2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Aikuisten Suunnistuskoulu vol 3 25.5.2020

  Vielä ehtii kesäksi ottaa suunnistuksen perustaidot kuntoon!

  Suunnistuksesta on tullut jossain määrin jopa poikkeusolosuhteiden trendilaji, kun metsä on vilissyt suunnistajia koko kevään. Ja mikäs siinä, sillä suunnistus sopii eteenkin näihin upeisiin kevätkeleihin vallan mainiosti. Luontoliikuntaa parhammillaan.

  Osallistujien pyynnöstä järjestämmekin vielä kolmannen Aikuisten Suunnistuskoulun tälle keväälle, jotta kaikki halukkaat varmasti pääsevät ottamaan lajin hienoudet haltuunsa. Aikuisten Suunnistuskoulu starttaa vikkolla 24 ja ilmoittautuminen on auki NYT.

  Continue reading →
 • Suunnistuskoulun kevätkausi alkaa 16.5.2020 – Ilmoittautuminen auki 11.5.2020

  Suunnistuskoulu aloittaa kautensa poikkeusolosuhteissa poikkeusjärjestelyin. Kevätkausi pääsee alkamaan tavallista myöhemmin ja jatkuu sen takia kesäkuun loppuun asti pääasiassa omatoimiharjoituksina. Lue lisää kevät- ja kesäkauden 2020 harjoittelusta sekä suunnistuskoulusta yleisesti https://espoonsuunta.fi/nuoret/suunnistuskoulu/.

  Jos haluat poikkeustilanteen takia perua jo tehdyn suunnistuskouluilmoittautumisen, lähetä asiasta sähköposti osoitteeseen jyrki.noponen@elisanet.fi 20.5.2020 mennessä. Mikäli olet suorittanut suunnistuskoulumaksun, palautamme maksun. Lisää tällöin viestiin suunnistuskoululaisen nimi, tilin haltija ja tilinumero.

  Suunnistuskouluun ovat kaudella 2020 tervetulleita kaikki 2015 tai aiemmin syntyneet lapset ja nuoret. Suunnistuskoulun harjoitukset pidetään kevät- ja kesäkaudella omatoimiharjoituksina (harjoitukset maastossa noin viikon) Espoon alueella.
  Toivomme, että syksyllä pääsemme treenaamaan normaaliaikaan maanantaisin klo 18.30-20. Seuraamme Suomen hallituksen ja Suunnistusliiton linjauksia ja toimimme niiden mukaisesti.

  Kauden aikana ajantasainen tieto harjoituksista on MyClubissa ja lisäksi viestimme viikkokirjeellä. Viikkokirjeen mukana lähetämme omatoimiharjoitusten materiaalin: harjoitusohjeen ja kartan. Lisäksi karttoja on saatavilla EsSun majalta Puolarmaarista viikkokirjeissä mainitun ajan.

  Ilmoittaudu suunnistuskouluun lapsen MyClub-tilillä. Laita lisätietoihin alustava tieto lapsen ryhmästä (ryhmäkuvaukset: https://espoonsuunta.fi/nuoret/suunnistuskoulu/).
  Perusta tarvittaessa lapselle oma tili, jota voit itse hallinnoida ja varmista, että lapsen MyClub-tilille on tallennettu seuraavat tiedot: nimi, henkilötunnus, matkapuhelin (lapsen tai huoltajan), sähköposti (huoltajan), postiosoite, -numero ja -toimipaikka, allergiat sekä huoltajan/huoltajien nimi, sähköposti ja puhelinnumero.

  Hinta
  Suunnistuskoulun hinta on 125 e / lapsi. Lisäksi tulee olla Espoon Suunnan jäsen (https://espoonsuunta.fi/seura/liity-jaseneksi/). Lasku suunnistuskoulusta toimitetaan MyClubin kautta ilmoittautuneille. Jos samalla lapsi liittyi seuran jäseneksi, niin sinulle tulee jäsenmaksu 40 e. Suunnistuskoulun hintaan kuuluu Sporttiturva-vakuutus ja kilpailulisenssi. Vakuutus ja lisenssi hankitaan suunnistuskoulumaksun suorittaneille. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli olet jo ostanut itse lapselle vakuutuksen ja lisenssin. Tämä huomioidaan laskussa, toimi seuraavasti: vähennä laskusta 19 e ja toimita tosite vakuutuksen ja lisenssin ostamisesta osoitteeseen milla.lotjonen ( a ) gmail.com.
   

