2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Suunnistusliiga käyntiin Keravalla – Ida upeasti viides 18.4.2021

  Suunnistusliiga avattiin Keravalla kesäisen lämpimällä sprintillä. Naisissa Ida upeasti 5. ensimmäisellä suorituksellaan ja 3. uudelleenjuoksussa
   
  EsSulaisilta muutenkin hyvä kokonaispanos. Tuloskoonti alla
   
  W21E
  Ida Haapala 5. / 3.
  Hanne Hilo 29. / 24.
  Inari Karppinen hyl. / 40.
   
  H21E
  Alvar Palmen 25. / 34.
  Miika Vehmas 65. / 57.
   
   
  📸 SSL / Timo Mikkola
  Continue reading →

 • eSprint ilmoittautuminen auki 16.4.2021

  eSprintin imoittautuminen avattu ja kilpailukutsu julkaistu
   
  Vallitsevan tilanteen johdosta sarjoihin ja osallistujamääriin on tehty rajoituksia. Haluamme varmistaa nuorten katsastuskilpailuiden onnistumisen, joten pääpaino tapahtumassa on katsaussarjoissa, joihin ei ole ilmoittautumisrajaa. Kansallisen kilpailun puolella olemme kuitenkin halunneet mahdollistaa ns. kuskisarjat niille, jotka sprinttitaitojaan haluavat tulla mittaamaan. Yhteensä näihin kaikkiin kansallisen kilpailun sarjoihin otetaan 150 hlö.
   
  Ilmoittautuminen avautuu kaikkiin sarjoihin samanaikaisesti. Seuraa nettisivujen ilmoittautumisen aukeamisen osalta. Kaikkien sarjojen ilmoittautumisten on oltava perillä sunnuntaina 2.5.2021 klo 24.00 mennessä. Ilmoittautuminen Irma-palvelun kautta. Mikäli kansallisissa sarjoissa (H/D21, 40 ja 50) osallistujakiintiö 150 hlö täyttyy, niin suljetaan ilmoittautuminen näiden sarjojen osalta. Ilmoittautuminen nuorten katsastussarjoihin jatkuu kuitenkin loppuun asti ilman rajoitteita.
   
  Continue reading →

 • eTaitorastit alkavat omatoimisina 15.4.2021

  Kevättä kohti kun mennään, niin monenlaiset suunnistusharjoitukset astuvat kalenteriin. Valmennusryhmämme eGroup aloittaa taitoharjoituksilla valmistautumisen tulevan kauden koitoksiin. Nyt myös muilla on mahdollisuus osallistua näihin samoihin laadukkaisiin harjoituksiin eTaitorastien muodossa. eTaitorastit ovat taitoharjoituksia, joissa kullakin tapahtumalla on oma teemansa. Harjoituksen yhteydessä osallistujille jaetaan harjoituskortti, josta löytyvät ratamestarin mietteet sekä tarvittavat vinkit oman suorituksen analysointiin

  Vallitsevissa olosuhteissa taitoharjoitukset on muutettu omatoimisesti toteutettaviksi. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö näistä harjoituksista pääsi nauttimaan. Osta kartta Rastilipusta, tulosta itse tai nouda karttalaatikosta. Harjoituskortti tarjoaa mahdollisuuden valmistautumiseen ja analysointiin myös omatoimisesti toteutetussa harjoituksessa. 

  Continue reading →

 • Johtokunnan esittely 2021 29.3.2021

  Seuran johtokunta vuodelle 2021 esittäytyy lyhyillä viesteillä kuvien kera. Johtokunnan vastuulla on viedä eteenpäin seuraa sen toimintasuunnitelman mukaisesti siten että meillä suunnistamisen harrastaminen on entistä mukavampaa. Kullakin johtokunnan jäsenellä on oma vastuualue, josta hän vastaa. Toiminnan toteutus on kiinni meistä seuralaisista ja kannustankin tulemaan mukaan toimintaan — se on mukavaa. Voit olla yhteydessä meihin tai toiminnanjohtajaamme, niin teemme Essusta entistä paremman seuran – Essu Ei Hyydy!

