Kesäseteliläisten kuulumisia

Espoon Suunta työllisti tänä kesänä nuoria Espoon kaupungin kesäsetelillä. Itseni mukaan lukien kahdeksan suunnistavaa nuorta sai siten kesätöitä. Keskeisimpiin tehtäviimme kuuluivat EsSun toiminnan edistäminen, kuten suunnistuspäivien pitäminen, ratojen piirtäminen ja suunnittelu, karttojen digiointi, uusien innovaatioiden ideointi ja kiintorastien vaihto.

Suunnistuspäiviä suunnittelivat ja toteuttivat Emmi, Inari ja Fanni. Emmi ja Inari vastasivat lasten kesäpäivän suunnittelusta ja toteutuksesta, Fanni toteutti LähiTapiola lasten rasteja sekä ohjasi Perhepäivä suunnistusta. Emmi suunnitteli ja toteutti myös varustekirppistä ja Inari teki valmennukseen liittyviä avustavia tehtäviä Espoon Suunnan päävalmentajan Annan kanssa. Hanne ja Luukas suunnittelivat ja tekivät uusia sprinttisuunnistuskarttoja, Mikko ohjasi aikuisten suunnistuskoulua ja digioi suunnistuskarttoja. Minä ja Ulrika vaihdoimme yhdessä kiintorastien paikkoja Espoon Keskuspuistossa, Leppävaarassa ja Oittaalla. Itse vaihdoin vielä kiintorastien paikkoja Espoon saaristossa; Isossa Vasikkasaaressa ja Stora Herrössä.

Kesätyöläisten mukaan kokemus oli mukava, joustava, monipuolinen ja työelämään valmistava. Moni toivoisi voivansa työskennellä ensi kesänäkin Espoon Suunnalla, jos vain on mahdollista.

Iris Hosio

You may also like...