2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Essun hiihtomestaruudet ratkottiin maanantaina 23.3.2023

  Essun hiihtomestaruudet ratkottiin maanantaina 20.3 Oittaan laduilla sumuisessa plussakelissä. Sateen pehmittämillä laduilla ei ollut helppoja kilometrejä tarjolla, mutta onneksi essulaisten hiihtokunto on hyvässä terässä kaikenlaisten hiihtohaastekisojen ansiosta!

  Hiihdon jälkeen maistui kisailijoille sekä huoltojoukoille Essun baarin tarjoilemat makkarat ja mehut.

  Tulokset:

  D8, 1,3 km
  1. Lydia Lehtonen 6.33

  D10, 2,7 km
  1. Linnea Lehtonen 15.17

  D12, 2,7 km
  1. Miina Kankaanpää 9.59
  2. Sylvi Kupiainen 10.23
  3. Sara Kauniskangas 10.36

  D14, 2,7 km
  1. Anni Jantunen 8.25

  D16, 5,4 km
  1. Essi Kankainen 25.39

  D21, 5,4 km
  1. Venla Tahvanainen 18:59

  H10, 2,7 km
  1. Lauri Kauniskangas 10.20
  2. Sulo Kupiainen 10.22

  H12, 2,7 km
  1. Olli Jantunen 9.30

  H14, 2,7 km
  1. Patrik Johansson 9.18
  2. Mark Fey 10.31

  H16, 5,4 km
  1. Erik Fey 17.23

  H21, 8,1 km
  1. Henrik Palmen 28.41
  2. Ville Kokkila 29.35
  3. Panu Haaramo 29.43
  4. Mikko Tervakangas 30.29
  5. Miika Vehmas 30.36

  H50, 5,4 km
  1. Herkko Plit 17.26
  2. Carl Fey 21.30

  H55, 2,7 km
  1. Risto Tiainen 10.52

  Continue reading →
 • Johtokunta esittäytyy 10.3.2023

  Seuran johtokunta vuodelle 2023 esittäytyy lyhyillä viesteillä kuvien kera. Johtokunnan vastuulla on viedä seuraa eteenpäin sen toimintasuunnitelman mukaisesti siten, että suunnistamisen harrastaminen Espoon Suunnassa on entistä mukavampaa. Kullakin johtokunnan jäsenellä on oma vastuualueensa. Toiminnan toteutus on kiinni meistä kaikista seuralaisista ja kannustankin tulemaan mukaan toimintaan — se on mukavaa. Voit olla yhteydessä meihin tai palkattuun henkilöstöömme, niin teemme Essusta entistä paremman seuran – Essu Ei Hyydy! 

   

  Pasi Laaksonen – Puheenjohtaja

  Olen Pasi ja nyt neljättä vuotta seuramme Puheenjohtaja. Lakisääteisesti vastuullani on, että toteutamme sääntöjemme mukaista toimintaa ja että hallintomme toimii lakien mukaan. Haluan edistää Essussa seuran kasvamista yhtenäiseksi suunnistusseuraksi, johon mahtuvat saman katon alle kaikki suunnistuskoulusta huippu-urheiluun meitä harrastajia unohtamatta. Tavoitteena on yhdessä seuralaisten ja palkattujen toimihenkilöiden avulla toteuttaa hyvää suunnistustoimintaa Espoossa ja näin saamme jäsenyydestä enemmän irti. Seuramme ei toimi ilman meitä vapaaehtoisia ja toivon, että entistä useampi pääsee tekemään palkitsevaa vapaaehtoistoimintaa suunnistuksen parissa. Kaikille löytyy sopivaa tekemistä, vaikka aiempaa kokemusta lajista ei olisikaan. Minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla pj(a)espoonsuunta.fi, suoraan whatsappilla tai vedä hihasta tapahtumissa/lenkkipolulla.

