2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Viestiliigakausi päätökseen 22.9.2021

  Viikonloppuna saatiin Viestiliiga päätökseen Kirkkonummella. Naapuriseura Lynx 50-vuotisjuhlakilpailuun osallistui runsaslukuinen joukko Espoon Suunnan joukkuita. Juhlistaen Lynxiä sekä viestisuunnistuksen ihanuutta. Yhteensä viesteistä nautittiin 12 joukkueen voimin. Oli hienoa nähdä miten laajalla ikähaarukkalla ja ennakkoluulottomasti viesteihin osallistuttiin, toivottavasti sama jatkuu myös ensi kaudella. Parhaiten näistä joukkueista selviytyi naisten ykkösjoukkue, joka oli kauden päätöksessä hienosti kuudes.

  Finaali päätti siis seitsemän osakilpailun mittaisen Viestiliigan. Koko kauden yhteispisteissä Espoon Suunnan miehet sijoittuivat sijalle 14. Parannusta edellisvuoteen pari sijaa ja suunta on ylöspäin. Miehet osallistuivat tasaisesti viesteihin, joista parhaimpana onnistumisena muistetaan SM-plaketti. Nuori naisten joukkue sijoittui pisteissä yhdeksänneksi. Sikäli hyvin, sillä jopa kaksi osakilpailua jäi kokonaan pisteittä. Ensi vuodelle sijoitusta pystytään siis vielä tästäkin petraamaan. Parhaimpia sijoituksia kaudelta olivat kaksi kertaa kuudes sija, joka on erittäin mahdollinen myös kokonaiskilpailussa jos aikataulut tapahtumien osalta sopivat. 

  Viestiliigan maastoissa päästiin myös kisaamaan maanantaina, kun luvassa oli seuramestaruuskilpailuiden yö-versiota Lynxin järjestämänä. Tuloksia sekä väliaikoja pääsee tarkastelmaan täältä

  Ensi viikonloppuna SM-suunnistusten sekä Suunnistusliigan kisakausi saadaan päätökseen SM-yön merkeissä.

   

  Artikkelin kuva Lynx Suunnistus 

   

  Continue reading →
 • Espoo Sprintticup alkaa 15.9.2021

  Espoo Sprintticup alkaa 27.9.2021 Karhusaaresta.

  Elämyksellisiä kuntosuunnistussprinttejä maanantai-iltaisin ympäri Espoota. Kuntorastihenkinen tapahtuma mahdollistaa suunnistuksen kokeilun turvallisessa ympäristössä, mutta samalla toimii huipuille hyvänä treeninä. Tarvitset vain lampun ja ulkoiluvarustuksen ja olet jo valmiina radalle.

  Kun aurinko laskee, on aika lähteä etsimään rasteja.

  Espoo Sprintticupin oli tarkoitus alkaa jo viime talvena, mutta vallittavasti vallitseva tilanne siirsi alkamisajankohtaa, mutta nyt syksyllä päästään vihdoin vauhtiin. Suunnitelmissa on yhteensä kahdeksan tapahtuman kuntosuunnistussprinttikiertue ympäri Espoota: Karhusaaresta Karakallioon, Otsolahdesta Puolarmaariin. Kaikille löytyy varmasti jotain. 

  • 27.9 Karhusaari
  • 4.10 Kauniainen
  • 11.10 Karakallio
  • 18.10 Lähderanta
  • 25.10 Otsolahti
  • 1.11 Karamalmi
  • 8.11 Suvela
  • 15.11 Puolarmaari

  Espoo Sprintticuppia järjestävät yhteistyössä Espoon Suunta, Espoon Akilles, OK77 ja Teekkarisuuunnistajat. 

  Lisätietoja tapahtumasarjasta – https://sprintticup.fi/

  Continue reading →
 • Syksyn seura-asutilaus 13.9.2021

  On tullut aika taas täydentää suunnistusasuvalikoimaa. Espoon Suunnan seura-asutilaus avattu Trimtexin verkkokaupassa. Tilausikkuna sulkeutuu sunnuntaina 26.9.2021.

  Lisää tietoja löydät – https://espoonsuunta.fi/seura/sisin/seura-asut/

  Continue reading →
 • SM-viikonlopun saldoa 13.9.2021

  Viikonloppuna kisattiin SM-kilpailuissa Etelä-Savossa. Lauantaina sprintti kisattiin Juvalla ja sunnuntaina luvassa oli viestitunnelmia Mikkelistä. Viikonloppu oli EsSulaisille menestyksekäs ja hienoja onnistumisista saatiin nauttia laajalla rintamalla. SM-kultamitalien lisäksi huippukohta oli miesten viesti, jossa pääsarjan miehet ottivat 10. sijalla EsSulaisen plaketin ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella. Edellistä viestiplakettia juhlittiin vuonna 1999 Sotungissa. 

  Ohessa koontia viikonlopun EsSu mitaleista:

  Sprintti:

  🥇 H18 Topias Kemppi
  🥇 D18 Inari Karppinen
  🥇 D16 Silva Kemppi
  🥈 D60 Merja Puromies
  🥉 H18 Jussi Raasakka
  🥉 H14 Anton Kemppi
  🥉 D75 Leena Paatero
   
  Viesti:
  H18 🥇
  D50 🥇
  D70 🥇
  H20 🥈
  D45 🥉
  Continue reading →
 • Pihlajalinna ja Espoon Suunta aloittavat yhteistyön 8.9.2021

  Pihlajalinna ja suunnistusseura Espoon Suunnan yhteistyön keskiössä ovat seuran suunnistajat vauvasta vaariin ja huippusuunnistajista kuntorastikävijöihin. Yhteistyö mahdollistaa tukipalvelut suunnistajanpolun jokaiseen vaiheeseen ja elämän eri tilanteisiin.

  Uusi yhteistyösopimus mahdollistaa suunnistajien tukipalveluiden viemisen tasolle, jossa suunnistajat voivat keskittyä rastien löytämiseen. Pihlajalinnan testaus- ja urheilulääkäripalveluiden myötä mahdollisten urheiluvammojen sattuessa suunnistajille taataan ammattitaitoinen hoito. Lisäksi vammojen ennaltaehkäisy on isossa roolissa.

  − Mielenkiinnolla odotan yhteistyötä kilpailijalisenssimäärällä mitattuna Suomen suurimman suunnistusseuran Espoon Suunnan kanssa. Terveys on urheilussa tärkein lähtökohta ja yhteistyön tehtävänä on taata urheilijoille mahdollisuus keskittyä saavuttamaan tavoitteitaan. Asiantuntijamme tuntevat eri lajit ja niille tyypillisten vammojen hoidon, Pihlajalinna Dextran urheilufysiologi Jyrki Aho kertoo.

  − Suunnistus monipuolisena luontoliikuntalajina tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lajissa yhdistyy itsensä haastaminen sekä fyysisesti että henkisesti. Ei riitä, että jaksaa juosta, vaan myös rastien pitäisi löytyä. Olen tyytyväinen, että pääsemme yhdessä Pihlajalinnan kanssa tukemaan suunnistajiamme aina harrastajista huippu-urheilijoihin, Espoon Suunnan toiminnanjohtaja Kari-Pekka Seppänen iloitsee.

  Espoon Suunnan toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa. Seuran muut lajit ovat hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus sekä tarkkuussuunnistus. Heinäkuun alusta käynnistynyt yhteistyö kattaa vuodet 2021 ja 2022. Sopimus sisältää myös vuoden option jatkosta.

   

  Continue reading →