eMO-IX 18.9. Kopparnäs

Tapahtuman kuvaus: Päivä- ja yösuunnistus Kopparnäsissä

Aika: 18.9.2019 klo 17-18.30, yösuunnistus klo 20.15-21.00, maali sulkeutuu klo 22.30

Sijainti: Leiritie 245, Inkoo

Matkat: A 6,6km 16 rastia, B 5,2km 12 rastia, 4V 3,9km 10 rastia, C 4,1 10 rastia ja D 2,1km 7 rastia

Kartta: A4, 1:10 000 tulostekartta

Ilmoittautuminen: https://www.rastilippu.fi/kuntorastit/tapahtuma/dd9616a4-f10d-4511-a6a7-00c76bf6efac

Tulokset ja ajanotto: on-line tulokset Rastilippu-palvelussa

Lisätietoja:

Ratakisällin terveiset

Maasto on pääsääntöisesti nopeakulkuista kallioista kivennäismetsää. Jonkin verran maastosta löytyy eläinten uria, mutta nämä on jätetty päivittämättä varsinaisiksi poluiksi – samoin kuin kallioisimmilla paikoilla on havaittavissa epäviralliset maastopyöräreitit ilman niiden merkitsemistä karttaan. Keskeltä löytyy suo, jonka ylityksen suunnistaja voi suorittaa kanervikossa taikka eläinten urilla – taikka halutessaan vaikka kiertää haluamaltaan puolelta.
Tarjolla on tiukkoja rastipisteitä vaihtelevassa maastossa. Rastipisteet on havaittavissa ennen kuin suunnistaja näkee rastin tulosuunnastaan varsinkin A, B, 4V radoilla.
Kartalla on merkitty kieltoalue tielle – Alueella havaitun Uglus Pugluksen vuoksi – eli tietä pitkin ei suunnisteta, mutta tarvittaessa se voidaan ylittää.
Maaliintulo on viitoitettu A, B, C sekä 4V radoilla, ei aivan viimeiseltä rastilta (paitsi C), mutta suunnistaja havaitsee nauhoituksen jatkaessaan viimeiseltä rastilta kohti maalia.
C rata on pyritty tekemään sellaiseksi, että jonkin verran suunnistaneet löytäisivät rastien lisäksi sieltä hienoja kokemuksia luonnosta – rastipisteet pitää tälläkin radalla osata hakea, vaikka reitti mukailee karttaan merkittyjä kulkureittejä.
D radalla 1 ja 2 rastin välillä on kielletty kulku polun yli konkeloon jääneen kuusen alitse – paikka näkyy kartassa ja maastossa nauhoitus tapahtuman aikana ko. kohdassa.
Huomioikaa syyssäällä maasto voi olla hyvinkin liukas jalkojen alla – sekä sammaleet että kalliot, joten henkilökohtaisesti toivon kulkijoilta tarvittavaa varovaisuutta haavereiden välttämiseksi.
Parkkitilaa on rajoitetusti paikalla – järjestäjä pitää oikeuden pyytää kuljettajia tarvittaessa täyttämään autot kimppakyydein tien alkupäässä – huom. vaihtovaatteet voi ottaa mukaan maalin läheisyyteen.
Paikalta löytyy uimapaikka peseytymiseen sitä kaipaaville.
Radoilla on myös mahdollisuus yösuunnistukseen. Rastit on pyritty sijoittamaan heijastimineen siten, etteivät ne nykyvalojen avustamana paljastuisi liian kaukaa.
Risut ja ruusut allekirjoittaneelle – Tarkkoja rasteja!

Tatu Solin
tatu@ksx.fi

Tutustu eMo Ohjeisiin osallistujalle