2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Lasten ja nuorten Tähtiseura jatkuu 21.1.2020

   

  Espoon Suunta jatkaa lasten ja nuorten Tähtiseurana 

  Eilen illalla suoritetussa auditoinnissa käytiin läpi mitä on mennyt hyvin ja toisaalta missä on kehitettävää lasten ja nuorten toiminnan osalta. Aina voidaan ottaa opiksi ja pyritään siihen että jatkossakin suunta on eteenpäin! EsSu tunnetaan erityisesti hyvästä lasten ja nuorten toiminnastaan, ja tästä halutaan pitää kiinni myös tulevaisuudessa. Seuraava lainaus Suunnistusliiton lasten ja nuorten Tähtiseura kuvauksesta kuvaa myös hyvin EsSun toimintaa ja tavoitteita.

   

  ”Lasten ja nuorten Tähtiseurat ovat seuroja, joiden toiminnassa näkyy ilo ja innostus. Seurassa edistetään lasten ja nuorten kasvua, monipuolisia liikuntaitoja ja urheilullisia elämäntapoja. Seuran kaikilla lapsilla ja nuorilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua toimintaan kilpaillen tai harrastaen. Lisäksi Tähtiseurassa on hyvin toimiva hallinto ja seuran johtaminen tukee toimintaa. Seuran viestintä on esimerkillistä ja seuran ihmisistä ja toimijoista pidetään huolta.”

  Suunnistusliitto

   

   

  Continue reading →
 • Seuraillat majalla saavat jatkoa 14.1.2020

  Lokakuussa järjestettiin onnistuneesti EsSun ensimmäinen seurailta Puolarmaarin majalla, ja nyt se saa jatkoa. Ensi tiistaina on tämän kauden ensimmäinen seurailta, joita on tarkoitus järjestää tästä eteenpäin noin kerran kuussa, muista aikatauluista ja ohjelmista riippuen.

  Mikä sitten on seurailta?

  Seurailta on kaikkien Espoon Suunnan jäsenten yhteinen kohtaamispaikka, eli iltama juuri Sinulle. Tarkoituksena on tavata seuralaisia liikunnallisen aktiviteetin, pienen ohjelman sekä yhdessäolon merkeissä Espoon Suunnan majalla Puolarmaarissa. Sauna lämpinä ja grilli kuumana, sekä hyviä tyyppejä ympärillä. Mikäs sen parempaa.

  Ensi tiistaina 21.1. ohjelmassa on yhteislenkkiä majalta klo 18 alkaen. Saunat ovat lämpinä ja grilli kuumana klo 19-20. Kahdeksalta pidetään pienimuotoinen koulutustilaisuus Navisport tulospalvelu järjestelmästä. Tarkoituksena on antaa käytännössä näyttää miten järjestelmä toimii, ja antaa avaimia sen hyödyntämiseen erilaisten suunnistusharjoitusten tai kilpailujen käytössä.

  Tärkeintä tapahtumassa on yhdessäolo ja rento meininki, joten voit tulla ja mennä ihan omien aikataulujesi mukaan. Toivomme kuitenkin ilmoittautumista MyClub tapahtumaan (https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/1884953) niin pystymme varamaan makkaraa sopivat määrät.

  Ps. Muistutuksena tähän yhteyteen myös Jukola ilmoittautuminen (https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/1924413) joka päättyy jo kuun lopussa. Tämä siitä syystä, että joukkueet saadaan ilmoitettua halvemmalla hintaportaalla sisään. Mahdollisilta jälki-ilmoittautuneilta maksu on korkeampi (ilmoittautumiajankohdan mukaan, ei joukkuenumeron mukaan), joten ilmoittauduthan ajoissa.

  Continue reading →
 • Vielä mahtuu mukaan harraste- tai valmennusryhmiin 6.1.2020

  Unohditko ilmoittautua harraste- tai valmennusryhmien toimintaan vuodelle 2020? Ehkä mielenkiintosi heräsi vasta myöhemmin haluasit hypätä mukaan vielä täksi vuodeksi ryhmien toimintaan?

  Ei hätää, vielä ehdit hyvin mukaan!

  Nuorten valmennusryhmä eGroupJr, valmennusryhmä eGroup tai harrasteryhmä eGroupH. Laita viestiä KP:lle karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi niin löydetään kyllä sinullekkin paikka harrastaa ja kehittyä suunnistajana mukavassa joukossamme :)

   

  Continue reading →
 • Jukolan viestin ilmoittautuminen auki 2.1.2020

  Ilmoittautuminen Napapiiri Jukolaan 2020 Espoon Suunnan joukkueisiin on nyt auki MyClubissa

  https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/1924413

  Jukolan viestin 2020 järjestää Ounasvaaran Hiihtoseura ja kisan keskuspaikkana on Mäntyvaaran ravirata Rovaniemellä.
  Ilmoittaudu Essun Jukola 2020 joukkueisiin 29.1.2020 mennessä. Näin aikaisin siksi, että voimme ilmoittaa mahdollisimman monta joukkuetta edullisimmalla, tammikuun loppuun saakka voimassa olevalla hinnalla. Ilmoittautumalla vahvistat, että olet tulossa juoksemaan Essun joukkueeseen, jos sinulla ei ole terveyteen liittyvää tai muuta pakottavaa estettä osallistumiselle.

