Valvojan lausunto

Espoon Suunta järjestää perinteeksi muodostuneen eGames-kisan 19. kerran. Tällä kertaa kisa käydään Kirkkonummen ja Siuntion rajamaastossa ja tarjolla on poikkeuksellisen hieno suunnistusmaasto. Maasto on pääosin hyväkulkuista ja tarjoaa mahdollisuuden vauhdikkaaseen menoon, mutta sen myötä myös virheisiin.
Ratamestareiden maasto- ja ratalausunnot antavat hyvän kuvan siitä, mitä suunnistajilla on kisoissa odotettavissa. Kartta on Toivosen Matin päivittämä ja mielestäni hän on onnistunut tehtävässään erinomaisesti. Kivikuvaus on aina keskustelua herättävä asia; mikä on se raja, jolla kivi kuvataan kartalla. 
Ratamestarit ovat ahkeroineet rasteja runsaasti ja lähekkäin, joten tarkkaavaisuutta niiden kanssa. Kilpailukeskus on rakennettu vanhalle soranottoalueelle ja kestää varmasti kovaakin kulutusta ja kaatosateita. Seuratelttojen pystytys alueelle on varmaan haasteellista.
Autojen paikoitus on myös kovapohjaisella soranottoalueella, josta matkaa kilpailukeskukseen on vain puolisen kilometriä. Siirtyminen kilpailukeskukseen tapahtuu melko vilkkaasti liikennöityä tietä myöten, joten varovaisuutta. Varovaisuus on tarpeen myös lähtöihin mennessä sekä radoilla oleville teiden ylityskohtiin. Kilpailuratoihin kuuluvat tienylitykset tapahtuvat viitotuksia myöten ja niillä on valvojat, mutta varovisuus on kuitenkin aina paikallaan.
eGames on perinteisesti järjestetty elokuun lopulla, mutta tänä vuonna kilpailukalenteria on rukattu pahemman kerran, ja tästä johtuen samoille viikonlopuille osuu useita merkittäviä ja perinteisiä kisoja. Tämä on huono asia kilpailijoiden kannalta, joilta jää moni tuttu kisa väliin, mutta ennen kaikkea tämä on kilpailujen järjestäjien kannalta ikävä asia. Osanottajamäärät jäävät tällä menolla niin pieneksi, ettei kohta löydy tavallisille kansallisille kisoille järjestäjiä.
Kaiken kaikkeaan Espoon Suunta ja sen kokeneet kisatoimitsijat tulevat tarjoamaan nautinnollisen suunnistustapahtuman mahtavassa maastossa

 

Erkki Jokela
Leppävaaran Sisu