   

  Sanna Tervakangas – Seuratoiminta

  Moi! Olen Sanna ja minulla on johtokunnassa erityisalueena seuratoiminta. Seuratoiminnassa tavoitteenamme on luoda ja vahvistaa EsSu-henkeä ja saada erilaiset seuran jäsenet tuntemaan toisensa paremmin. Toivottavasti nähdään tulevalla kaudella paljon essulaisia niin yhteisissä treeneissä ja tapahtumissa kuin huippusuositussa EsSun baarissa ja kisapaikoilla.

  Olen ollut vuosien varrella EsSussa mukana niin nuoriso- kuin valmennuspuolella ja lisäksi eLadies-porukassa. Olen varma siitä että EsSusta löytyy maailman parasta suunnistusseuraa!

  Jos tulee mieleen toiveita tai ideoita niin rohkeasti juttelemaan tai laittamaan viestiä whatsappilla tai sähköpostilla sanna.tervakangas(at)hotmail.fi

   

  Jarmo ”Jappe” Aho – Nuorisovastaava

  Moikka! Olen Jappe ja toimin seuran nuorisovastaavana kolmatta vuotta. Tavoitteenani on edistää EsSun laadukasta nuorisotoimintaa, jolla luodaan pohjaa tulevaisuuden seuratoiminnalle. Mukaan voi tulla Suunnistuskouluun ja eGroupJr-ryhmään ikäluokasta riippuen ja varttuneemmat seuralaiset ovat tervetulleita ohjaamaan ryhmiä tai osallistumaan yksittäisten tapahtumien järjestelyihin. Yhteyden minuun ja nuorisotoimintaan saa nuoriso@espoonsuunta.fi.

   

   

  Jani Kekarainen – harrastetoiminnan kehittäminen

  Moi, olen Jani ja nyt ensimmäistä kertaa EsSun johtokunnassa ja siellä uudenlaisessa roolissa. Oma suunnistustaustani alkoi vasta 5-6 vuotta sitten, kun poikani Urho tuli mukaan suunnistuskouluun. Vaikutuin silloin heti seuran ja suunnistuskoulun iloisesta pöhinästä. Pojan suunnistuskouluaikoina tuli harjoitettua perässäjuoksemista ja satunnaisesti kävin itsekin kuntorasteilla. eTreenareihin liityin heti, kun ryhmä perustettiin, eli pari kautta siten. Suosittelenkin eTreenarit-ryhmää lämpimästi kaikille EsSun nuorison vanhemmille! Tavoitteenani on kehittää EsSun harrastetoimintaa eteenpäin ja otan aiheesta mielelläni ideoita vastaan. Siviilityössäni kehitän liiketoimintaa ja ajatukseni on ammentaa siellä hyväksi havaittuja malleja myös seuran harrastetoiminnan kehittämiseen.

   

  Jari Ikäheimonen – Valmennus

  Olen Jari ja toimin nyt ensimmäistä kertaa valmennusjaoston vetäjänä. Valmennuskokemusta minulla on maailman huipulta aina 90-luvulta lähtien – saa kysellä tarkemmin jännittävien tarinoiden perään, kun tavataan kisapaikalla! Tehtäväni Essussa on auttaa valmennuksen parissa toimivia niin, että saamme järjestettyä seuramme urheilijoille parhaat mahdolliset olosuhteet kehittyä omien tavoitteidensa mukaisesti. Valmentajille ja tukijoukoille taas pyritään tarjoamaan mielekkäitä tehtäviä sekä loistavat olosuhteet vapaaehtoistyöskentelyyn. Päätavoitteeni seuraavan kahden vuoden aikana on kuitenkin, että kaikki valmennuksen piirissä toimivat essulaiset kokisivat olevansa maailman parhaassa suunnistusseurassa – sanan kaikissa merkityksissä!

   

  Anni Pajari-Talasniemi – Nuoren suunnistajan huoltaja

  Olen Anni Pajari-Tasniemi ja toista vuotta EsSun johtokunnassa. Vastuualueena minulla on huoltajien näkökannan tuominen seuratoimintaan.

  Minulla on 8-vuotias lapsi, joka on harrastanut suunnistusta EsSussa neljä kautta. Lapseni kautta olen päässyt tutustumaan suunnistuksen saloihin, sillä minulla ei ole aiempaan suunnistustaustaa. Kaksi kautta lapsen kanssa Villihiirissä opetti myös minulle suunnistusta ja olenkin joitain kertoja lähtenyt metsään eRasteille lapsen kanssa kahdestaan tai jopa itsekseni.

