Puheenjohtajan palsta

 • Mitalikakkua, stipendejä ja uuden treenikauden avaus 24.10.2017 13.10.2017
  Essulaiset saavuttivat monta arvokisamitalia tänä vuonna junioreiden EYOC- ja JWOC-kisoissa. Nyt on aika juhlia tätä mitalisadetta ja kuulla mitalistien fiiliksiä kisoista sekä nähdä kartat ja reitit.
   
  Tilaisuudessa jaetaan myös stipendit kauden aikana hyvin pärjänneille nuorille.
   
  Tämä tilaisuus on myös valmennusryhmien eGroup ja eGroupJr alkustartti uuteen kauteen. Kuulemme tulevista leireistä, kisamatkoista ja treeneistä.
   
  Koko perhe on tervetullut tähän tilaisuuteen!
   


   
  Paikka: Mattlidens skola Matinsyrjä 3, 02230 Espoo
  Aika: 24.10.2017 18:30 – 20:00
  Ilmoittautuminen: MyClubiin!
   
   
   
  Ilmoittaudu ajoissa, niin osaamme varautua oikeisiin kakkumääriin
 • Dark Lord Cup – Kilon osakilpailun tulokset 3.10.2017

  Tulospalvelun kivi valmiina vastaanottamaan pimeän taitajia.

  Edes syksyinen tuuli ja sade hidastanut vauhtia kun Aleksi Sorsan suunnittelemilla radoilla nähtiin kuinka lähimaastoonkin voidaan saada haastavat  radat.  Maastossa nähtiin äärimmäisen rohkeita nuoria suunnistajia sekä kettumaisen ovelia konkareita, joiden kartanlukutaito pisti nopeampikinttuisille jauhot suuhun.

  ns. Pitkä rata näkyy tuloksissa ratoina A ja B, jotta saamme muiden osakilpailujen yhteistuloksiin tämänkertaiset tulokset.  Tämänkertaisessa osakilpailussa näiden ratojen suunnistajat ovat vertailukelpoisia keskenään. Yli 50 urhean essulaisen  jälkispekulointeihin on tarjolla perinteinen setti.

   Dark Lord Cup pistetilanne 
   
   
   
  A-rata Nimi Pisteet
  1 Pernu Lari 1000
  2 Rautio Mikael 958
  3 Kokkila Ville 958
  4 Kemppi Joni 916
  5 Tervakangas Mikko 903
  6 Jylhä Jouko 876
  7 Lantela Jaani 854
  8 Aunula Jerry 794
  9 Laaksonen Pasi 699
  10 Virtanen Joni 676
  11 Hyvärinen Pietari 648
  12 Paakkulainen Harri 579
  13 Kemppainen Antti 568
  Hylsy Teuri Tuomas  
       
  B-rata Nimi Pisteet
  1 Kemppi Topias 1000
  2 Pajuoja Otso 989
  3 Hilo Hanne 960
  4 Rautio Daniel 947
  5 Ståhlberg Emilia 937
  6 Laaksonen Emil 925
  7 Plit Heidi 922
  8 Määttälä Mikko 922
  9 Sorsa Antti 915
  10 Peura Kerttu 894
  11 Tiainen Olli 870
  12 Puupponen Lauri 868
  13 Francke Astra 857
  14 Varpula Marjut 809
  15 Soikkeli Sofia 807
  16 Tervakangas Sanna 778
  17 Kaukonen Ella 777
  18 Milla Lötjönen 772
  19 Kivilaakso Anni 754
  20 Honkimaa Ari 752
  21 Lappi Jenni 709
  22 Pajala Tauno 699
  23 Jylhä Sirpa 635
  24 Tikkanen Elias 619
  25 Heiskanen Risto 501
  26 Määttälä Johanna 390
  27 Niemi Ilkka 250
     
  C-rata Nimi Pisteet
  1 Määttälä Fanni 1000
  2 Karelo Jussi 938
  3 Karelo Olivia 936
  4 Soikkeli Linnea 924
  5 Markki Emmi 901
  6 Tiainen Antti 895
  7 Rautio Ulrika 866
  8 Turkkila Liisa 779
  9 Koivu-Tikkanen Terhi 770
  10 Virtanen Marita 714
  11 Hyvärinen Luukas 662
  12 Suni Mikael 621
  Kesk Kemppainen Aarne  

   

 • EsSun iloiset nuoret Turussa ja Vehmaalla 1.10.2017

       

  Espoon Suunnan perinteinen Oravatonni-retki keräsi jälleen kerran suuren ja iloisen osallistujajoukon. Matkamme suuntautui Turun seudulle, jossa ohjelmassa oli Nuorisoviesti ja Oravatonni.