  Pasi Laaksonen – Puheenjohtaja

  Olen Pasi ja nyt toista vuotta seuramme Puheenjohtaja. Lakisääteisesti vastuullani on, että toteutamme sääntöjemme mukaista toimintaa ja että hallintomme toimii lakien mukaan.
  Haluan edistää oman vahtivuoroni aikana Essun kasvua yhtenäiseksi suunnistusseuraksi, johon mahtuvat saman katon alle kaikki suunnistuskoulusta huippu-urheiluun meitä harrastajia unohtamatta. Uskon että toiminnanjohtajan ja valmennuspäällikön avulla saamme entistä enemmän irti jäsenyydestä lisääntyvänä toimintana. Toisaalta seuramme ei toimi ilman meitä vapaaehtoisia ja toivon että entistä useampi pääsee tekemään palkitsevaa vapaaehtoistoimintaa suunnistuksen parissa, vaikka aiempaa kokemusta lajista ei olisikaan. Minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla pj@espoonsuunta.fi, suoraan whatsappilla tai vedä hihasta tapahtumissa/lenkkipolulla.

  Sanna Tervakangas – Varapuheenjohtaja / Seuratoiminta

  Moi! Olen Sanna ja minulla on johtokunnassa erityisalueena kehittää seuran yhteistä toimintaa ja entisestään vahvistaa essu-henkeä ja yhteenkuuluvuutta. Essussa olen ollut vuosien varrella mukana monenlaisessa tekemisessä, niin suunnistuskoulussa, eGroupissa kuin eLadies-porukassa. Meidän EsSu on huippuseura monella eri tavalla ja tehdään siitä yhdessä vieläkin parempi! Jos tähän liittyen on ideoita ja toiveita niin minulle voi laittaa viestiä vaikka whatsappilla tai sähköpostilla sanna.tervakangas(at)hotmail.fi. Ja kunhan tästä päästään taas treeneihin ja kisoihin niin jutellaan livenä!

   

  Jarmo Aho – Nuorisovastaava

  Moikka! Olen Jappe ja toimin seuran nuorisovastaavana ensimmäistä vuotta. Tavoitteenani on edistää EsSun laadukasta nuorisotoimintaa, jolla luodaan pohjaa tulevaisuuden seuratoiminnalle. Mukaan voi tulla Suunnistuskouluun ja eGroupJr-ryhmään ikäluokasta riippuen ja varttuneemmat seuralaiset ovat tervetulleita ohjaamaan ryhmiä tai osallistumaan yksittäisten tapahtumien järjestelyihin. Yhteyden minun ja nuorisotoimintaan saa nuoriso@espoonsuunta.fi.

   

  Emil Laaksonen – Maankäyttö- ja ratamestarivastaavana

  Moi, olen Emil ja aloitin EsSun kartoitus-, maankäyttö- ja ratamestarivastaavana johtokunnassa. Vastaan ratamestarien koulutuksesta ja siitä, että tapahtumiin löydetään ratamestarit. Lisäksi suunnittelen uusien alueiden kartoituksia ja vanhojen karttojen päivityksiä. Vastaan myös maanomistajasuhteista. Tavoitteenani on varmistaa laadukkaat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet karttojen ja ratamestarien osalta. Yhteyttä minuun voi ottaa sähköpostilla kilpailut@espoonsuunta.fi

   

  Petri Vesanto – Valmennus

  Terve, olen Petri ja toimin valmennusjaoston vetäjänä. Olen johtokunnassa nyt toista rupeamaa ja kaikkiaan johtokuntavuosia on kertynyt aika monta erilaisissa tehtävissä. Aikanaan nuorisopuolella ja sittemmin valmennus- ja kilpailutoiminnassa. Nyt tehtäväni on organisoida ja hoitaa asioita niin, että Essun urheilijoilla on mahdollisimman hyvät olosuhteet ja taustaedellytykset kehittyä vaikka maailman huipulle ja meidän valmentajien ja tukijoukkojen on mukavaa ja helppoa heitä siinä auttaa. Menemme eteenpäin koronasta huolimatta ja osoituksena siitä meillä aloittaa ensi viikolla työnsä Essun ensimmäinen palkattu valmennuspäällikkö. Toivottavasti pian pääsemme näkemään toisiamme kisapaikoilla. Sitä ennen ja myös siitä eteenpäin: Treenataan tosissaan, mutta ei vakavasti 👌

