Ratamestariryhmän lausunto

Suomalaisen sprinttisuunnistuksen näyteikkunakilpailu SM-sprintti kilpaillaan Tapiolan ympäristössä. Alue koostuu Suomen mittakaavalla poikkeuksellisen monimuotoisista kerros- ja rivitaloalueista, sekä Tapiolan tiiviistä keskustasta. SM-kilpailua suunniteltaessa oli ratamestariporukalla vaihtoehtona useampikin paikka Espoon alueelta, mutta tämä valikoitui kisapaikaksi juuri sen monipuolisuuden vuoksi. Toivommekin, että niin alue kuin radat tarjoavat kaikille jotain mitä muistella vähintäänkin kotimatkan ajan.

Radat ovat hyvin ratamestariryhmän näköiset, sellaiset radat, joita itse haluaisimme päästä juoksemaan. Niihin on pyritty löytämään sopivaa rytmitystä niin rastivälien pituuden kuin haastavuuden kautta. Toisin sanoen radoilla saa paikka paikoin pitää hyvääkin vauhtia, mutta matkalle osuu myös tarkkuutta vaativia osuuksia. Radat ja kartta on pyritty tekemään mahdollisimman luettavaksi, jotta suunnistussuoritus ei olisi näköharjoitus vaan rehellinen ja tasapuolinen kilpasuunnistustapahtuma.

Sekä karsinnassa että finaalissa on käytössä paljon risteäviä ratoja ja risteävää liikennettä. Koska alueella on paljon autoja, ulkopuolista ihmisiä ja muita suunnistajia, on tärkeää olla jatkuvasti valppaana. SM-kilpailuihin osallistuvilta oletetaan karttakuvauksen ja kiellettyjen alueiden tuntemista, ja SM-kilpailupäivästä on helpompi nauttia, kun vältetään turhat hylkäykset ja kolarit.

Tervetuloa Espooseen,

 

-Ratamestarit

Kari-Pekka Seppänen (Karsinnat), Lari Pernu (Karsinnat), Alvar Palmén (Finaalit), Miika Vehmas (Finaalit)