EsSun Seurakirja – Pekka Larmala

EsSun seurakirja on artikkelisarja. jossa kerätään kuukausittaisin kuulumisia ja tervehdyksiä seurakentän eri laidoilta. Keitä seuraamme kuuluu, miten heidän suunnistuspolkunsa on tänne johtanut.

EsSun seurakirjan saanut vastaa vapaasti alla oleviin kysymyksiin ja liittää mukaan suunnistusaiheisen kuvan ja tervehdyksen seuralaisille.

 

Hei kerrohan, kuka olet, mistä tulet ja mitä teet?

Moi! Olen Juha-Pekka Larmala, EsSun aktiivi veteraani sarjan suunnistaja. Joku on saattanut nähdä minut myös EsSun tapahtumien järjestelyissä. Olen kotoisin Kotkasta, opiskellut Lappeenrannassa ja asunut Espoossa vuodesta 1993.

 

Milloin aloitit suunnistuksen?

Nuorempana harrastin monipuolisesti palloilulajeja sekä yleisurheilua. Aloitin suunnistuksen varsin myöhään lukio ikäisenä, kun luokkakaveri moninkertainen nuorten SM-mitalisti Pekka Hintsanen houkutteli lajin pariin. Jäin kirjaimellisesti heti koukkuun suunnistukseen ja sitä on nyt kestänyt kohta 40 vuotta.

 

Miten tutustuit EsSun toimintaan?

Muutin siis Espooseen jo vuonna 1993, mutta liityin EsSuun vasta vuonna 2011. Syynä seuran vaihtoon oli, kuten niin monella, oman lapsen (Niko Larmala) aloitettua suunnistus harrastus EsSussa pari vuotta aiemmin. Perheen jäsenten yhteinen harrastus samassa seurassa on niin paljon helpompaa kun voi käydä yhdessä treeneissä ja leireillä. En ole katunut seuran vaihtoa kertaakaan, vaikka vanhaan seuraan jäi niin monta edelleen hyvää kaveria.

 

Mikä on parasta EsSussa?

EsSussa parasta on iso seura ja sen tarjoama laaja toiminta. Seurassa on lajin harrastajia laajalla rintamalla taaperoista eläkeläisiin, jotka tarjoavat kavereita harrastukseen sekä paljon seurattavaa monenlaisissa tapahtumissa läpi kauden. Seurassa on hyvä innostunut henki, joka aktivoi osallistumaan seuran toimintaan.

 

Mikä on mieleenpainuvin suunnistusmuistosi?

Parhaat muistot suunnistuksen parissa ovat olleet rastiviikot ystävien kanssa yhteisessä majoituksessa. Näin on tapahtunut monesti mm Kainuun Rastiviikolla. Viikko on tarjonnut suunnistusta, yhteisruokailua, saunomista, illanviettoa sekä paikallisiin nähtävyyksiin tutustumista.

 

Mikä on unelmien suunnistusmaastosi?

Tykkään suunnistaa vaihtelevissa maastotyypeissä, puskia ja kivikko pohjaa lukuunottamatta. Parhaat maastotyypit ovat varmasti hyväpohjaiset suppamaastot, esimerkiksi Kajaanin Joutenkangas, sekä nopeakulkuisia kallio mäkiä tarjoavat maastot, jota toivottavasti Mynämäen Jukola ensi kesänä tarjoaa.

 

Minusta saa seuraa / minua voi pyytää mukaan….

Lähden mielelläni yhteislenkille juosten, suunnistaen, pyöräillen tai hiihtäen. Seuran tapahtumien järjestelyihin osallistun myös mielelläni. Ne tarjoavat hyvän mahdollisuuden tutustua uusiin seuralaisiin mukavan tekemisen parissa.

 

Terveiset seuralaisille ja kenestä haluaisit kuulla seuraavaksi:

Muistakaa että EsSu jalka-, pyörä-, hiihto- sekä tarkkuussuunnistuksen seura, eli monenlaista harrastamista on tarjolla ympäri vuoden. Kokeilkaa näitä kaikkia rohkeasti!

Seuraavaksi haluaisin kuulla seuran aktiivi suunnistaja Anssi Vesannon kuulumisia.

Kuvassa tunnelmia tämän vuoden helteisestä AM-viestistä (minä kuvassa oikealla).

You may also like...