   

  Virpi Palmen – Tapahtumat

  Moikka! Tässä Virpi Palmen, joka on uusi tulokas Essun johtokunnassa, mutta muuten ollut monessa seuratoiminnan tehtävässä mukana vuosien varrella. Vastuualueeni on nyt tapahtumat. Tässä vuosi on alkanut hiukan erilaisilla tapahtumilla mm. lasten ja aikuisten Espoo-hiihto jne. Eli jos tulee ideoita, minkälaisia tapahtumia voisi olla, kun nyt erilaisia aikoja eletään ja normi suunnistus tapahtumia on haasteellista järjestää, niin viestittele Virpille. Omatoimirasteja on hyvin tarjolla ja kisajärjestelyt eSprint ja SM pyöräsuunnistus etenevät.

   

  Milla Lötjönen – Koulutus ja osaaminen

  Moikka! Olen Milla, toista kautta johtokunnassa ja vastuualueena koulutus.
  Koulutusasioiden lisäksi olemme edistäneet seuran eri vastuualueiden, ns. hiljaisen tiedon ja parhaiden käytäntöjen kirjallisia kuvauksia, jotta seuran toimintaan on helppo lähteä mukaan. Näin olemme myös pyrkineet tuomaan näkyväksi seuratyötä laidasta laitaan.
  Omaa suunnistushistoriaa tulee lähipäivinä täyteen 35 vuotta. EsSussa toimin myös suunnistuskoulussa ohjaajana ja eLadies-porukassa.

  Continue reading →

 • Omatoimiharjoituksia tarjolla 23.3.2021

  Espoon Suunta järjestää kaikille avoimia omatoimisia taitoharjoituksia, jotka ovat nimeltään eOmatoimirastit. Tällä hetkellä tarjolla on esimerkiksi omatoiminen kortteliharjoitus eOmatoimirastit – Lansanpuro. Tulossa on myös muita harjoituksia, kuten harjoituskartat eSprint 2021 ja SM-Pyöräsuunnistuksiin. Lisäksi omatoimisia harjoituksia on tulossa Kopparnäsin mahtaviin kalliomaastoihin. 

  Omatoimisuunnistuksia järjestetään niin kortteli-, sprintti- kuin metsäsuunnistuksessakin. Erilaisista harjoituksista tiedotetaan Rastilipussa, josta voi kartan myös ostaa itselleen tulostettavaksi 8€ hintaan tai noutaa kopion karttalaatikosta. Karttalaatikko löytyy Espoon Suunnan seuramajalta (Kylänvanhimmanpiha 7 02210 Espoo), ulko-oven vierestä. Punainen postilaatikko, jossa karttakansio. Maksun jälkeen täältä voi myös noutaa kopion. Mikäli kartat ovat kansiossa loppu, niin ilmoita karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi.

  Rastilipusta löytyvät myös harjoitusten tarkemmat tiedot niin sijainnista, teemasta, radoista, rastimerkinnöistä kuin harjoituksen voimassaoloajoista.

  Kartta on mahdollista maksaa mobiilisti myös seuraavilla liikuntaeduilla: Smartum, Eazybreak, Edenred. Maksaessasi liikuntaeduilla etsi saajaksi Espoon Suunta. Lähetä kuitti suorituksesta (esimerkiksi kuvakaappaus) karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi, niin saat vastauksena karttalinkin

   

  eOmatoimirastit ovat Espoon Suunnan jäsenille ilmaisia, josta tiedot MyClubissa

   

  Continue reading →