  Koska en tunne entuudestaan suunnistuksen saloja, niin johtokunnassa pyrin tuomaan esiin sellaisia näkökantoja, joita monella uudella lajin harrastajalla tai vanhemmalla voi olla. Omaa päivätyötäni olen tehnyt opetusalalla, joten tietoa lapsista ja nuorista minulla on kertonut myös sitä kautta. Myös näitä näkökulmia pyrin tuomaan johtokunnassa esiin.

  Kaikkia suunnistuksen aloittavia perheitä haluaisin kannustaa yhdessä suunnistuksen saloihin tutustumiseen. Tästä lajista koko perhe voi saada mukavan yhteisen harrastuksen. Ja vaikka vanhempi ei itse olisi ollut (kilpa)suunnistaja, niin seurassa on paljon tehtäviä, joita jokainen voi halutessa tehdä. Seuratoiminta tarvitsee aina apukäsiä toiminnan pyörittämiseen. Näin saamme esimerkiksi seuramaksut pysymään kohtuullisina.

  Vien mielelläni huoltajien näkökantoja johtokuntaan, joten tule juttelemaan!

   

  Emil Laaksonen – Kartoitus- ja ratamestaritoiminta

  Moi, olen Emil ja toimin EsSun kartoitus-, maankäyttö- ja ratamestarivastaavana johtokunnassa. Vastaan ratamestarien koulutuksesta ja siitä, että tapahtumiin löydetään ratamestarit. Lisäksi suunnittelen uusien alueiden kartoituksia ja vanhojen karttojen päivityksiä. Vastaan myös maanomistajasuhteista. Tavoitteenani on varmistaa laadukkaat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet karttojen ja ratamestarien osalta. Yhteyttä minuun voi ottaa sähköpostilla kilpailut@espoonsuunta.fi

   

  Milla Lötjönen – Koulutus ja osaaminen

  Moikka! Olen Milla, olen toista kautta johtokunnassa vastuualueenani koulutus. Koulutusasioiden lisäksi olemme edistäneet seuran eri vastuualueiden, ns. hiljaisen tiedon ja parhaiden käytäntöjen saamista käyttöön mm. webinaarien, ohjaajien & valmentajien jokavuotisen Coach campin ja myös kirjallisten kuvausten kautta. Näin seuran toimintaan ja vapaaehtoiseksi on toivottavasti mahdollisimman helppo lähteä mukaan.
  EsSussa toimin myös mm. suunnistuskoulussa ohjaajana ja eLadies-porukassa.

   

  Liisa Raasakka – Urheilijaedustaja

  Moi! Olen Liisa ja olen johtokunnassa urheilijajäsenenä. Tehtäväni on toimia urheilijoiden äänenä EsSun johtokunnan keskustelussa ja päätöksenteossa. Tavoitteeni on varmistaa, että päätökset tukevat mahdollisimman hyvin seuramme laajaa urheilijarintamaa. Minuun voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä whatsapissa ja tietysti kisoissa ja treeneissä!

  Continue reading →
 • Espoon Suunnan uusi nuorisovalmennuspäällikkö Anu Saarinen esittäytyy! 8.3.2023

  Espoon Suunnassa aloitti 1.3.2023 uusi Nuorisovalmennuspäällikkö Anu Saarinen! Anu aloittaa perehdytyksen maalis-huhtikuussa pienillä tuntimäärillä. Perehdytyksen aikana Anu tutustuu seuran toimintatapoihin ja seuran eri toimijoihin. Toukokuusta lähtien Anu jatkaa 80% tuntimäärällä. Tulette varmasti tapaamaan Anua ennemmin tai myöhemmin, joten nykäiskää rohkeasti hihasta ja menkää juttelemaan! :)

  Pidemmittä puheitta, annetaan Anun kertoa hänestä itsestään!

  Lämpimästi tervetuloa Anu Espoon Suuntaan!

