Suunta Huipulle – Yhteistyö

Espoon Suunta on mukana Suunta Huipulle -seuraohjelmassa. Yhteistyöseuroja Uudenmaan alueella ovat OK Trian ja Helsingin Suunnistajat. Yhteistyö lähiseurojen kanssa muodostuu yhteisistä harjoituksista, testeistä, leiripäivistä ja nuorille 15-20 -vuotiaille urheilijoille suunnatusta leiripäivästä. Lisäksi EsSu on sopinut leiriyhteistyöstä Sotkamon Jymyn kanssa.

Suunta Huipulle -seuraohjelman tavoitteena on lisätä seurojen välistä yhteistyötä ja kehittää tätä kautta harjoittelun laatua ja harjoitusmaastojen monipuolisuutta. Yhteistyö myös vähentää yksittäisen seuran työtaakkaa vastuun jakautuessa laajemmalle porukalle.

Espoon Suunta – Helsingin Suunnistajat – OK Trian

Viikkoharjoitukset:

Viikkoharjoitukset toteutetaan osana Urhea -akatemiatoimintaa, jossa on mukana muutkin Uudenmaan alueen seurat. Viikkoharjoituksia on tarjolla vuoden ympäri. Seurojen yhteisharjoituksista sovitaan tapauskohtaisesti, mutta pääasiassa seurat käytännön syistä harjoittelevat oman aikataulunsa mukaan ja harjoitusyhteistyö toimii harjoituspankki -periaatteella.  

Testaus:

Seurojen yhteinen ratatesti ja maastotesti järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä:

  • Ratatesti: Kevät 2.6.2022, syksy akatemian koordinoimana syys-lokakuussa
  • Maastotesti: Kisakalliossa, 21.5.2022 (näyttökisa) ja syksyllä akatemian järjestämänä

Leiripäivät:

Yhteisiä leiripäiviä järjestetään vähintään kolme kertaa vuodessa, kertaalleen kunkin seuran järjestämänä. Leiripäivät toteutetaan kaudella 2022 sprinttiteemalla. Pääpaino on harjoituksissa, joissa iso osallistujajoukko antaa erityistä lisäarvoa (esim. Knock Out ja sprinttiviesti).  

Ajankohdat: 19.12. (EsSu) / 5.2. (Trian) / 18.4. (HS)

Suunta Huipulle -leiri:

Suunta Huipulle -leiri on 15-20 -vuotiaille suunnattu leiriviikonloppu 27.-29.5. Jyväskylässä. Harjoituksiin haetaan monipuolisia ja uusmaalaisille vieraampia maastotyyppejä, jotka valmistavat myös kansainvälisiin kilpailuihin. Paikalla on ammattivalmentajat sekä joukko seuran omia valmentajia. Leirivalmennuksesta vastaavat Suunta Huipulle -valmentajat Tero Föhr ja Pauli Leinonen

Espoon Suunta – Sotkamon Jymy

Yhteistyö Sotkamon Jymyn kanssa antaa EsSulle mahdollisuuden päästä entistä vaivattomammin leireilemään Kainuun monipuolisiin maastoihin. Vastavuoroisesti EsSu tarjoaa harjoitusleirin ja -seuraa Sotkamon väelle Etelä-Suomessa. Leirisuunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.