Puheenjohtajan palsta

 • EsSun maastojuoksumestaruudet 24.5.2022 26.5.2022

  Essun maastojuoksumestaruuksista kilpailtiin aurinkoisessa säässä tiistainta 24.5. Olarin kuntoradalla. Kilpailussa juostiin tuttuun tapaan 1,6 km kierrosta – toiset sarjat enemmän, toiset vähemmän. Vaikka kilpailuun uskaltautui maltillisen kokoinen joukko juoksijoita, ikähaitari oli laaja. Sarjoja oli kymmenvuotiaista seitsenkymppisiin.

  Miesten pääsarjan ja samalla koko seuran kovimman tuloksen juoksi Mikko Tervakangas – viisi kierrosta eli 8 km aikaan 30:12. Kamppailu Miika Vehmaksen kanssa oli tiukkaa loppuun asti, sillä toisiksi viimeiseen kierrokseen asti miehet paukuttivat tasaista vauhtia lähes rintarinnan. Nopein nainen kilpailussa oli D16 -sarjassa loistavasti juossut Villo Farkas, joka pinkoi kaksi kierrosta kokonaisaikaan 13:40. 

  Vauhtia jalkoihin on nyt haettu ja seuraavaksi pitää löytää rastit kevään viimeisissä kilpailuissa ennen kesän hengähdystaukoa (tai rastiviikkoja).

  Kiitokset kaikille osallistujille ja tapahtumajärjestäjille!

  Continue reading →
 • Tiomilassa hienoja onnistumisia Espoon Suunnalta! 12.5.2022

  Legendaarinen Tiomila kisattiin 7.-8.5.2022 Ruotsissa Örebron läänissä Ånnabodassa! Mukana oli Espoon Suunnalta yksi nuorisoviestin joukkue, 3 naisten joukkuetta ja 2 miesten joukkuetta.

  Matkaan lähdettiin bussikyydityksellä seuramajalta! Viime hetken sairastapauksien vuoksi niin joukkueita kuin huolto/valmennustiimejä laitettiin uuteen uskoon. Tässä vaiheessa suurta kiitosta matkan järjestelytiimille, jotka olivat tehneet taustatyön ja valmistelut hyvin. Uudella matkanjohtajalla ja huoltajilla oli helppo työ aloittaa matka kohti päämäärää!  Toiminnanjohtaja Henrikkikin pääsi matkanjohtajaksi alle vuorokauden varoitusajalla! Mukana huoltotiimissä olivat myös Jyrki Noponen ja Antti Kemppainen, jotka kuskasivat koko yön miehiä kisakeskukseen ja hoitivat omalta osaltaan huoltajan hommat erittäin mallikkaasti!

  10milan nuorisoviesti kisattiin lauantaina 7.5. aamupäivällä. Nuorisoviestin joukkueessa juoksivat Aarne Kemppainen, Liina Lantela, Lauriina Soikkeli ja OK77:n Jeremy Donner.  Kisa eteni vauhdikkaasti, mutta valitettavasti Jeremy oli vielä sairastelujen jälkeen toipilaana ja joutui keskeyttämään ankkuriosuuden alkumatkasta. Nuoret voivat olla erittäin tyytyväisiä panokseensa. Esimerkiksi Aarne päätti vielä jatkaa kisaa miesten viestissä ja Lauriina naisten viestissä! 10milan nuorisoviestin voitti tänä vuonna Göteborgs-Majorna OK1!

  Naisten viesti kisattiin lauantaina päivällä. Naisten viestin voittoon ylsi tänä vuonna Nydalens SK1. Espoon Suunnan ykkösjoukkue (Hanne Hilo, Melina Lahdenperä, Liisa Raasakka, Emmi Markki & Iida Haapala) sijoittuivat kovatasoisessa viestissä hienosti sijalle 22. Nuoret naiset tekivät jälleen aivan erinomaisen viestisuorituksen: osuussijat 40. (Hanne) – 14. (Melina) – 36. (Liisa) – 35. (Emmi) – 27. (Ida). Valmentaja Jari ”Ikis” Ikäheimonen luotsasi joukkuetta ja oli erittäin tyytyväinen naisten suorituksiin!

  Espoon Suunnan naisten kakkosjoukkue (Elli Punto, Ekaterina Savkina, Kiia Miettinen, Sofia Soikkeli & Sanni Mäkinen) sijoittuivat viestissä sijalle 83. Erityismaininta seuran parhaasta 10mila-suorituksesta myönnettiin naisten kakkosen Ekaterina Savkinalle – osuussijoitus 3.!!