  Mistä olet lähtöisin?

  Moikka ja kiitos! Olen lähtöisin peltojen, metsien ja hirvieläinten luvatusta maasta, Varsinais-Suomen Pöytyältä. Toki viime vuodet on tullut vietettyä Jyväskylän suunnilla. Sydän halajaa kuitenkin takaisin “etelään”, vaikka epäilenkin jääväni kaipaamaan lumisia talvia, Laajavuoren polkuja ja paljon kulutettua Rantaraittia.

  Mikä on suunnistustaustasi ja onko sinulla erityistä suunnistusmuistoa?

  Tieni vei rasteille ensimmäistä kertaa ala-asteen ensimmäisillä luokilla. Tämä historiallisesti merkittävä tapaus taltioitiin myös paikallislehteen – mikä sen parempaa kuin poseerata sammalmättäällä rastin vierellä. Ensimmäiset 10 vuotta suunnistin Rasti 88:n väreissä, enempi vähempi tosissaan. Samaan tapaan harrastukseni on oikestaan jatkunutkin nyt reilun kauden verran Suunta Jyväskylässä. Haluan kehittyä ja pitää itseni hyvässä kunnossa, kuitenkin niin, että suupielet ovat enemmän ylös kuin alaspäin. 

  Parhaimpiin suunnistusmuistoihini liittyvät aina kaverit tai uudet kokemukset. Portugalin treenileiri, lukuisat viestit, O-ringen Örnsköldsvikissä (ja ei, en todellakaan osaa lausua tätä) ja monet muut tapahtumat. Palkintokaappikaan ei ammota aivan tyhjyyttään. Kirkkain mitali lienee hiihtosuunnistusviestin SM-kulta D16 sarjasta. Aivan huikeita muistoja!    

  Mitä olet tehnyt ennen EsSuun tuloa?

  Joskus tuntuu, että olen ehtinyt tekemään jo vaikka mitä, mutta seuraavana päivänä voin tuntea itseni taas aivan untuvikoksi. Viimeiset neljä vuotta ovat kuluneet aikalailla opiskelujen parissa. Opiskelen siis liikunnan yhteiskuntatieteitä neljättä vuotta. Opintoja on tullut urakoitua ihan hyvään tahtiin ja tämän kevään jälkeen jäljellä onkin vain pari kurssia. Urheiluseuratoiminta on tullut tutuksi vapaaehtoistehtävien, vastuuroolien sekä viestintä ja markkinointitöiden kautta ja viime keväänä pyörähdin myös pienen työkomennuksen yhdessä toisessa suunnistuseurassa.      

  Mitä odotat uudelta nuorisovalmennuspäällikön tehtävältäsi?

  Odotan innolla ja jännityksellä, mitä kaikkea pääsen näkemään, kokemaan ja oppimaan. On upeaa päästä seuraamaan Suomen suurimman suunnistusseuran tietä kohti “Maailman parasta suunnistusseuraa”. Seuratoiminnan kehittäminen, on asia, johon suhtaudun intohimolla ja tiedän, että monella EsSulaisella on intoa viedä seuraa eteenpäin. Odotan kohtaavani avointa, kannustavaa ja suunnistushenkistä porukkaa, jonka mukaan vetäytyy kuin itsestään. Toivoisin, että oma työpanokseni tulee näkymään konkreettisesti seura-arjessa ja helpottaa vapaaehtoisten työkuormaa. Samaan aikaan haluan, että jokainen seuran jäsen saa olla mukana vaikuttamassa sekä kokee itsensä kuulluksi ja arvostetuksi. Yhdessä olemme paljon enemmän kuin yksin. 

  Haluatko lähettää terveisiä seuralaisille?

  Haluan!

  Haluan tehdä tätä työtä teitä varten, joten kaikki toiveet, huolet ja palautteet otan mielelläni vastaan. Ottakaa numero muistiin tai nykäiskää hihasta, kun bongaatte minut jostain. Juttelen mielelläni kanssanne asiasta kuin asiasta ja olisi aivan huippua, että tutustuttaisiin ja päästäisiin ideoimaan ja kehittämään, rullaamaan Espoon Suunnan toimintaa yhdessä eteenpäin.     

