2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • EsSun seura-asutilaus on avattu! 18.2.2020

  EsSun asutilaus on avattu Trimtexin verkkokaupassa. Lisätietoja tuotteista ja tilauksen tekemisestä löydät EsSun sisimmästä. Tilausikkuna sulkeutuu sunnuntaina 1.3 (ei 27.2 kuten verkkokaupassa lukee) ja jokaisen tulee tehdä asutilauksensa määräaikaan mennessä. Asut maksetaan tilauksen teon yhteydessä ja toimitetaan postilla suoraan tilaajille arviolta viikolla 16/2020.

  Huom. hisu asut puuttuvat vielä verkkokaupan valikoimasta, mutta ne päivittyvät sinne lähi päivinä.

  Lisätietoja ja EsSun sisimmän tunnuksen saa Saaralta (050-9664831,) saara.mahlamaki(at)gmail.com.

  Continue reading →
 • Johtokunta esittäytyy 28.1.2020

  Espoon Suunnalle valittiin vuoden vaihteessa uusi johtokunta, joka yhdessä jäsenistön kanssa organisoi ja kehittää toimintaa. Nyt onkin aika esitellä ketä johtokunnasta löytyy

  Olen Pasi ja aloitin vuoden alussa seuramme Puheenjohtajana. Lakisääteisesti vastuullani on, että toteutamme sääntöjemme mukaista toimintaa ja että hallintomme toimii lakien mukaan. Haluan edistää oman vahtivuoroni aikana Essun kasvua yhtenäiseksi suunnistusseuraksi, johon mahtuvat saman katon alle kaikki suunnistuskoulusta huippu-urheiluun meitä harrastajia unohtamatta. Tavoitteenani on myös edistää sitä, että meillä on helppo tulla tekemään palkitsevaa vapaaehtoistoimintaa suunnistuksen parissa, vaikka aiempaa kokemusta lajista ei olisikaan. Minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla pj@espoonsuunta.fi, suoraan whatsappilla tai vedä hihasta tapahtumissa/lenkkipolulla.

   

  Moi! Olen Sanna ja olen ollut Essussa mukana monenlaisessa tekemisessä, niin suunnistuskoulussa, eGroupissa kuin eLadies-porukassa. Nyt sitten uutena kasvona myös johtokunnassa ja tavoitteenani on olla kehittämässä koko seuran yhteistä toimintaa ja entisestään vahvistaa essu-henkeä ja yhteenkuuluvuutta. Meidän EsSu on huippuseura monella eri tavalla ja tehdään siitä yhdessä vieläkin parempi! Jos tähän liittyen on ideoita ja toiveita niin minut löytää usein niin koko seuran kuin egroupin treeneistäkin. Toki tavoittaa myös whatsappilla tai sähköpostilla.

   

  Moi 👋 jatketaan tätä esittäytymisten sarjaa. Olen Jukka ja toimin toista kautta nuorisovastaavana EsSussa. Tosin nuorisotoiminnasta vastaa käytännössä iso nippu mahtavia essulaisia joiden mukana sitten mennään. On hienoa olla osa sellaista porukkaa jossa on intoa, osaamista ja hurttia huumoria 😀Itse olen aktiivisimmin mukana mm. suunnistuskoulun ja eGroup jr:n toiminnassa jossa ovat myös H12 sarjassa suunnistavat poikani. Suunnistusta olen harrastanut reittiviiva-ajoilta alkaen ja osa essulaisista on tuttuja vuosikymmenten takaa. Minut tavoittaa parhaiten whatsappilla tai puhelimitse.

   

  Moi, olen Pekka ja toimin EsSun kilpailujenjärjestämis ja kartoitus vastaavana nyt neljättä vuotta. Liityin seuran jäseneksi 2011 kun poikani Niko oli aloittanut EsSun junnuissa pari vuotta aiemmin. Minut näkee varsin usein kansallisissa kisoissa kuin seuran omissa treeneissä. EsSu järjestää vuosittain eGames kansalliset kisat ja usein myös AM- tai nuorisokisat. Nämä tapahtumat tarvitsevat seuralaisten talkootyötä, joihin voi ilmoittautua EsSun myclubin kautta tai suoraan tapahtumien osa-alue vastuullisten kautta. Jos sinulla on hyviä ideoita EsSun järjestämien tapahtumien kehittämisestä niin olet tervetullut kilpailujenjärjestämis- ja kartoitusjaoston toimintaan. 

   

  Moikka! Jatkan esittäytymisiä… Olen Milla, EsSu-elämää takana vajaa viisi vuotta ja suunnistajaelämää vajaa 35 vuotta. Johtokunnassa vastuulleni kuuluu essulaisten osaamisen ja koulutuksen kehittäminen – tästä varmasti lisää jatkossa! Jos nyt tulee mieleen heti tarpeita tai ajatuksia, niin ole rohkeasti yhteydessä. Minut tapaa varmimmin suunnistuskoulun touhuista, jossa mukana myös 6- ja 8-vuotiaat poikani tai eLadies-porukoista. Vaikka WhatsApp tavoittaa parhaiten, myös sähköposti tavoittaa.