  Espoon Suunnan naisten kolmosjoukkue (Milla Vuori, Ulrika Rautio, Heidi Mikkola, Lauriina Soikkeli & Linnea Soikkeli) tulivat maaliin sijalla 238. Lauriinallakaan ei paljoa jalka painanut, vaikka oli aamupäivällä juossut vielä nuorten viestissä! Mahtavaa seurahenkeä!

  Kaiken kaikkiaan naisten joukkueilla oli erittäin kova tulos kokonaisuutena! Venlojen viestiä odotellessa!

   

  1. Nydalens SK 1 241:47 min, 

  22. Espoon Suunta 1. +21:47

  84. Espoon Suunta 2. +57:10

  239. Espoon Suunta 3 +153:36

   

  Miesten viesti alkoi paikallista aikaa klo 21:30. Tunnelma oli maaginen auringon laskeutuessa pikku hiljaa taivaan rannan taakse.

  Espoon Suunta 1 oli tänä vuonna nuori ja nälkäinen! Joukkueessa kisasivat Dmitrii Lurev, Topias Kemppi, Lari Pernu, Rinat Gabitov, Anssi Vesanto, Antti Sorsa, Alvar Palmen, Miika Vehmas, Antti Honkimaa ja Mikael Rautio. Vaikka miesten viesti ei Essun puolesta alkanutkaan toivotulla tavalla, tulivat he lopulta maaliin hienosti sijalla 61. Miesten viestin voittajaksi selvitti tiensä tänä vuonna OK Linne.

  Miehissä nähtiin Espoon Suunnan toimesta kovia osuusaikoja: Alvar  (osuussija 10.), Rinat (21.), Antti Sorsa (27.), Lari (43.) ja pitkästä aikaa suunnistuskisoihin palannut Antti Honkimaa (53.). Miesten sanoin, kisa oli hyvä treeni Jukolaa varten!

  Miesten kakkosjoukkueessa kohtasivat nuorempi ja vanhempi suunnistajasukupolvi! Nostalgiamiehistä ja nuoresta energiasta koostuva joukkue sijoittui viestissä sijalle 164. Joukkueessa juoksivat Mikko Tervakangas, Juho Noponen, Pekka Larmala, Jaani Lantela, Georgy Mavchun, Markus Kaukonen, Aarne Kemppainen, Lenni Väisänen, Daniel Rautio ja Elias Tikkanen.

  Aarne Kemppainen oli jo juossut nuorisoviestissä, mutta ei tuntunut kuulemma missään. Kolme kovinta osuussijaa: Lenni (83.), Aarne (135.) ja Daniel (143.).

  Miesten viestin tuloksia:

  1. OK Linne, 577:00 min
  2. Espoon Suunta 1, +108:45
  3. Espoon Suunta 2, +224:36

  Monien mielestä maasto oli hyvin raskaskulkuista ruotsalaiseksi maastoksi. Mukulakiveä sammaleen alla jatkuvasti, mutta se ei menoa haitannut! Ånnabodan maasto taisi imeä kaikki mehut jokaisesta siellä suunnistaneesta suunnistajasta.

  Linkki Tiomilan tuloksiin: http://online.10mila.se

  Kaikenkaikkiaan matka onnistui loistavasti, vaikka viime hetken sairastapausten vuoksi reissukokoonpano menikin uuteen uskoon. Seuraavaa reissua ja Jukolan viestiä odottaessa!

  Continue reading →
 • SM-Sprintti 2024 – Harjoituskielto 11.5.2022

  Espoon Suunta järjestää SM-sprintin vuonna 2024, jota varten on asetettu harjoituskieltoalue Niittykumpu-Tapiola alueelle. Alue on harjoituskiellossa SM-sprinttiin 2024 asti. Normaali asiointi alueella on sallittu, kartan kanssa kuljeskelu kielletty.

  Området är i träningsförbud till FM-sprinten i 2024. Att gå på normala ärenden är tillåtet, vandring med kartan är förbjudet.

  Espoossa järjestetään tulevina vuosina runsaasti mahdollisuuksia valmistautua SM-kilpailuihin, joista seuraava on eSprint 20.5.2022.