  Lauantain Nuorisoviesti juostiin Ruissalon puistomaastoissa. EsSu oli taas suurin seura, kun mukaan oli ilmoitettu neljä joukkuetta DH16-sarjaan, yhdeksän joukkuetta HD12 sarjaan ja yksi joukkue avoimeen sarjaan. Kilpailu oli nopeavauhtinen ja radoilla saattoi pitää kovaa juoksuvauhtia, mutta haastetta kilpailijoille tuotti ratojen ristikkäisyys, joka aiheutti kilpailussa monen joukkueen hylkäyksen. EsSun joukkueet suoriutuivat haasteesta hyvin ja tuloksena oli monia hyviä suorituksia. Kotiin tulemisina myös ensimmäistä kertaa Nuorisoviestin voitto! Myös HD12-sarjassa pääsi EsSun joukkue nousemaan palkintopallille, kun ykkösjoukkue ylsi sijalle kolme.

  Ilta Linnasmäessä vietettiin rennoissa merkeissä saunoen, 2DRerun ohjelmaan tutustuen, Eloveena-palkintotuotteilla leipoen tai muuten vain rentoutuen. Perinteemme mukaan Nuorisoviestin päätähtiä ovat ensimmäisiä suunnistusviestejään juoksevat nuoret ja Linnasmäessä EsSun viestikellon saivat nuoret suunnistajamme Aleksi, Petrus, Noora, Eero ja Linnea. Onnea uusille viestinviejille!

  Sunnuntaina 2.10. juostiin nuorten Oravatonnikilpailu Vehmaan Seuralassa. Sää oli meille tänäkin vuonna suotuisa ja saimme suunnistaa hienossa syyssäässä. Radat olivat Oravatonnille tyypilliseen tapaan haastavia, joten juoksuvoiman lisäksi suunnistajilta vaadittiin myös paljon ajatustyötä. Essulaiset suunnistivat hienosti ja olimme tänä vuonna kokonaiskilpailussa toisia. Palkintopallille pääsikin hienojen suoritusta ansiosta moni nuori essulainen. Palkittuja olivat Kerttu (D16, 6. sija), Olli (H15, 1.sija), Mikko (H15 5. sija), Jussi (H14, 1.sija), Daniel (H13, 6. sija), Anton (H10, 1. sija), Aarne (H10, 3. sija), Mikki (H9RR, 5. sija), Santtu (H12TR, 3. sija), Essi (D15, 5.sija), Silva (D12, 1. sija) ja Pinja (D9-12TR, 3. sija).

  Suunnistuksen lisäksi essulaiset keskittyivät myös kannustamaan niin omia, kuin muiden seurojenkin suunnistajia. Kasvovärimaalia kului, liput liehuivat, kellot kilisivät ja kannustushuutoja kuului, kun kannustusjoukkomme näyttivät parastaan! Oravatonni-kilpailussa myös aikuiset pääsivät metsään ja nauttimaan oravatonnimaisista pitkistä ja haastavista radoista. Järjestäjien ohjeen mukaisesti aikuiset olivat kuitenkin kilpailussa vain sivuosassa ja antoivat loppusuoralle tilaa nuorille.

  Totuttuun tapaan tavoitteenamme oli järjestää retki, jolla nuoret viihtyvät ja se näytti toteutuvan.

  Lisää retken kuvia löytyy täältä.

  Hyvä EsSu!

   

   

 • Kolme essulaista nuorten maajoukkueeseen 27.9.2017

  Nuorten maajoukkue vuodelle 2018 on nimetty. Maajoukkueeseen nimettiin yhteensä 23 nuorta huipulle tähtäävää 15-20 vuotiasta urheilijaa.