  Teillä on seurassa mahtava pöhinä ja tekemisen meininki – on ilo päästä mukaan tällaiseen porukkaan!

  Suunnistus terveisin,
  Anu

  Continue reading →
 • Espoon Suunnan järjestämät Lasten kesäleirit ovat täällä! 7.3.2023

  Espoon Suunnan järjestämät Lasten kesäleirit ovat täällä! Kaksi lasten kesäleiriä järjestetään kesäkuun ensimmäisillä viikoilla 5.-9.6. ja 12.-16.6.2023! Kyseessä on kaksi eri leiriä, joissa molemmissa on sama ohjelma. Luvassa on hauskoja suunnistusaiheisia leikkejä, erilaisia pelejä sekä luonnossa nauttimista ja liikkumista kivassa seurassa!

  Tukikohtana toimii Espoon Suunnan seuramaja Puolarmaarissa. Osoite on Kylänvanhimmanpiha 7, Espoo. Leirillä liikutaan seuramajan välittömässä läheisyydessä tai lähimaastossa.

  Leirit ovat tarkoitettu 7-10 vuotiaille lapsille. Ohjelmaa järjestetään joka päivä klo 9-13. Omat eväät tulisi olla mukana. Seuramajalta löytyy jääkaappi, jossa on mahdollisuus säilyttää ruokia.

  Leirillä liikutaan paljon ulkona säällä kuin säällä ja välillä ollaan sisätiloissa. Varustus sään mukaisesti! :)

  Leirit eivät vaadi aiempaa suunnistuskokemusta.

   

  Leirin vastuuvetäjät ja lisätietoja antaa:

  Anna Kotkajuuri

  anna.kotkajuuri@gmail.com

  +358 40 038 3737

  Henrikki Hakala

  toiminnanjohtaja@espoonsuunta.fi

  Leirien ohjaajat: Espoon Suunnan nuoret suunnistajat

  Leirin hinta: 60€ / lapsi

  20 osallistujapaikka/leiri

  Huom! Leirimaksu ei sisällä vakuutusta.

   

  Ilmoittautuminen:

  5.-9.6.2023 Lasten kesäleiri

  12.-16.6.2023 Lasten kesäleiri

  Continue reading →
 • Hiihto-Haaste Espoon Suunnan ja Tampereen Pyrinnön välillä saatiin päätökseen! 7.3.2023
   
  Espoon Suunnan ja Tampereen Pyrinnön välinen hiihtohaaste on saatu päätökseen! Voittajaksi tässä huikean tasaisessa haasteessa selvisi Tampereen Pyrintö! Onnittelut koko seuran väelle rehdistä kilpailusta!!
   
  Voitto ratkesi ainoastaan 14 km erolla. Tampereen Pyrintö kirjautti 6195,49 km ja Espoon Suunta 6181,93 km.
   
  Hiihdettyjä kilometrejä kertyi siis kolmen vuorokauden aikana huimat 12337,42 km! Sillä hiihtäisi jo Suomesta Australiaan  Suorituksia kirjattiin koko viikonlopun aikana 550 kpl!
   
  Sitten erikoinen tilastoihme: molemmat seurat kirjasivat viikonlopun aikana täsmälleen saman määrän suorituksia, eli 275 kappaletta!
   
  Pisin yksittäisen seuralaisen kirjaama tulos oli 114,72 km! 
   
  Viikonlopun aikana on ollut upea seurata molempien seurojen suorituksia niin ladulla kuin sosiaalisessa mediassakin! Seurahenki on hioutunut niin Espoossa kuin Tampereellakin entistä parempaan suuntaan! Haasteen ympärille nousi seurojen kesken upea tunnelma ja tällä jaksaa taas pitkälle kevääseen ja tulevaan suunnistuskauteen!
   
  Espoon Suunta kiittää Tampereen Pyrintöä loistavasta vastuksesta! 14 km ei ole paljon ja mahdollisuus revanssiin on aina olemassa!
   
  Mikähän haaste olisi seuraavaksi?
  Continue reading →