  Continue reading →
 • Uusia ystäviä Unkarista! – New friends from Hungary! 7.5.2022

  (below is a short version of this in English)

  Espoon Suuntaan on liittynyt kolme nuorta tyttöä Unkarista. Lili Lantai, Rita Maramarosi ja Dominika Mero tulivat pääsiäisviikon keskiviikkona tutustumaan Suomeen ja uusiin seuratovereihinsa. Mukana oli myös valmentaja Melinda Zsoltne Nementh. Lili ja Rita ovat syntyneet 2005 ja Dominika 2001. Suunnistuksen lisäksi Rita ja Dominika kilpailevat myös juoksussa.

  Tytöt eivät olleet aiemmin vierailleet Suomessa tai missään muussakaan pohjoismaassa. Rita kertoo haaveilleensa juuri Suomessa suunnistamisesta, koska pitää suomalaista maastoa suunnistuksen huippumaastona. Kaikkien mielestä suomalainen maasto osoittautuikin varsin erilaiseksi kuin unkarilainen. ”Juostavuus ja näkyvyys on Unkarissa keskimäärin parempaa kuin Suomessa”, sanoo Dominika. Toisaalta Unkarissa on kartta yleensä vihreämpi ja välillä voi olla hyvinkin tiheää kasvillisuutta. Suot olivat myös uusi asia tytöille. ”Melkein upposin”, kertoo Lili nauraen.

  Lili, Rita ja Dominika osallistuivat pitkänäperjantaina Saaristorasteille ja pääsiäissunnuntaina Viking Line -rasteille. Emitin käyttö oli uutta ja aiheutti hieman ylimääräistä stressiä. Kaikilla sunnuntain kisa meni paremmin kuin perjantain, vaikka Paimiossa olikin lunta aika lailla enemmän kuin Paraisilla. D18-sarjassa Rita oli peräti kolmas ja Lili hienosti viides. Naisten eliitissä Dominika oli 20.

  Pääsiäismaanantaina unkarilaiset osallistuivat muiden eGrouppilaisten tavoin Suunta Huipulle –leiripäivään. Aamupäivällä oli sprintti Lauttasaaressa ja iltapäivällä Olarissa. Järjestäjänä näissä treeneissä oli Helsingin Suunnistajat. Sprinttitreenit olivat tytöistä helpohkoja. ”Mutta oikean reitin löytäminen oli hankalaa”, sanoo Lili.

  Kysyimme tytöiltä, että mikä oli yllättävää Suomessa. ”Oli erikoista, että kisoissa sai valita itse lähtöajan”, sanoo Dominika ja lisää, että oli mukavaa, kun kaikki olivat todella ystävällisiä ja puhuivat niin hyvää englantia. Majan uusi ovi, joka pitää ääntä auetessaan, oli herättänyt hilpeyttä. Rita kertoo, että suomalainen elämäntyyli, rauhallisuus ja luonnonläheisyys yllättivät. ”Kuin olisin toisessa maailmassa”, hän sanoo. Lili oli yllättynyt siitä, miten paljon ihmisiä oli kisoissa ja miten monet harrastavat urheilua.

  Matkan kohokohtia kysyessä kaikki mainitsevat yhdeksi sunnuntain illanvieton majalla eGroup-tyttöjen kanssa. Ohjelmassa oli mukavaa jutustelua ja hyvää syötävää. Samalla juhlittiin Inaria, Liliä ja Liisaa, joilla kaikilla oli synttärit pääsiäisenä. ”EsSun tytöt ovat lämminhenkinen ja yhteen sulautunut porukka, johon on hienoa kuulua”, Rita sanoo. Lili kertoo, että suomalaisessa metsässä oleminen ja luonto tekivät häneen vaikutuksen. Dominikan mukaan ensikosketus suomalaiseen metsään oli todella liikuttavaa. Tytöt olivat mukana tiistaiaamun Märskyn aamutreenissä Hanikassa ja kiipesivät sen jälkeen Kasavuoren päälle ihailemaan maisemia. Ritan mukaan erityisesti rantamaisemat olivat hienoja Suomessa. Tytöt olivat myös nauttineet useaan kertaan majan saunan lämpöisistä löylyistä.

  Lopuksi kysyimme vielä kultakin tavoitteita tulevalle kaudelle. Näin he vastasivat.

  Lili: ”Haluaisin päästä osallistumaan nuorten EM-kisoihin sekä menestyä siellä. Ja osallistua suomalaisiin kisoihin.”

  Rita: ”Päätavoitteeni on nuorten EM-kisat, mutta haluaisin menestyä myös nuorten MM-kisoissa. Loppuvuoden tavoitteena on maastojuoksun nuorten EM-kisat.”

