Napapiiri Jukola ja EM-kilpailut tarjosivat jännitystä

Viikko sitten olleen Suunnistuksen Superviikonlopun jälkeen ei tarvinnut kauaa jäädä ihmettelemään mitä sitä tekisi, sillä edessä oli Suunnistuksen Megaviikonloppu. Juhannus, vappu ja joulu. Jukolan ja Venlojen viesteistä kilpailiin Rovaniemellä ja samanaikaisesti nuoret kisasivat EM-kilpaluiden merkeissä Liettuassa. Välillä sai olla puhelimella parikin eri tulospalvelun välilehteä auki, jotta pysyi kärryllä mitä oikein suunnistuksen merkeissä tapahtui. Tässä jutussa koontia jännittävästä suunnistus viikonlopusta.

Nuorten EM-kilpailuihin lähti Espoon Suunnasta hyvä edustus, kun yhteensä kolme urheilijaa pakkasi tavaransa lentokoneen ruumaan ja suuntasi Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Jussi Raasakka, Inari Karppinen ja Silva Kemppi osallistuivat kolmipäiväiseen EM-rupeamaan jossa alkutahdit laitettiin pitkänmatkan merkeissä perjantaina. Nuorista EsSulaisista koitoksessa parhaiten onnistui W16 sarjassa Silva, joka otti EM-kultaa näytöstyyliin. Eroa seuraavaan tuli yli neljä minuuttia. 18-vuotiaiden sarjoissa Inari oli omassa pitkänmatkan suorituksessaan 26. ja Jussi 65. Lauantaina oli luvassa viestipäivä. Silva ankkuroi Suomen joukkueen W16 sarjassa kultaan. Niin ikään mitalin makuun pääsi myös W18 sarjassa Inari, joka juoksi kakkososuuden Suomen joukkueessa joka päätyi hienosti hopealle. Mitalisade EM-kilpailuista jatkui myös sunnuntaina, jolloin luvassa oli sprinttikilpailut. Silva päätti loistavan kilpailu-urakkansa hopeaan. Kovatasoisessa poikien kilpailussa Jussille irtosi 53 ja tytöissä Inarille valitettava hylkäys. Kaiken kaikkiaan EM-kilpailut olivat koko Suomen joukkueelle erittäin onnistuneet. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan myös nuorten MM-kilpailuita, jotka alkavat parin viikon päästä Turkissa. Myös sinne lähtee nuoria EsSulaisia taistelemaan mitaleista.

Rovaniemen Jukolan ja Venlojen Viestiin Espoon Suunta osallistui yhteensä 21 joukkueen voimin. Seuralaisia oli myös juoksemassa muissa joukkueissa, joten tunnelmaa seurateltan läheisyydessä riitti. Jukola viikonloppu sai hienon startin, kun Venlojen viestissä päästiin nauttimaan jännittävistä hetkistä. Naisten ykkösjoukkue taisteli loppuun asti sijoituksista jopa viiden parhaan joukossa. Lopulliseksi sijoitukseksi tuli 14, joka ilmeisesti seura historian kolmanneksi kovin tulos Venloissa. Kerrassaan upeaa juoksu nuorelta joukkueelta Hanne, Siana, Maria ja Ida. Joukkueella jonka keski-ikä on 20-vuotta on vielä paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa ja Napapiiri Jukolan juoksut olivat osoitus tästä huikeasta potentiaalista. Myös kakkos ja kolmos joukkueet pääsivät sadan parhaan joukkoon. Tarkemmin EsSun Venla tuloksia täältä.

Jukolaan lähdettiin alunperinkin hieman maltillisemmin odotuksin edustusjoukkueiden osalta sillä muutamia pois jääntejä tuli ennen tapahtumaa. Nuoret miesten joukkueet suorituivat kuitenkin tasaisen vahvasti. Ykkösjoukkue sijoittui 80. sijalle ja kakkosjoukkue jäi nipin napin sadan sakista ollen 104. Tarkemmin EsSun Jukola tuloksia täältä.

You may also like...