2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Kesäseteliläisten kuulumisia 23.7.2021

  Espoon Suunta työllisti tänä kesänä nuoria Espoon kaupungin kesäsetelillä. Itseni mukaan lukien kahdeksan suunnistavaa nuorta sai siten kesätöitä. Keskeisimpiin tehtäviimme kuuluivat EsSun toiminnan edistäminen, kuten suunnistuspäivien pitäminen, ratojen piirtäminen ja suunnittelu, karttojen digiointi, uusien innovaatioiden ideointi ja kiintorastien vaihto.

  Suunnistuspäiviä suunnittelivat ja toteuttivat Emmi, Inari ja Fanni. Emmi ja Inari vastasivat lasten kesäpäivän suunnittelusta ja toteutuksesta, Fanni toteutti LähiTapiola lasten rasteja sekä ohjasi Perhepäivä suunnistusta. Emmi suunnitteli ja toteutti myös varustekirppistä ja Inari teki valmennukseen liittyviä avustavia tehtäviä Espoon Suunnan päävalmentajan Annan kanssa. Hanne ja Luukas suunnittelivat ja tekivät uusia sprinttisuunnistuskarttoja, Mikko ohjasi aikuisten suunnistuskoulua ja digioi suunnistuskarttoja. Minä ja Ulrika vaihdoimme yhdessä kiintorastien paikkoja Espoon Keskuspuistossa, Leppävaarassa ja Oittaalla. Itse vaihdoin vielä kiintorastien paikkoja Espoon saaristossa; Isossa Vasikkasaaressa ja Stora Herrössä.

  Kesätyöläisten mukaan kokemus oli mukava, joustava, monipuolinen ja työelämään valmistava. Moni toivoisi voivansa työskennellä ensi kesänäkin Espoon Suunnalla, jos vain on mahdollista.

  Iris Hosio

  Continue reading →

 • eTreenarit – Aikuisten harrasteryhmä 23.7.2021

  Ohjattua suunnistusharrastusta kerran vähintään kerran viikossa, hyvässä porukassa.

  eTreenarit harrasteryhmä on tarkoitettu kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille aikuisharrastajille, jotka haluavat harrastaa ja kehittyä porukassa. Ryhmään voi osallistua matalalla kynnyksellä, eikä osallistujien ikä-, kunto- tai taitotasoa ole määritelty. Ainoastaan suunnistuksen perusteet tulisi olla hallussa (näitä pääset oppimaan Aikuisten Suunnistuskoulun parissa). Ryhmän toimintaan on tervetullut niin omalla suunnistuspolullaan alkupäässä oleva kokeilija kuin aktiivikilpauransa päättänyt valmennusryhmäläinen. Tärkeintä on päästä yhdessä ohjatusti harrastamaan mahtavaa luontoliikuntalajia nimeltä suunnistus. Toiminta alkaa 18.8. klo 18 etäyhteydellä toteutettavalla Infotilaisuudella, jonka yhteydessä pidetään lyhyt luento aiheessa Suunnistussuoritukseen valmistautuminen.

  Lue lisää, tule infotilaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan
  https://espoonsuunta.fi/harraste/harrasteryhmat/etreenarit/

  Continue reading →

 • eGames lähestyy – ilmoittautuminen avattu 21.7.2021

  Espoon Suunnan perinteinen eGames lähestyy ja kilpailemaan päästään reilun kuukauden päästä Espoossa ja Kirkkonummella 28-29. elokuuta 2021. Tällä kertaa kilpailumaastona on Mankki-Vitträsk metsäalue Espoon ja Kirkkonummen rajalla. Maasto on hyvin monipuolinen talousmetsä alue tarjoten niin hyvä kulkuista mäntymetsää ja kalliomaastoa, pienipiirteisiä mäkialueita, avointa korkeata kuusimetsää kuin tiheää pussikkoa. Korkeuserot maastossa ovat kohtuulliset, korkeimman mäen ollessa 40 metriä. Maastoa ei ole käytetty suunnistukseen viimeisen reilun 10 vuoden ajan.

  Tapahtuman kilpailukutsun on julkaistu kisasivuilla ja myös ilmoittautuminen on avattu. 

  Seuralaisten toivomme ilmoittautuvan mahdollisuuksien mukaan vapaaehtoistehtäviin MyClubin kautta.

  Continue reading →

 • eReimat – Harrasteyhteisö 19.7.2021

  eReimat? – No se on Espoon Suunnan harrasteyhteisö aikuisille, siis meille jotka suunnistamme ja liikumme luonnossa. Tavoitteena on saattaa meidät paremmin yhteen ja saada seuraa ja vinkkejä harjotteluun ja tapahtumiin.

  Harrasteyhteisö eReimat on saanut ajatuksena siitä, että seurassamme jokaiselle löytyisi oma paikka ja viiteryhmänsä. Lapsissa ja nuorissa polku kulkee Suunnistuskoulusta eteenpäin luonnollisesti, mutta lajina suunnistus on hieno koska sitä voidaan harrastaa pitkälle ikävuosiin asti. Varsinkin veteraanisarjoihin tultaessa meille ei seurana ole ollut tarjota tarkempaa viiteryhmää, vaikka toki jo Espoon Suunnan seurayhteisöön kuulumisen kautta on ollut mahdollista tutustua seurakavereihin. eReimat on yksinkertaisesti paikka vapaasti keskustella ja kohdata muiden suunnistuksesta kiinnostuneiden kanssa. Kenties se on joukkueen kasaamista SM-viestiin tai lenkkiseuraa Solvallan poluille. Aika tietysti näyttää miten eReimat tässä muokkaantuu, mutta olkoon se yhdenlainen tapa yhdistää meitä, suunnistuksesta kiinnostuneita.

  eReimat ei ole valmennus- tai harrasteryhmä, eikä se korvaa epävirallisempia ryhmiä kuten eLadies tai Nostalgia. Yhteisössä ei järjestetä seuran puolesta ohjattua suunnistustoimintaa, vaikka sen kautta jäseniä kannustetaankin kehittämään toimintaa toinen toisilleen. Ohjattua aikuisten harrastoimintaa on tulossa eTreenarit harrasteryhmän kautta.

  Continue reading →

 • Aikuisten Suunnistuskurssit tulevat taas 14.7.2021

  Aikuisten Suunnistuskoulu jatkuu taas elokuussa, kun luvassa on peruskurssia sekä jatkokurssia. Kurssit ovat olleet suosituttuja, josta syystä kevään lisäksi niitä päätettiin pitää myös näin kesän loppupuolella uudestaan. Peruskurssi antaa opit suunnistuspolun alkutaipaileeseen ja jatkokurssilta voi hakea apuja vaikka oman suunnistustaidon kehittämiseen. Molemmat kurssti on suunniteltu niin, että kursilaisia voidaan opastaa myös yksilölillsesti häntä askarruttavien asioiden parissa.

  Jos haluat tutustua paremmin hienoon luontoliikuntalajiin, niin ilmoittaudu toki kursseillemme. Näistä voi myös vinkata kaverille

  Continue reading →