  Dominika: ”Tavoitteena on MM-kisat sekä opiskelijoiden MM-kisat. Sekä tietysti maailman suurin suunnistusviesti JUKOLA!”

  Espoon Suunta kiittää tyttöjä ja heidän valmentajaansa. Odotamme jälleennäkemistä viimeistään Jukolassa kesäkuussa!

  Kiitokset myös kaikille essulaisille, jotka mahdollistivat unkarilaisten vierailun. David Farkas, jonka avustuksella tytöt tulivat juuri Essuun, Ikäheimoset, jotka suunnittelivat tyttöjen ohjelma, Määttälät, jotka auttoivat kuskauksissa, Liisa, joka toimi myös kuskina, Hanne, joka opasti treeneissä, Anna, joka suunnitteli myös ohjelmaa ja koko Essu ja erityisesti eGroup-tytöt, jotka otitte tytöt lämpimästi vastaan!

  Lili Lantai

  synt 2005

  EYOC 2021: 20. sija sprintti D16, 3. sija viesti D16

  ig: @lantailili

  Rita Maramarosi

  synt 2005

  EYOC 2021: 1. sija sprintti D16, 3. sija viesti D16

  3000m 9:48.75

  ig: @maramarosirita

  Dominika Mero

  synt 2001

  JWOC 2021: 14. sija sprintti D20

  Unkarin mestaruus pitkällä matkalla 2021 D21E

  ig: @merodominika

  Kasavuoren huipulla Hannen ja Liisan kanssa Märskyn treenin jälkeen.

  eGroup-tyttöjen illanvietto majalla

   

  New friends from Hungary!

  Three girls from Hungary – Lili Lantai, Rita Maramarosi and Dominika Mero –  with their coach Melinda Zdoltne Nemeth came to visit Finland after joining Espoon Suunta. Lili and Rita were born in 2005 and Dominika in 2001. In addition to orienteering, Rita and Dominika also compete in running.

  This is the first time the girls have been to Finland or any other Nordic country. According to the girls, terrain in Finland is quite different from terrain in Hungary. Swamps, for example, were new for them. Some orienteering conventions in Finland were also not familiar. Using an emit card was new, as was the chance to pick your own start time for a race. Regardless of these surprises, the girls did well in their races in Saaristorastit on Friday, Viking Line rastit on Sunday and in Monday’s Suunta Huipulle training day.

  Surprising for the girls was also how many people were friendly and spoke good English. Finnish lifestyle, peacefulness and closeness to nature made Finland feel like another world to the girls – as did the amount of people doing sports and participating in orienteering races.

  One of the highlights for the visit was a Sunday get-together with eGroup girls in the club house. It showed how close and friendly eGroup girls are, and made Lili, Rita, and Dominika glad to be a part of that group. Finnish forests and nature were also an impressive and touching experience, with the shores being especially memorable. The girls also got to enjoy sauna in the club house.

  Going forward, these are the goals the girls have set for themselves this season.

  Lili: “I would like to be able to participate in EYOC and achieve a good result. And participate in Finnish races.”

  Rita: “My main goal is EYOC but I would also like to succeed in JWOC. I’m also aiming for European Cross-country Running Championships later this year.”

  Dominika: “I’m aiming for WOC and WUOC. And of course, the biggest orienteering relay in the world, JUKOLA!”

  Espoon Suunta thanks the girls and their coach. We are looking forward to meeting them again at the latest during Jukola in June!

  We would also like to thank all members of Essu who have made this visit possible. David Farkas, who’s guidance brought the girls to Essu, family of Ikäheimonen, who oversaw the schedule for the visit, family of Määttälä, who helped with transportation, Liisa, who also helped with driving, Hanne, who helped during training, Anna, who also helped to plan the schedule, and everyone in Essu, especially girls of eGroup, who gave the girls from Hungary a warm welcome!

  Continue reading →
 • Essu ykkönen upeasti kakkossijalle Viestiliigan toisessa osakilpailussa Finnspringissä! 24.4.2022

  Essu ykkönen (Hanne Hilo, Silva Kemppi & Ida Haapala) sijoittui tiukassa kilpailussa upeasti kakkossijalle Viestiliigan toisessa osakilpailussa Finnspringissä Askolassa. Joukkueen keski-ikä alle 20v! Naisten viestin voittoon suunnisti Tampereen Pyrintö, ainoastaan 15 sekunnin erolla Essuun.

  Viestiliiga on loistava mahdollisuus nuorille päästä mittaamaan vauhtiaan huippujen kanssa! 