  Essulaisittain lista on upeaa luettavaa, sillä peräti kolme urheilijaamme on mukana ryhmässä. Valituiksi tulivat Maria Määttänen, Melina Lahdenperä ja Ida Haapala, jotka kaikki saavuttivat mitalin nuorten EM-kilpailuissa Slovakiassa. Onnittelut tytöille valinnasta ja erityisesti harjoitusintoa matkalle kohti huippua.

  Suunnistusliiton tiedotteen ja muut valitut urheilijat löydät täältä.

   

   

 • Huippuseuran suunnistuskoulun tekijät 26.9.2017

  Maanantaina Puolarmaarin metsissä vilkkui otsalamppujen ja taskulamppujen valoja kun suunnistuskoulaiset pääsivät kokemaan yösuunnistuksen hauskuutta ja sitä pientä jännitystä, joka pimeään metsään aina liittyy.

  EsSun suunnistuskoulu on nuorisotoimintamme peruskallio. Samalla se on myös konkreettinen todiste siitä mitä vapaaehtoisella seuratyöllä voidaan saada aikaiseksi. Joka vuosi liikutamme 120-150:tä lasta metsissä ja metsien laidoilla, karttamerkit ja metsä tulevat tutuksi, löytyy kavereita, herää kipinä toivottavasti koko loppuelämän ajaksi. Moni suunnistuskoululaisista kiinnostuu kisaamisesta ja jatkaa lajin saloihin perehtymistä nuorten valmennusryhmissä, osa jatkaa omaehtoisena harrastuksena, osa myös lopettaa, mutta toivottavasti onnistumme jättämään heillekin positiivisen jäljen tästä hienosta lajista.

  Suunnistuskoulun ytimessä ja taustalla toimii upeita ihmisiä, tässä omat kiitokseni heille.

  Ohjaajat – suunnistuskoulun sydän

  Oma mielipiteeni on että ohjaajat ovat se kaikkein tärkein asia, jonka pohjalle suunnistuskoulu rakentuu. Suunnistuskoulussa on 9 ryhmää joilla kaikilla on omat vastuuohjaajat. Monet ohjaajistamme ovat olleet mukana jo useita vuosia, mutta yhtä tärkeää on että saadaan joka vuosi uusia ihmisiä mukaan ohjaamiseen. Ohjaajat antavat itsestään paljon, mutta tiedän että myös saavat siitä itselleen iloa kun näkevät lasten kehittyvän ja innostuvan lajista.

  Kiitos Hanna R, Milla, Maria, Kaitsu, Sari, Maija, Erkka, Hanna K, Riikka, Marika, Johanna, Astra, Jyrki + kaikki aiempina vuosina mukana olleet ohjaajat.

  Apuohjaajat – lisää laatua opetukseen

  Kun ryhmissä on paljon lapsia niin apuohjaajat ovat korvaamattomia apuja. Monesti lasten huoltajat ovat mukana harjoituksissa, suurkiitokset kaikille heille! Lapsille on huippuhienoa kun välillä olemme saaneet apuohjaajiksi seuramme nuoria suunnistajia. Kiitos vakioapuopeaikuiset Terhi, Mikko S, Harri, Riina ja nuoret Lauri P, Taru, Elisa, Maria + moni muu.

  Ratamestarit

  Suunnistuskoulussa on 5-14 v ikäisiä lapsia, niin aloittelijoita, harrastajia kuin jo kokeneita kilpailijoitakin. Ratoja tarvitaan siis eri tasoisina niin että tarjotaan sopivan kokoisia haasteita ja onnistumisen elämyksiä. Kiitos Kaitsu ja Jyrki + kaikki aiempien vuosien ratamestarit.

  Rastien vienti ja poishaku

  Suunnistuskoulua varten metsään viedään tyypillisesti 20-30 rastia. Tässä on aikamoinen urakka, varsinkin kuin näin pk-seudulla rasteja ei voi kovin paljoa etukäteen viedä paikoilleen. Tänä keväänä kun pyysin taas kerran tutuilta rastienviejiltä apuja ensimmäiselle suunnistuskoulukerralle niin sain suurta iloa tuottaneen tarjouksen. ”Ollaan mietitty että voisimme viedä joka viikko suunnistuskoulun rastit metsään. Lähetät vain kartan jossa on rastit, niin homma hoituu”. Kiitos Tykki ja Risto.

