Historian ensimmäinen Uudenmaan AM-sprinttiviesti juostu

  8.5.2019 suunnistettiin historian kansiin, kun ensimmäinen Uudenmaan AM-sprinttiviesti juostiin Espoon keskuksessa. Kisan monipuoliset radat tarjosivat haastetta ja mielenkiintoista pähkäilyä kaikille, kuten väliajoista ja tuloksista voidaan päätellä.

 

Ohessa  ratamestarin analyysiä  rastivälistä.

”Näin ratamestarin näkökulmasta radat toimivat hyvin, mutta yhden virheen allekirjoittanut ainakin teki: Lupailin ratamestarin lausunnossa ettei kilpailussa tulla näkemään kovinkaan ulapalla olevia juoksijoita. Kuitenkin eräs sisäpiha sai kilpailijat pyörimään karusellia. Meno oli sen varta silmiinpistävää että jouduin tovin vakuutella uteliasta juoksijoiden piirileikkiä katsovaa ohikulkijaa siitä, että kyseessä todella on suunnistuskilpailu.

Reitinvalintahaaste pitkälle välille

Sujuvuudella ja sprinttitaidolla tehtiin merkittävää ajallista eroa, mikä näkyy kärkinimien aikaeroissa. Esimerkkinä yllämitattu pitkäväli, joka vaati sekä huolellisen valinnan että hyvän toteutuksen. Tuskin kenelläkään oli myöskään fyysisesti liian helppoa. Ohjeaikojen alarajalle sijoittuneet osuuspituudet mahdollistivat normaalia suuremmalle osalle kilpailijoista sähäkän sprintin.”

Reitinvalintahaaste pitkälle välille, eri lähtöpisteellä

Emme julkaise reittihärveliä maanomistajien pyynnöstä.

Kiitos osallistujille, järjestäjille ja alueen asukkaille!

 

ps. löytötavaroita voi tiedustella osoitteesta amviesti2019@espoonsuunta.fi 

You may also like...