  Essun 2 naisissa sijalle 20. ja Essu 3 sijalle 38. Nämäkin joukkueet ovat täynnä nuoria suunnistajia.

  Miehissä voiton viestissä vei MS Parma. Espoon Suunnan miesten ykkösjoukkue sijoittui hienosti sijalle 17. Essu 2 ylsi miehissä sijalle 37. ja Essu 3 sijalle 46. 

  Hieno viikonloppu kaiken kaikkiaan takana Finnspringissä! Tästä on hyvä jatkaa kohti Tiomilaa ja kesää!

   

  Continue reading →
 • Seurailta 21.4 seuramajalla! 19.4.2022

  Pitkästä aikaa on tullut aika kokoontua yhteen seuraillan merkeissä ja hioa yhteishenki huippuunsa näin suunnistuskauden alun kynnyksellä! Seurailta alkaa 21.4.2022 klo 17:30.

  Ohjelmasta:
  – Ilta alkaa vapaaehtoisella taitoharjoituksella, joka koostuu polkuvoittoisista reitinvalintaväleistä ja tiukasta rastinotosta mikrosuunnistaen Puolarmaarin parhailla paikoilla.
  – Paikalla on suunnistajankauppa, joten siellä on mahdollista käydä päivittämässä suunnistusvarusteet tulevaa kesää varten valmiiksi!!
  – Sauna lämpeää!
  – Essun Baari on paikalla ja siellä pientä purtavaa tarjolla!
  – Illan aikana luvassa eeppinen tietovisa (aihe on vielä salainen), jossa voittajille luvassa uskomattomia palkintoja!
  – Kaiken tämän lisäksi ohjelmassa mukavaa yhdessä oloa!

  Ilmoittautumiset MyClubin kautta! Tällä hetkellä on jo loistava määrä osallistujia kasassa. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle! Nähdään seuramajalla.

  Jos tulee kysyksiä, olkaa rohkeasti yhteydessä!

  

Terveisin,
  Henrikki

  Continue reading →
 • Espoo Sprintticup Sinimäessä 28.3! Tulokset ja reittihärveli 28.3.2022

  Espoon Suunnan järjestämä Sprintticupin osakilpailu suunnistetaan tulevana maanantaina 28.3. klo 17:30 urbaaneissa Sinimäen maisemissa. Maastotyyppi on urbaania kaupunkilaismaastoa ja ratamestari Mikko Tervakangas onkin luonut reiteille varsinaisia pähkinöitä purtavaksi. Lisää haastavuutta tuo suuret lumikinokset, joten kenkäsuositus järjestäjältä on nastarit. 

  Radat:

  Elite Long 3,4 km

  Elite Short 2,9 km

  Beginner 1,7 km

  Kartan mittakaava: 1:4000

  Ilmoittautua voi ennakkoon alla olevasta linkistä, mutta voit ilmoittautua myös paikan päällä.

  Ilmoittautuminen

  Kilpailun tuloksiin ja reittihärveliin pääset alla olevista linkeistä!

  Kilpailun tulokset

  Reittihärveli

  Rata-analyysi

  Kaikki mukaan ja tuo kaverisikin! Nähdään Sinimäessä maanantaina! 

  Continue reading →
 • LuuFix – leimasinkorjausta 28.3.2022

  Aina silloin tällöin tulee vastaan tilanteita jolloin suunnistajalla on niin paljon käsivoimaa/kiire että leimasinlaitteen haarukat ( ne joiden vastakappaleet löytyvät emit-kortista) murtuvat kesken kisan. Yksittäisen leimasimen hinta on noin 70-130€ joten muutoin täysin toimivaa leimasinta tuntuu hölmöltä korvata vian takia uudella. Nykypäivän 3D-valmistustekniikka mahdollistaa pienimuotoisten korjausrakenteiden valmistamisen suhteellisen nopeasti ja tulostusmahdollisuuksia löytyy esimerkiksi kaupunkien kirjastoista. Viimeisen viiden vuoden testausjakson pohjalta, ”varaosa” joustaa sopivasti ja murtuessaan ei revi leimasinta huonompaan kuntoon. Materiaalina voi ihan hyvin käyttää PLA-filamenttia, vaikka se ei ole ehkä paras mahdollinen materiaali ulkokäyttöön. Itse rastileimasin taitaa olla ABS-muovia joten kappaleiden yhdistämiseen kannattaa valita sopiva liima.  Varahaarukka näyttää epäsymmetriseltä mutta on sitä tarkoituksella sillä näin liimapinta on mahdollisimman pitkä ja varaosa sopii kummallekin puolelle leimasinta. Kappale liimataan paikoilleen sovittamalla palikka paikoilleen esimerkiksi vanhan emit-kortin (sellainen jossa ei ole virtaa eikä leimaustapahtumaa tapahdu kortin ollessa paikoillaan) avulla, jolloin hahlosta ei tule liian löysä tai kireä. Tiedoston tulostamista varten voi ladata täältä

  Luufix asennettuna rastileimasimeen 32.

