ESPOO-HIIHTO 2024

Espoo-Hiihto on täällä taas!

Tänä vuonna Espoo-Hiihto hiihdetään Espoon hiihtolomaviikon aikana – mitäpa muutakaan varten tuo viikko olisi kuin hiihtämistä! Espoo-Hiihto on hiihtotapahtuma, jossa voit käydä suorittamassa hiihtoreitin haluamanasi ajankohtana, silloin kun sinulle parhaiten sopii, yksin tai yhdessä muiden kanssa.

Espoo-hiihdossa hiihdetään tänävuonna perinteisellä tyylillä noin 21 tai 50 kilometrin matkat. Lähtöpaikka löytyy Nuuksiossa Haltian luontokeskuksen läheisyydessä ja hiihto etenee Solvallasta etelään lähteviä erämaalatuja pitkin kohti Oittaata. 50 kilometrin matkalla pääset käymään kääntymässä aina Olarissa asti. Molemmat matkat hyödyntävät valmiita latureittejä, mutta lisäämme matkan varrelle myös omia opasteitamme.

Hiihdon voi suorittaa aikaa vastaan itseään haastaen tai laturetkenä ilman ajanottoa nauttien. Osallistu haasteeseen yhdessä muiden talviurheilun ystävien kanssa, ja nauti liikunnasta talvisen luonnon keskellä. Espoo-Hiihdolla kunnioitamme talvisia lähihiihtomahdollisuuksia ja pääkaupunkiseudun latuverkostokulttuuria, jolla asuinalueet yhdistyvät Nuuksion kansallispuistoon ja toisiinsa. Osallistumalla lähetämme yhdessä selkeän viestin pääkaupunkiseudun lähilatureittien merkittävyydestä talviliikkujille.

Ajanotto tapahtuu omalla GPS-laitteella, josta tallennetaan tiedot tulospalvelujärjestelmäämme. Voit myös osallistua rauhalliseen tahtiin retkisarjaan, jolloin et tarvitse edes GPS-laitetta, vaan tällöin tärkeämpää on luonnosta ja liikunnasta nauttiminen sekä matkan taittaminen hiihtäen. Tärkeintä on, että olet mukana, ja saamme tästä yhdessä tehtyä hienon hiihtokokemuksen. Suoritusaika reiteillä on 17.2.-25.2.2024.

Lue lisää tämän vuotisesta Espoo-Hiihdosta TÄÄLTÄ!

Ohjeet tiivistettynä:

 1. Ilmoittaudu NYT
 2. Suorita osallistumismaksu ilmoittautumisen yhteydessä tai toimita kuitti liikuntaetumaksusta osoitteeseen toiminnanjohtaja@espoonsuunta.fi.
 3. Hankkiudu lähtöpaikalle Haltian luontokeskukseen suoritusaikana välillä 17.2-25.2.2024. Huomaathan, että bussilinja 245 kuljettaa sinut Espoon Keskuksesta aivan lähtöpaikan tuntumaan. Suosittelemme hyödyntämään julkista liikennettä ja kimppakyytejä.
 4. Laita GPS-laitteesi päälle ennen lähtöpistettä ja varmista että laite löytää signaalin (ei koske laturetkisarjaa)
 5. Pidä GPS laitteesi ajanotto päällä koko matkan ajan, myös teiden ylityksissä ja mahdollisten omien taukojen aikana (ei koske laturetkisarjaa)
 6. Hiihdä lähtöviivan ohi jatkaen valitsemasi pituinen reitti lävitse, ja maaliin palatessasi hiihdä reilusti maaliviivan yli 
 7. Pysäytä GPS-laitteesi (ei koske retkisarjaa)

  Hiihdon jälkeen…

 8. Pura ja syötä .gpx tiedosto tai käsiaika (vapaaehtoinen käsiaika retkisarjassa) tulosjärjestelmään
 9. Lunasta osallistumismaksuun kuuluva kahvi/tee ja päivän pulla Ravintola Haltiasta! HUOM! Ravintola Haltia on auki TI-SU klo 10-17, joten maanantaina ei ole mahdollista lunastaa munkkikahveja.
 10. Haltian luontokeskuksesta löytyy kuivauskaappeja, jossa voit kuivata vaatteitasi pullakahvien tai vaikkapa lounaan yhteydessä.
 11. Katso tuloslistalta miten pärjäsit! (Ei koske retkisarjan nautiskelijoita)
 12. Jaa kokemukset ja kuvatunnelmat muillekin hiihtäjille! Somessa jakaminen onnistuu hashtagilla #espoohiihto esim. Espoo-Hiihdon facebook-sivulla
 13. Vastaanota osanottodiplomi antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Osallistumismaksu on 20€ per henkilö (alle 20-vuotiaille 15€). Ohjaamme jokaisesta osallistujasta 1€ Protect Our Winters Finland Ry:lle ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.

Ilmoittautuminen on mahdollista maksaa mobiilisti myös liikuntaeduilla!

Kurkkaa myös Lasten Espoo-Hiihto -tapahtuma!