Menestystä ja elämyksiä 10Milasta

Partille, Göteborg, Ruotsi. Huhtikuun viimeinen viikonloppu ja kolme joukkueellista määrätietoisia EsSulaisia. Tämän vuoden 10Mila-reissu oli EsSulle sikäli poikkeuksellinen, että mukana oli vain yksi edustusjoukkue kuhunkin sarjaan, ja matkat taitettiin laivan ja bussin sijasta ilmojen halki. Kaksikymmentäyksi urheilijaa sekä valmentajat olivat valmiita tekemään parhaansa.

Tämän vuoden 10Milan järjestämisestä vastasi Göteborg OF ja kilpailu käytiin Partillen kunnassa aivan Göteborgin itäpuolella. Perjantai-iltana paikalle saapunut sinikeltavalkoinen joukkomme sai nauttia molemmat yöt sisämajoituksesta Nyalundensskolanin koulun lattialla, ja noin vartin matkat kilpailukeskukseen taittuivat kätevästi järjestäjien sukkulabusseilla. Itse kilpailukeskus sijaitsi pellolla maalaismaisemassa, ja oli loppujen lopuksi yllättävän vähämutainen ottaen huomioon perjantain kaatosateen. Saappaat olisivat silti olleet hyvin tarpeen ainakin maalisuoran tuntumassa pyörineille.

Itse kilpailusarja alkoi EsSun osalta upeasti: tiukan loppukirikamppailun jälkeen 16-sarjan Nuorten Viestistä irtosi pronssimitali. Joukkueessa juoksivat Iida, Lauri P ja Topias U (2-osuuden nopein aika koko viestissä!), Eemil ja Topias K. sekä Maria. Hyvä EsSu! Edellisen kerran sija oli parempi vuonna 1994, jolloin tuli viimeksi voitto kotiin.

Nuorten palkinto koristaa nyt majaa

Myös klo 13.15 alkaneen naisten viestin tulos oli kunnioitettava. Emilian, Heidin, Maijan, Marian ja Annin joukkue suunnisti sijalle 47, mikä oli paras sijoitus sitten vuoden 2006. Parhaimmillaan sijoitus kävi jopa 23ssa Heidin upean 2-osuuden jälkeen.

Suurin ja jännittävin, varsinainen miesten 10Mila-viesti sujui EsSun nuorelta joukkueelta myös mainiosti, Vladin ankkuroidessa joukkueen sijalle 39 todella kovalla osuusajalla. Muut joukkueen juoksijat olivat järjestyksessä Lari, Aksu, Anssi, Mikhail (Långa Natten), Rinat, Ville, Georgy, Kirill ja Allu. Tämäkin sijoitus oli paras sitten vuoden 2001.

Yöllä jännättiin Aksun kulkua telkkarin kautta

Voimalla kymmenen miehen!

Maasto oli todella mäkinen ja rankka ja mm. heti K-pisteelle oli miehekäs noin 40 metrin korkeuseroinen nousu. Kuitenkin kaunis ja erikoinen maasto sai myös paljon kehuja. Kokonaisuudessaan tämän vuoden 10Mila-reissu oli menestys, ja tärkeä kisamatka nuorelle urheilijajoukollemme. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan!

10Milan tulokset löytyvät täältä: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=14802&eventClassId=269172. Joukkueen nimeä klikkaamalla voi tarkastella sijoituksia joka osuuden jälkeen.

Jutun on kirjoittanut Maija Raasakka (Naiset, osuus 3.)