Yhteistyötä yli lajirajojen

Espoon Suunta – EHS – Espoon Tapiot

 

Lauantaina vietettiin Juniorien leiripäivää, joka järjestettiin yhteistyössä Espoon Hiihtoseuran ja Espoon Tapioiden kanssa. Leiri oli lähtölaukaus mahdollisuuksien mukaan laajenevalle yhteistyölle. Ainakin mukana olleiden urheilijoiden ja valmentajien palaute oli positiivista – iso monipuolinen sakki tuntui nostattavan kaikkien tunnelmaa. Leirin ohjelma jaettiin kolmen seuran kesken, jolloin kaikkien lajien vahvuusalueet pääsivät esille.

Aamu alkoi juoksutekniikka- ja koordinaatioharjoitteilla, josta siirryttiin sauvarinteeseen. Iltapäivän harjoituksena oli rogaining -suunnistus pienryhmissä. Treenien välissä hengähdettiin hetki sisätiloissa, jossa valmennuspäällikkö Anna Kotkajuuri kävi läpi kestävyysurheilijan arjen peruspilareita ja EsSun ja EHS:n urheilija Ida Haapala kertoi omasta monipuolisesta harjoitustaustastaan sekä nykyisestä harjoittelustaan. Kysymysten määrästä päätellen urheilijavieras saavutti kiinnostusta ja arvostusta!

Kaudella 2021 on viritelty kolmea eri lajia edustavan seuran yhteistyötä, jonka tavoitteena on jakaa osaamista seuravalmennuksessa, antaa urheilijoille mahdollisuus tutustua muihin kestävyysurheilijoihin oman lajin ulkopuolelta sekä tuoda uutta ja innostavaa toimintaa jakamalla vastuita useamman seuran kesken. EsSussakin moni nuori harrastaa myös hiihtoa tai yleisurheilua, joten yhteistyöllä pystytään toivon mukaan helpottamaan monilajisten urheilijoiden arkea ja vähentämään päällekkäisyyksiä.

Yhteistyötä käynnistellyt Anna kokee, että intoa yhteistyöhön löytyy paljon kaikista seuroista, ja ainakin ensimmäinen yhteinen leiripäivä sai paljon kiitosta. EsSussa on jo paljon toimintaa, joten yhteistyöllä ei ole tarkoitus ahtaa kalenteria liian täyteen. Päinvastoin yhteistyö voisi parhaimmillaan tuoda lisäarvoa seuravalmennukseen samalla, kun työmäärä jakautuu laajemmalle. Seuroilla on alustavia suunnitelmia yhteisharjoituksista, valmentajien välisestä tiedon jakamisesta ja leiripäivien laajentamisesta myös vanhempiin urheilijoihin. Valmentajilta ja vanhemmilta otetaan mielellään vastaan ideoita, millainen yhteistyö koettaisiin tarpeelliseksi ja mikä on parempi tehdä vain oman seuran voimin.

EHS on jo osallistunut nuorten ryhmän kanssa Suunnistavan Uudenmaan järjestämään Pirkkolan testijuoksuun ja EsSun eAdventureen. Muutaman viikon päästä 5.12. (ja sen jälkeen joka kuukausi) essulaistenkin on mahdollista hakea vauhtia Tapioiden järjestämästä hallijuoksusarjasta Esport Areenalla. Tapahtumasta lisätietoa löytyy täältä: https://espoontapiot.fi/tapiot-hallijuoksusarja-2021-2022/

 

 

You may also like...