  Continue reading →
 • Suunnistuskoulun ilmoittautuminen on nyt auki! 21.3.2022

  Vuoden 2022 suunnistuskoulun ilmoittautuminen on nyt auki! Espoon Suunnan Suunnistuskoulu tarjoaa lapsille ensimmäiset askeleet suunnistuspolulle. Vasta-alkaja tai karttoihin hurahtanut aarteenetsijä, meiltä löytyy paikka kaikille harrastaa ja kehittyä suunnistuksen parissa.

  Lisätietoa ja ilmoittautumaan pääset Espoon suunnan sivujen kautta: Lapset ja nuoriso -> Suunnistuskoulu, tai alla olevasta linkistä. 
  Suunnistuskoulu

  Suunnistuskoulu 2022 lyhyesti

  Suunnistuskouluun ovat kaudella 2022 tervetulleita kaikki 2017 tai aiemmin syntyneet lapset ja nuoret. Suunnistuskoulun harjoitukset pidetään Espoon alueella. Suunnistuskoulun ohjelmaan kuuluu harjoitusten ohella myös varsin runsas määrä erilaisia Espoon Suunnan sekä naapuriseurojen järjestämiä suunnistustapahtumia. Kauden aikana ajantasainen tieto ohjelmasta on MyClubissa.

  Suunnistuskoulun harjoitukset pidetään maanantaisin Espoon alueella klo 18.15-19.45 / 18.30-20.00.

  Suunnistuskoulussa harjoitellaan ikätasoisesti metsässä liikkumista ja suunnistuksen perusteita. Lisäksi suunnistuskouluun kuuluu tapahtumia, retkiä ja talvikaudella salivuoro

  Lisätietoja:

  Suunnistuskoulu

  Suunnistuskoulun rehtori Maija Lahdenniemi (nuoriso # espoonsuunta.fi)

  Ps. Aikuisten suunnistuskouluun ilmoittautumisesta ja tarkemmista päivistä ilmoitetaan lähiaikoina.

  Continue reading →
 • Paljon voittajia EM-hiihdoissa Oittaalla! 18.3.2022

  Seuran perinteiset hiihtomestaruuskisat käytiin Oittaan erinomaisella ladulla. Muutaman sairastapauksen jälkeen osanottajamäärä jäi alle kahdenkymmenen, mutta tiukkoja taisteluita nähtiin silti ja ainakin puheenjohtaja myönsi hiihtäneensä verenmaku suussa. Uusi toiminnanjohtajamme Henrikki osoitti reipasta urheilumieltä vaihtaessaan statuksensa katselijasta kilpailijaksi vain 7 minuuttia ennen lähtöä (ja siinä vaiheessa sukset olivat vielä autossa). Pääsarjoihin saatiin molempiin useampi osallistuja. Naisten veteraanisarjat loistivat tyhjyyttään, mutta ilmeisesti tämä kisa ei sopinut eLadies:in erittäin tarkkaan harjoitusohjelmaan. Nostalgiamiehet nöyryyttivät pääsarjassa nuorempiaan, mutta katsojien mukaan suksien luistoissa oli valtavia eroja. Stadionalueella ero imettiin kiinni kuin olympialaisissa konsanaan. Erityisen iloisia hiihtosuorituksia nähtiin nuorten sarjoissa. Vaikka reitti ei ollut kaikille entuudestaan tuttu, niin maaliin pääsivät kaikki.

  Ilma oli aurinkoinen ja lämpötila reilusti plussan puolella, kun kisa starttasi. Baana oli vähän pehmeä, mutta muuten hyvässä kunnossa. Muita hiihtäjiä ei ollut kovin paljon, joten kisa saatiin vietyä hienosti läpi. Alla tulokset, kierrosajoissa ja loppuajoissa järjestäjät tunnustavat mahdollisesti olevan pieniä virheitä, mutta muuten kaikki pitää paikkansa.

   

  Tulosten jälkeen vielä muutama kuva kilpailun lähtöviivalta.

  Continue reading →