  Valmennusjaosto valitsee juoksijat Essun edustusjoukkueisiin ja muodostaa muut joukkueet mahdollisimman pitkälti osallstujien toiveiden mukaan. Kerro joukkue- ja osuustoiveesi ilmoittautumisen lisätiedoissa. Joukkueiden kokoonpanot muodostetaan alustavasti muutama viikko ennen kilpailua, ja lopullisesti juuri ennen kilpailua.
  Joukkueita ilmoitetaan kisaan niin monta, että kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan. Suurinumeroisin joukkue saattaa tästä johtuen kuitenkin jäädä vajaaksi. Ja kuten aina ennenkin ”lyhyitä osuuksia ei riitä kaikille”, vielä on kuitenkin hyvää aikaa treenata pitkiä osuuksia varten. Valmennusjaostolla on oikeus siirtää urhelijoita joukkueista toisiin.

  Huomatkaa, että kaikki joukkueet muodostetaan MyClubiin ilmoittautuneista, ei listan ohi

   

  Lisätietoja Essun valmistautumisesta Napapiiri-Jukolaan löytyy osoitteesta:
  https://suppa.espoonsuunta.fi/s/4BaRarrJ243aDjw.

  Continue reading →
 • ANSSI VESANTO IMPERATOR XXX JPYS 26.12.2019

  Seuran kilpailukauden päättävän Joulupäivän yösuunnistuksen voittajia on aina kohdeltu seurasankareista suurimpina. On hallittava yösuunnistuksen syvimmät kikat vaihtelevassa talvisäässä, samalla kun ratamestari on tehnyt parhaansa huiputtaakseen kilpalijoita tekemään virheen toisensa jälkeen. Näissä olosuhteissa mielenhallinta painetilanteessa asettuu kovaan arvoon. Välillä kilpailijoiden huumorintaju ei kestä ristiriitaista tilannetta, vaan ärräpää toisensa jälkeen kuuluu huudettuna jouluisen metsän siimeksestä. Saattavatpa tunteet olla pinnassa vielä maalissakin.

  Kilpailu on Espoon Suunnan perinteistä vanhimpia. Sen syntysanat lausui seuran karttatoiminnan isä Ilkka ”Illu” Sihvola jo kauen ennen edellisen vuosituhannen päättymistä, vuonna 1990. Illu nimesi tapahtuman järjestysnumerot roomalaisin numeroin (I, II, III jne). Vain vaatimattomat pari tuhatta vuotta aiemmin rooman keisarikunnassa hallitsijoista mahtavimmat nimettiin imperaattoreiksi. Tämän vuoden pitkän radan hallitsija oli Anssi Vesanto, joka yhdisti fyysisen iskuvoimansa maltilla hallittuun suunnistustaitoon, ja saa nyt kantaa otsikon mukaista kunniakasta titteliä loppuelämänsä. 

  Tapahtuman jälkeen haastattelin mehu- ja piparirastilla vieraillutta joulupukkia, joka kertoi ihailleensa kärkiletkan rauhallista ja suunnitelmallista rastitoimintaa. Harrastelijoiden hötkyillessä kovalla kiireellä kohti seuraavaa rastia ennen kunnollisen suunnitelman laadintaa, Anssin ja Larin vetämä kärkiletka käytti huomattavan ajan rastin todellisen sijainnin paikantamiseen piparin mutustamisen lomassa.

  Perinteisesti reitevämpien osanottajien lyhyen radan selvitti tänä vuonna nopeiten Jaani Lantela.

  Tulokset:

  Pitkä   Lyhyt  
  Anssi 1:05 Jaani L 0:47
  Mikael 1:06 Joona V 0:47
  Krisse 1:06 Sanna T 0:50
  Ville K 1:06 Piritta 0:50
  Miika  1:06 Hanna V 0:50
  Mikko T 1:09 Ulrika 0:51
  Juha R 1:09 Juho N 1:08
  Elias T 1:14 Jussi H 1:08
  Pasi L 1:15 Kia 1:19
  Benkku 1:16 Fanni 1:19
  Hanne  1:16 Marko M 1:20
  Rinat 1:45 Senni M 1:20
  Tommi T Hyl Johanna M 1:20
  Paapu Hyl Harri P  
  Daniel R Hyl Mikael B Hyl
  Pekka L Hyl Taatu Hyl
  Emil L Hyl Harri J Hyl
  Mikko M Hyl Yong Hyl
  Lari (ilman emitiä) 1:03 Maisa  
      Elina R  
      Jyrki N Hyl
      Heikki + tytöt  
      Milla L  

  Pitkän radan kärkiletkaa

  Lyhyen radan kärkeä

  Krisse oli pitkän radan kolmas

  Pitkän radan kartta, jossa erityisesti nelonen tuotti kilpailijoille tuskan kyyneleitä

  Parempi suunnitella huolella kuin hötkyillä

  Continue reading →