Tervetuloa Espoon Suunnan pokaalijahtiin torstaina 11.5.2017.

Espoon Suunnan pokaalijahti

torstaina 11.5.2017.

Paikka:

Vanttilan koulu

Osoite:

Vanttilantie 8, Espoo. Pysäköinti koulun parkkipaikoilla sekä viereisellä pallokentällä opastuksen mukaan.

Suunnistamaan pääsee klo 18 – 19 välisenä aikana. Ilmoittautumispiste sijaitsee noin 500 metriä koululta ja sinne on pysäköinnistä viitoitus. Lähtöön on matkaa ilmoittautumispisteestä noin 800 metriä. Maali sijaitsee ilmoittautumispisteen läheisyydessä.

Kilpailu:

Kilpailu on metsäsuunnistusta tavallisella suunnistuskartalla (mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m). Rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

Sarjat ja matkat sekä rastien määrä:

Kilpasarjat (H = pojat, D = tytöt):

Sarja Matka Rastit
H/D8RR 2,3 km / 1,8 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6
H/D10RR 2,3 km / 1,8 km (viitoitusta pitkin / oikoen) 6
H/D10 1,5 km 6
H/D12TR 1,6 km 6
D12 1,7 km 6
H12 1,7 km 6
D14 2,8 km 7
H14 3,3 km 10
D14L 1,7 km 6
H14L 1,7 km 6
D16 3,9 km 9
H16 4,1 km 10

Saattaja/parisarjoissa (S-8,10,12,14,16) samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta radalle saa lähteä parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä:

Ennen maastoon lähtöä ilmoittaudu kilpailukeskuksessa.   Ilman omaa Emit-korttia suunnistavat saavat emit-kortin lainaksi. Huomioikaa että lainattavia emit-kortteja on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä.
Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun metsästä tultuasi!

Maastoon voi lähteä myös ilman ajanottoa.

Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun metsästä tultuasi!

Toiminta lähdössä:

Maastoon saa lähteä vapaassa järjestyksessä, kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita. Muodostakaa sarjakohtaiset jonot niin metsään lähtö sujuu jouheammin.

Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin.

Ensimmäisessä (3 minuuttia lähtöön) karsinassa voi tutustua RR (rastireitti), TR (tukireitti) ja 10-sarjan suoran ratoihin. Muille sarjoille näkyy kisakartta, johon on merkitty K-piste. Kaikki kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisessa karsinassa (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan pieni opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannessa karsinassa (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö:

16-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä lähtöhetkellä. Emit-kortti nollataan, kilpailuaika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta.

Suluissa olevat ajat ovat pokaalijahdeissa ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Yllä oleva karsinajako on muutoin samanlainen kuin virallisissa kisoissa, mutta ensimmäisen karsinan jälkeen niissä on vielä lähtöajan ja kilpailunumeron tarkistuskarsina ja sen jälkeen emit-kortin nollauskarsina. Eli kun olet käynyt kokeilemassa kisaamista pokaalijahdissa, voit hyvillä mielin lähteä kisaamaan muuallekin – toiminta on samanlaista, vain pari karsinaa tulee väliin!!!

Radalla:

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit merkitty RR1, RR2…

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa viitoitukselta. Radalla mahdollista oikaista viitoitukselta rastiväleillä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

Suorat radat – ikäryhmän tasoiset radat, joilla ei ole viitoitusta. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän aikaa harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Rastit merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastikoodeilla.

Maaliintulon jälkeen:

Maalileimauksen jälkeen palaa ilmoittautumispisteen vieressä olevaan tulospalveluun, jossa toimitsija siirtää emit-korttisi tiedot tuloslaskentaan ja saat tuloslipukkeen. Myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden täytyy käydä ilmoittautumassa maaliin tulleeksi ennen kotiin lähtöä.

Tulokset

Tulokset julkaistaan EsSun nettisivuilla viimeistään perjantaina 12. toukokuuta.
Jos nettiyhteys suo, on kisan aikana lähes reaaliaikainen, tulospalvelu tarjolla osoitteessa https://espoonsuunta.fi/online

Nähdään rasteilla!

You may also like...