  Retket

  Suunnistuskoulun retket ovat monelle lapselle kauden kohokohtia ja odotetuimpia juttuja. Keväällä Särkänniemisuunnistus ja syksyllä Nuorisoviesti ja Oravatonni. Majoitukset, bussit, kannustuspalkinnot, kasvomaalaukset, kaikki pienet ja isot järjestelyt. EsSu on jo monena peräkkäisenä vuotena saanut Kannustavin seura palkinnon Oravatonnissa, tämä on yksi huippusaavutuksistamme, josta saamme olla aidosti ylpeitä. Kiitos Hanna K.

  Pokaalijahti

  Essun oma ”harjoituskilpailu”, kolme osallistumista takaa pokaalin. Saa mennä saattajan kanssa, kaverin kanssa tai yksin. Monelle lapselle se ensimmäinen yksin ilman aikuista tehty suunnistussuoritus tulee juurikin Pokaalijahdissa. Pokaalijahti on lapsille tärkeä tapahtuma, tästä kannattaa pitää kinni! Kiitos Marko organisoinnista, samoin kaikille toimitsijoille ja tulospalvelun puurtajille.

  Kirpparivastaavat

  Vanhat suunnistusvarusteet kiertoon, ensimmäisiä suunnistuspaitoja ja nastareita hankitaan usein kirppariltamme! Kiitos Anne ja Jan.

  Suorituspassi

  Suorituspassi on lapsille tärkeä juttu,siihen kerätään leimoja suunnistuskoulusta, kisoista ja kuntosuunnistuksista. Pieni kannustus tekee ihmeitä! Passin graafinen suunnittelu on yhden seuramme nuoren käsialaa. Kiitos Jenni.

  Tekniset apujoukot

  Suunnistuskoulussa on kaikenlaista pientä hommaa. Tarvitaan makkaranpaistajaa, parkkiopastajaa, IT-tukea, nikkarointia (esim. hieno vaihtopuomimme viestitreeneissä), emit-radan organisointia, ym ym. Kiitos Risto ja Pietu + kaikki muutkin apuna olleet

  Huoltajat

  Olemme onnekkaita kun monet lasten huoltajat ovat mukana ja paikan päällä suunnistuskoulussa. Arki ja työelämä on monella meistä kiireistä, toivottavasti suunnistuskoulussa (ja samalla metsässä) vietetty aika on myös huoltajille palkitsevaa. Omasta mielestäni tämä on sitä parasta laatuaikaa lasten kanssa. Kiitos teille huoltajat, lasten vanhemmat ja isovanhemmat, jotka kuskaatte ja kannustatte lapsia suunnistusharrastukseen.

  Sanna – EsSun suunnistuskoulun rehtori

 • Vuoden pimein juttu, yösuunnistusmestari Aksu Sorsan Dark Lord Cup alkaa 24.9.2017

  Moninkertaisen ja myöskin hallitsevan yösuunnistuksen suomenmestarin Aksu Sorsan suunnittelema ja ratamestaroima Dark Lord Cup alkaa. Nyt siis kaikki EsSun jäsenet yösuunnistamaan! Alla Aksun kuvaus Dark Lord Cupista.

  Dark Lord Cup

  Dark Lord Cup on syksyllä 2017 järjestettävä 4-6 osakilpailun yösuunnistus-cup Espoon maastoissa. Ratoja on tarjolla kaiken ikäisille ja tasoisille EsSu:n suunnistajille. Mukana myös viestiharjoituksia, jotka palvelevat loistavasi tärkeitä viestikilpailuja kuten esimerkiksi Ungdomens 10Milaa.

   Ratapituudet vaihtelevat tapahtumakohtaisesti:

  • A: Pitkä rata, jossa haastavaa yösuunnistusta – Sopii vanhemmille, jotka haluavat nauttia yösuunnistuksesta mahdollisimman pitkään.
  • B: U10Milan H/D18 viestin ikäisille suunniteltu rata – Yhtä haastava kuin A, mutta lyhyempi
  • C: Lyhyt rata, joka tukeutuu polkuihin ja muihin selkeisiin maastonkohteisiin – Sopii erittäin hyvin yösuunnistusuraansa aloitteleville sekä nuoremmille suunnistajille.