   

  Terve, olen Petri. Essulainen vuodesta 1996 ja siitä lähtien Essussa monenlaisissa nuorisopuolen, valmennuksen ja kisajärjestelyjen tehtävissä. Sekä tietysti suunnistanut. Tällä hetkellä olen Essun päävalmentaja, eli toimin valmennusjaoston vetäjänä ja sen roolin myötä myös johtokunnassa. Vedän myös Essun miesten Jukola-ryhmää. Mielelläni teen urheilutoiminnassa konkreettisia asioita, edelleenkin. Nykyisessä roolissani koetan kuitenkin keskittyä siihen, että meidän erittäin taitavalla ja aktiivisella valmentaja- ja tukiryhmällämme olisi mahdollisimman hyvät edellytykset valmentamiseen ja urheilijoidemme kehittymisen tukemiseen. Nähdään taas kisapaikoilla, treeneissä ja tapahtumissa. Aina voi myös soittaa tai lähettää viestiä: valmennus(@) espoonsuunta.fi

   

  Lisäksi Viestintävastaavana Maija Raasakka sekä toimiston puolella Toiminnanjohtaja KP Seppänen.

   

  Continue reading →
 • Uusi valmentaja Miia Niittynen auttaa saamaan eGroupin urheilijoiden fyysisen suorituskyvyn huippukuntoon 24.1.2020

  Espoon Suunnan valmennusryhmä eGroupin urheilijat pääsevät vuonna 2020 kehittämään fyysistä suorituskykyään entistä systemaattisemmin. Osaksi valmennustiimiä astui vuoden alusta uusi suorituskykyvalmentaja, huippusuunnistaja Miia Niittynen.

  Vaikka EsSun taitovalmennus on hyvin toimivaa, ja fyysisen valmennuksenkin perusasiat kunnossa, on menestykseen tähtäävien suunnistajien harjoittelua edelleen mahdollista parantaa. Suunnistaja tarvitsee huippusuoritukseen niin hyvän fyysisen suorituskyvyn, että hänen ei tarvitse käyttää sitä koko kilpailun ajan sadan prosentin tehollaan. Näin suunnistajalla jää riittävästi voimavaroja hyvään taidolliseen suoritukseen, ja kykyä ottaa ratkaisevilla hetkillä koko fyysinen kapasiteettinsa käyttöön.

  Päivätyökseen Mäkelänrinteen urheilulukiossa sekä akatemiassa valmentavan Niittysen tärkein tehtävä onkin nostaa eGroup-valmennusryhmäläisten fyysistä tasoa. Kuinka tämä sitten käytännössä tapahtuu?

  Keskeisessä roolissa on testausjärjestelmän kehittäminen. Testausten ja kehittymisen seurannan avulla urheilijoiden valmentautumista voidaan ohjeistaa oikealla tavalla sekä ohjata jokaista yksilöllisesti parhaiten kehittävien harjoitteiden tekemiseen. Myös urheilijoiden kuormitustilan seuranta on olennaista, sillä siten voidaan välttyä esimerkiksi erilaisilta vammoilta ja ylirasitustilalta.

  Käytännössä uuden valmentajan tehtäviksi on linjattu testausjärjestelmän suunnittelu, testien järjestäminen tulosten arviointeineen ja analysointeineen sekä sitä kautta koko valmennuksen käytännön sisällön kehittäminen. Seura ja jokainen urheilija tulee saamaan myös systemaattisen tilastoaineiston testituloksista, jolloin valmennuksen suunnittelu on entistäkin kattavammalla pohjalla.

  Liikuntatieteiden maisteriksi valmennus- ja testausopista valmistunut Niittynen on tehtävään ihanteellinen henkilö. Hän on paitsi erikoistunut suunnistajan suorituskyvyn mittaamiseen, myös ollut esimerkiksi mukana laatimassa Suunnistusliiton Vauhtia-Taitoa-Kanttia -valmennusohjeistusta. Edelleen aktiivisena huippu-urheilijana Niittynen myös tuntee urheilijan harjoittelun ja arkimaailman omakohtaisesti ja konkreettisesti.

  Tamperelaista KooVeeta edustava Niittynen treenaa tällä hetkellä itsekin ahkerasti oman valmentajansa kanssa, tavoitteenaan vuoden 2020 arvokilpailut. EsSulaisiin hän on ehtinyt tutustua jo harjoitusten yhteydessä, ja ensimmäisiä testejä käynnistetään tammikuun kolmannella viikolla. Tulossa on todennäköisesti niin tasotestejä kuin rata- ja maastotestejäkin.

  ”Essulaiset ovat toivottaneet tervetulleiksi oikein lämpimästi!” Niittynen kommentoi. ”Ihmiset ovat mukavia ja toiminta pyörii hyvännäköisesti aktiivisten tekijöiden toimesta. Odotan innolla tutustuvani paremmin myös urheilijoihin, joita pääsen pian kohtaamaan testien yhteydessä!”

