eGroup virittäytyy kilpailukauteen 2014 eteläisissä olosuhteissa

Mitä yhteistä on appelsiineilla, Thierry Guergioulla ja eGroupin suunnistajilla? Se, että kaikki kolme kehittyvät helmikuisen Portugalin lämmössä.

Siinä missä appelsiinit ovat kypsiä poimittavaksi jo tässä vaiheessa, ja Terokin on tunnetusti kauden ympäri valmis huippusuorituksiin, eGroupilla on vielä paljon tekemistä matkalla kypsiksi huippusuunnistajiksi. Matkalla yhtenä apuna on talvileireily, talvella 2014 Viseun seudulla. Kehittymiseen tarvitaan lumettomuuden ja oikean paikkavalinnan lisäksi kasoittain suunnistajan päivittäistä leipää ja voita: paljon vaativia taitoharjoituksia vaihtelevilla tehoalueilla, sekä runsaasti puhetta ja pähkäilyä suoritusten jälkianalysoinnin parissa.

Leirin kahtena ensimmäisenä päivänä on perehdytty maaston kuvaustapaan lähiympäristössä, käyttäen tavallista karttaa ja käyräkarttaa. Tässä vaiheessa leiriä tehot on pidetty vielä matalina.

TC14 RM05

Minkä reitinvalinnan otat toisen leiripäivän aamupäiväharjoituksen ykkösrastille?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iltapäivisin on päivän toisena harjoituksena käytetty sähäkkäämpiä sprinttiharjoituksia, puistossa ja tiukassa kaupunkiympäristössä.

P1020378

Viseun kaupunkisprintin analyysiä (Huom! portti saattaa aueta kahvasta kääntämällä)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...ja Emilia lataa...

…ja Emilia lataa…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illat kuluvat paitsi vihreän veran äärellä biljardia pelatessa (Larin vinkki: pallon voi lyödä tarkasti myös reunasta), myös yhteisissä harjoitusanalyyseissä ja lihashuollossa. Harjoitussuunnitelmassa loppuviikolle odottaa mm. World of O-sivuston valitsema vuoden rata 2012 (Course of the year 2012).

Tiukan taito- ja määräsatsauksen jälkeen lopuksi osallistutaan vielä välimeren mestaruuskisoihin viikonloppuna 21.-23.2., jossa päästään vertaamaan vauhtia maailman kärkisuunnistajiin.