransa kilometripottia niin, että sunnuntai-illan päätteeksi kaikki laskettiin lopulta yhteen. Suorituksia kertyi kaikkiaan 313 molempien seurojen osalta ja kokonaiskilometrimäärä oli 7148 kilometriä. Espoon Suunnasta haasteeseen osallistui 181 jäsentä keräten kilometrejä huikeat 3813 kilometriä ja Kangasala SK:n suunnistajia mukana oli 132 jäsentä keräten kilometrejä loistavat 3335 kilometriä. Ja niinhän siinä kävi, että haastekisan voitto meni Espoon Suunnalle.

  Suorittajien keski-ikä vaihteli yhden ja 90 vuoden välillä. Parhaimmillaan porukka ylsi yksittäisillä lenkeillä satakilometrin mittoihin, mutta mukaan mahtui myös niitä jotka kävivät naapurista lainaamassa kapulat että pääsee vain osallistumaan. Selkeää esimerkillä johtamista oli tapahtumassa havaittavissa sillä Kangasalan ja koko haasteen pisimmästä suorituksesta vastasi seuran Valmennuspäällikkö Tomi Närvi tasan sadan kilometrin tuloksella ja Espoossa taas puheenjohtajamme Pasi Laaksonen kävi keräämässä eniten, eli 94km seuran kilometrikassaan.

  Tälläisenä aikana kun etäisyyttä pitää muuten ottaa, oli hienoa miten tälläinen haaste kokosi seuraväkeä yhteen henkisesti

  Uusia haasteita odotellessa!

   

  Continue reading →

 • Omatoimisia hiihtosuunnistusharjoituksia 1.2.2021

  Hiihtosuunnistuskelit pääkaupunkiseudulla parhaimmillaan 😍

  Tästä syystä ollaan pistetty Espooseen muutama omatoiminen hiihtosuunnistusharjoitus pystyyn.

   

  Omatoiminen hiihtosuunnistusharjoitus – Oittaa

  • Tarjolla kolme erilaista rataa (2,2km; 2,8km; 4,0km)
  • Moottorikelkkaurat on pohjattu, mutta viime päivien lumisateet ovat hieman tukkineet niitä. Etenemään pääsee nytkin, mutta loppuviikosta urat on tarkoitus avata kunnolla

  Omatoiminen Hiihtosuunnistusharjoitus – Puolarmaari

  • Tarjolla kolme erilaista rataa; A-rata 2.2 km, B-rata 2,5 km ja C-rata 6.2 km
  • Puolarmaarin harjoitus nojautuu pääasiallisesti olemassa olevaan latuverkostoon ja alueen muihin ulkoilupolkuihin
  • Sopii erittäin hyvin vaikkapa aloittelijoille. 

  Harjoitukset ovat jäsenille ilmaisia (löytyy MyClubista) ja avoinna ulkopuolisille (karttamaksu- ja linkki Rastilipussa)

  Continue reading →

 • NVII ja STR8 tiimit 21.1.2021

  Osana seurayhteistyötä NVII suunnistuskenkien sekä STR8 kompassien kanssa, olemme aloittaneet uudet NVII ja STR8 tiimit. Mistä tässä on kyse?

   

  Espoon Suunnan valmennusryhmän urheilijoille, eGroupilaisille, avattiin vuoden loppupuolella haku NVII ja STR8 tiimeihin. Tiimeihin valitut urheilijat pääsevät edustamaan tiimien kautta NVii kenkä ja/tai STR8 -kompasseja kaudella 2021. Tiimeihin kuuluvat saavat brändien tuotteita käyttöönsä ja tuottavat niiden kanssa erilaista materiaalia omallle, Espoon Suunnan ja brändien somekanaville ja muuhun käyttöön. Käytännössä seuramanagerointi yhteistyön kautta tarjotaan usealla urheilijalla samanaikaisesti ehkä se ensimmäinen askel omalla urheilijapolulla yhteistyön kehittämisen suhteen. Seura tukee tiimiläisiä prosessissa, mutta vastuu yhteistyön totetuttamisesta ja vaikkapa sisältömateriaaleista on tiimiläisillä itsessään.

  Tiimeihin valitut urheilijat löydät täältä

  Urheilijoiden matkaa NVII-kenkien siivittämänä ja STR8 kompassin suunnalla uuteen kauteen voit siis seurata brändin, EsSun ja urheilijoiden omilla somekanavilla.

  https://nviisport.com/fi/

  https://www.str8compass.com/

  Continue reading →

 • Espoo-Hiihto 17.1.2021

  Espoo-Hiihto on täällä. Omatoiminen hiihtotapahtuma läpi talvisen Espoon aikaa vastaan tai laturetkenä 23 km tai 46 km reitillä.

  Espoo-hiihdossa hiihdetään 23 tai 46 km Espoon läpi Puolarmaarista Oittaalle tai Solvallaan ja takaisin, aikaa vastaan itseään haastaen tai laturetkenä ilman ajanottoa nauttien. Molemmat matkat hyödyntävät valmiita latureittejä. Osallistu haasteeseen yhdessä muiden talviurheilun ystävien kanssa, ja nauti liikunnasta talvisen luonnon keskellä. Espoo-hiihdolla kunnioitamme talvisia lähihiihtomahdollisuuksia ja pääkaupunkiseudun latuverkostokulttuuria, jolla asuinalueet yhdistyvät Nuuksion kansallispuistoon ja toisiinsa. Osallistumalla lähetämme yhdessä selkeän viestin pääkaupunkiseudun lähilatureittien merkittävyydestä talviliikkujille.

  Espoo-hiihto on hiihtotapahtuma, jossa voit käydä suorittamassa hiihtoreitin haluamanasi ajankohtana, silloin kun sinulle parhaiten sopii, yksin tai yhdessä muiden kanssa. Ajanotto tapahtuu omalla GPS-laitteella, josta tallennetaan tiedot tulospalvelujärjestelmäämme. Voit myös osallistua rauhalliseen tahtiin retkisarjaan, jolloin et tarvitse edes GPS-laitetta, vaan tällöin tärkeämpää on luonnosta ja liikunnasta nauttiminen sekä matkan taittaminen hiihtäen. Tärkeintä on että olet mukana, ja saamme tästä yhdessä tehtyä hienon hiihtokokemuksen. Suoritusaika reiteillä on 20.1.-7.2.2021

   

  https://espoonsuunta.fi/espoo-hiihto/

   

   

   

  Continue reading →

 • NVII & STR8 12.1.2021

  Espoon Suunta x NVII & STR8 .

   

  Yhdessä Suunta kauteen 2021. Espoon Suunta on aloittanut seurayhteistyön NVII – suunnistuskenkien ja STR8 – kompassibrändin kanssa. Ensi kaudesta alkaen suunnistuskenkien pito on entistä parempi ja suunta kohti oikeita rasteja 🏃‍♂️🌲

  https://nviisport.com/fi/

  https://www.str8compass.com/

   

  Continue reading →

 • Ilmoittaudu kevään Aikuisten Suunnistuskursseille nyt 5.1.2021

  Aikuisten Suunnistuskurssien ilmoittautumiset vuodelle 2021 on avattu ja ilmoittautuminen on hyvässä käynnissä. Varaa paikkasi nyt ja tule mukaan oppimaan suunnistuksen perustaitoja!

   

  Aikuisten Suunnistuskoulu koostuu erilaisista kursseista, joita vuonna 2021 järjestetään peruskurssin lisäksi jatkokurssi, englanninkielinen peruskurssi ja pyöräsuunnistuskoulu.

   

  Löydä omasti tai vinkkaa kaverille!

  Continue reading →