  Niittysen palkkaamisen taustalla on valmennusjaoston pidempiaikainen pohdinta toiminnan kehittämisestä, ja sen keskeinen konkreettinen mahdollistaja on ollut Suunnistusliiton myöntämä valmentaja-avustus. Vuodet 2020-21 kattava avustus valmentajan palkkaamiskuluihin myönnettiin EsSulle sen täytettyä Huippusuunnistuksen Tähtiseura-kriteerit. Valmennusjaoston päällikkö Petri Vesanto tahtookin kiittää liittoa yhteistyön mahdollistaneesta tuesta.

  Tällä hetkellä menossa on talven peruskuntokausi, ja urheilijat leireilevät kotimaassa. Intervalliharjoittelu sisäjuoksuradoilla jatkuu, ja lauha keli mahdollistaa runsaan harjoittelun myös ulkona. Helmikuussa tiedossa on edellisten vuosien tapaan pitkä harjoittelujakso Portugalissa. Aika näyttää, millainen on urheilijoiden taso kevään kilpailujen lähestyessä.

  Miia Niittynen (vas.) ja D18-sarjassa kilpaileva Liisa Raasakka akatemia-harjoituksessa

  Continue reading →
 • Lasten ja nuorten Tähtiseura jatkuu 21.1.2020

   

  Espoon Suunta jatkaa lasten ja nuorten Tähtiseurana 

  Eilen illalla suoritetussa auditoinnissa käytiin läpi mitä on mennyt hyvin ja toisaalta missä on kehitettävää lasten ja nuorten toiminnan osalta. Aina voidaan ottaa opiksi ja pyritään siihen että jatkossakin suunta on eteenpäin! EsSu tunnetaan erityisesti hyvästä lasten ja nuorten toiminnastaan, ja tästä halutaan pitää kiinni myös tulevaisuudessa. Seuraava lainaus Suunnistusliiton lasten ja nuorten Tähtiseura kuvauksesta kuvaa myös hyvin EsSun toimintaa ja tavoitteita.

   

  ”Lasten ja nuorten Tähtiseurat ovat seuroja, joiden toiminnassa näkyy ilo ja innostus. Seurassa edistetään lasten ja nuorten kasvua, monipuolisia liikuntaitoja ja urheilullisia elämäntapoja. Seuran kaikilla lapsilla ja nuorilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua toimintaan kilpaillen tai harrastaen. Lisäksi Tähtiseurassa on hyvin toimiva hallinto ja seuran johtaminen tukee toimintaa. Seuran viestintä on esimerkillistä ja seuran ihmisistä ja toimijoista pidetään huolta.”

  Suunnistusliitto

   

   

  Continue reading →
 • Seuraillat majalla saavat jatkoa 14.1.2020

  Lokakuussa järjestettiin onnistuneesti EsSun ensimmäinen seurailta Puolarmaarin majalla, ja nyt se saa jatkoa. Ensi tiistaina on tämän kauden ensimmäinen seurailta, joita on tarkoitus järjestää tästä eteenpäin noin kerran kuussa, muista aikatauluista ja ohjelmista riippuen.

  Mikä sitten on seurailta?

  Seurailta on kaikkien Espoon Suunnan jäsenten yhteinen kohtaamispaikka, eli iltama juuri Sinulle. Tarkoituksena on tavata seuralaisia liikunnallisen aktiviteetin, pienen ohjelman sekä yhdessäolon merkeissä Espoon Suunnan majalla Puolarmaarissa. Sauna lämpinä ja grilli kuumana, sekä hyviä tyyppejä ympärillä. Mikäs sen parempaa.

  Ensi tiistaina 21.1. ohjelmassa on yhteislenkkiä majalta klo 18 alkaen. Saunat ovat lämpinä ja grilli kuumana klo 19-20. Kahdeksalta pidetään pienimuotoinen koulutustilaisuus Navisport tulospalvelu järjestelmästä. Tarkoituksena on antaa käytännössä näyttää miten järjestelmä toimii, ja antaa avaimia sen hyödyntämiseen erilaisten suunnistusharjoitusten tai kilpailujen käytössä.

  Tärkeintä tapahtumassa on yhdessäolo ja rento meininki, joten voit tulla ja mennä ihan omien aikataulujesi mukaan. Toivomme kuitenkin ilmoittautumista MyClub tapahtumaan (https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/1884953) niin pystymme varamaan makkaraa sopivat määrät.

  Ps. Muistutuksena tähän yhteyteen myös Jukola ilmoittautuminen (https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/1924413) joka päättyy jo kuun lopussa. Tämä siitä syystä, että joukkueet saadaan ilmoitettua halvemmalla hintaportaalla sisään. Mahdollisilta jälki-ilmoittautuneilta maksu on korkeampi (ilmoittautumiajankohdan mukaan, ei joukkuenumeron mukaan), joten ilmoittauduthan ajoissa.

  Continue reading →