I JPYHS tulokset

Paljon on joulukinkkua ja lohta mätetty Espoossa sen jälkeen, kun Illu sihvola aloitti tutuksi käyneen perinteen Otaniemen korttelikartalla 25.12.1990. Illulle kiitos tästäkin tapahtumasta, jossa XXIII JPYS saikin yllättäen muodokseen I JPYHS. Aiempina vuosina suksia ei ole käytetty. Sen sijaan paksussa lumessa ja -25C asteen pakkasessa on pohrattu, eivätkä järjestäjät ole koskaan luovuttaneet ankarienkaan sääpaineiden alla. Tänä vuonna koeteltiin venyvyyttä uuteen suuntaan, kun virallinen lumenpaksuusmittaus antoi kaikkien aikojen ennätystuloksen: mittaustiimin hämmästellessä suu ymmyrkäisenä tieteellisen instrumenttin asteikko näytti karua 70 cm lukemaa.

Järjestäjätiimin johtajan Virpin iloksi yöhisussa oli rutkasti ensikertalaisia mukana. Paloheinä on loistava paikka aloittaa tämä komea harrastus. Jos tuossa maastossa radan selviää läpi, niin mikä tahansa hiihtosuunnistuskisa onnistuu heittämällä erinomaisesti. Oikeissa hisukisoissa suunnistajan tehtävää on näet helpotettu piirtämällä urien leveydet erilaisilla viivoilla, toisin kuten Paloheinässä.

Lumihaasteen lisäksi myös lämpötila oli rapsakan talvinen, -10 astetta ja lumipyryä kovan tuulen kera. Ajanottajatiimin johtajalla Virpillä oli välillä sormet kohmeessa, eikä maalikello suostunut saumattomaan yhteistyöhön pakastettujen nakkisormien kanssa. Selityksiin vedoten ajat ovat 30 sek tarkkuudella sinne päin. Valituksia ja selityksiä saa taas kirjoittaa spekulaatiopuolella.

Pitkä rata yli 7 km / optimireittiä 11,43 km:

Niklas Ahti 56 min

Henrik Palmen 56.30

Jouko Jylhä 58 min

Anssi Vesanto 1.09

Juha Rauhala 1.15

Jaani Lantela kesk

Jenni Simola 1.15 (2 lippua metsänpeitossa)

Markus Kaukonen 1.15 (kilpailun ulkopuolella, alamittaiset sukset = nastarit, sinänsä kunnioitettava suoritus)

 

Lyhyt rata 5 km / optimireittiä 6,52 km:

Venla Tahvanainen 29 min

Alvar Palmen 30.30 min

Tarja Vesanto 38 min

Hannu Ruotsalainen 44 min

Maija Raasakka 47 min

Hanna Ruotsalainen 47.30

Ella Kaukonen 1.08

Tykki 1.30.30

 

 

Lyhyen lyhyt rata 4 km / optimireittiä 5,513 km

Aino Palmen 46 min

Venla Tikkanen 48 min

Oona Paloheimo 1.06

Liisa Raasakka 1.12

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.