  Kunkin tapahtuman yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin, mutta tarjolla on monipuolista yösuunnistusta. Cupin ohjelmaan kuuluu mm. sprintti- ja yhteislähtökilpailu. Dark Lord Cup huipentuu takaa-ajoon, johon urheilijat lähtevät keräämiensä Cup-pisteiden perusteella. Takaa-ajoon lasketaan 3 parhaan osakilpailun tulokset.

  Ilmoittautuminen jokaiseen osakilpailuun erikseen MyClubin kautta. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään 3.10. EsSun majalla.

  Yösuunnistusterveisin

  Tapahtuman ratamestari, The Dark Lord himself     

 • eAdventure 2017 22.9.2017

  Tulevana viikonloppuna on ohjelmassa eGroupjr:n perinteinen kaudenpäätös, eAdventure. Lähtö tapahtuu lauantaina Espoosta Kilonpuiston koululta 12:20. Maaliin joukkueet saapuvat noin vuorokauden kuluttua tästä. Maalin tarkka sijainti paljastetaan vasta lauantai-aamupäivällä.  Se missä nuoret tehtäviä tällä välin suorittavat, on toistaiseksi tarkoin varjeltu salaisuus. Vanhemmille ja muille seikkailun seuraajille sijainnit selviävät tapahtuman gps seurannasta. Muutoinkin tämän vuoden seikkailusta voi saada tietoa ja tunnelmia seuraamalla EsSua twitterissä ja instagramissa.

   

 • SM-viesti 2017 R1 lähestyy 14.9.2017

  SM-viestin Kilpailukeskus sijaitsee Oittaan ulkoilualueen välittömässä läheisyydessä. Varaamalla riittävästi aikaa saapumiseen helpotat omaa ja muiden elämää. Saapuminen kilpailukeskukseen helpottuu merkittävästi käyttämällä joukkoliikennettä. Pääkaupunkiseudun alueella www.reittiopas.fi/  palveluun voit valita: Pysäkki Oittaanranta, Oittaantie 1, Espoo. Jos tulet kauempaa, auttaa perille.  Muu tärkeä informaatio löytyy  kisasivuilta.  Tervetuloa!

  saapumien pysäköinnistä kilpailukeskukseen

 • Pyöräsuunnistuksen SM-sprintti ja pitkä matka 14.9.2017

  Pyöräsuunnistuksen SM-sprintti- ja SM pitkän matkan kilpailut suunnistettiin Lohjalla 9.-10.9.2017

  Essulaisia oli mukana lauantain sprintissä 12 ja sunnuntain pitkän matkan kisassa 14. Sateinen keli lisäsi haastetta erityisesti sunnuntain kisassa, jossa ratojen alkuosat kulkivat kallioisessa metsässä, joka oli sateen ansiosta liukas ja paikoin myös kurainen. Sprinttikisan maastona toimi Lohjanharjun kangasmaasto, joka pysyi sadesäälläkin mukavana ja jopa ensikertalaiselle mukavana.

  Ilman menestystä ei selvitty tälläkään kertaa. Molempina päivinä tulosluettelossa komeilivat samat tutut Essulaiset nimet mitalisijoilta:

                                                Sprintti     Pitkä matka
  H15     Emil Laaksonen     3.                3.
  D50     Mervi Heinaro        2.                2.
  D70     Ritva Mikkonen     2.                1.

  Onnittelut mitalisteille!

  Iloiset hopeamitalistit!

 • Pokaalijahdin tulokset ja väliajat – Espoon keskus 11.9.2017

  Syksyn viimeinen pokaalijahti oli muihin nähden poikkeuksellinen sillä tällä kertaa oli tarjolla kaupunkisprintti. Sää oli aurinkoinen ja vaikka tulospalvelulla oli hieman vajautta laina-emiteistä, jaksoivat kaikki hieman odottaa vuoroaan.  112 hienoa suoritusta. Jos tuloksiin on lipsahtanut nimen kohdalle kirjoitusvirheitä yms. Vinkatkaa allekirjoittaneelle

  Tulokset html/txt

  Väliajat html/txt