  Kuvauslupa – suunnistuskoulu
  Saatamme kauden aikana kuvata suunnistuskouluryhmiä harjoitusten ja kilpailujen aikana ja käyttää valokuvia tai videota seuramme viestinnässä (esim. www-sivut, sosiaalinen media, painettu media). Kuvat ovat positiivisia seuran arjessa merkittäviä tilanteita, kuten harjoituksia, pokaalijahteja tai muita seuran tapahtumia.
  Mikäli lastasi ei saa kuvata, ilmoita siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

  Lisätiedot suunnistuskoulun rehtorilta: Jyrki Noponen (at) elisanet.fi, 050 3424 687.
   

  Ilmoittautuminen

  Continue reading →
 • Tiedote kevään toiminnan jatkumisesta: omatoimirasteja ja pienryhmiä 8.5.2020

  Vallitsevasta poikkeustilanteesta huolimatta jatkuu suunnistamisen harrastaminen edelleen, onhan suunnistus mitä mainioin urheilulaji juuri näinä aikoina.

  Valtioneuvoston 4.5.2020 esittämien linjausten mukaan ulkoharrastustoiminta voidaan aloittaa kokoontumisrajoituksia noudattaen 14.5. alkaen. Kesäkuun alusta sallitaan alle 50 henkilön kokoontumiset, sekä urheilukilpailujen järjestäminen erityisjärjestelyin. Suunnistuskilpailut ovat joka tapauksessa kevään osalta peruttu, ja Suunnistusliitto tulee tiedottamaan kesän mahdollisesta toiminnasta myöhemmin.

  EsSussa pyörivät jo nyt useat omatoimiharjoitukset. Kevään toiminnan osalta johtokunta on kokouksessaan 5.5. päättänyt seuraavasti:

   

  Suunnistuskoulu tullaan kevään osalta toteuttamaan omatoimiperiaatteella. Radat tulevat olemaan maastossa viikon, ja ennakko-ohjeet annetaan kirjallisesti etukäteen. Kevään suunnistuskoulukausi tulee jatkumaan kesäkuulle saakka. Tarkemmasta toteutuksesta tullaan kertomaan EsSun sivujen suunnistuskoulu-kohdassa: https://espoonsuunta.fi/nuoret/suunnistuskoulu/

  Suunnistuskoulumaksu säilyy entisellään. Ilmoittautuminen suunnistuskouluun avataan pian myClubiin, ja tästä tiedotetaan vielä erikseen.

   

  Valmennusryhmät eGroup ja eGroupJr jatkavat toimintaa nykyisellään. Toukokuun puolesta välistä alkaen tullaan aloittamaan harjoituksia myös pienryhmissä, huomioiden kokoontumisrajoitukset. Tulevista harjoituksista tiedotetaan myClubissa.

   

  Ulkomaan kilpailujen osalta Espoon Suunnan johtokunta päätti, että emme voi voimassaolevien matkustus- ja kokoontumisrajoitusten perusteella osallistua Ungdomens 10Mila -kilpailuun. Johtokunta päätyi tähän ratkaisuun, koska kilpailut olisivat 31.7-1.8, ja Suomen hallitus on kieltänyt kaikki yli 500 henkilön tapahtumien järjestämisen Suomessa sekä toistaiseksi myös vapaa-ajan matkustamisen. Tulkitsimme, että tämä estää suomalaisia osallistumasta myös Ruotsissa tämän rajan ylittävään tapahtumaan

   

  Muiden kilpailujen osalta Espoon Suunnassa seuraamme Suunnistusliiton linjauksia. Seuran omien kilpailujen kohtalosta päätetään vasta, kun saamme lisätietoa.

   

  Kuntorastit jatkuvat omatoimiperiaatteella, ja ne ovat EsSun jäsenille ilmaisia. Kuntorasteja järjestetään nimillä Tuto Silvis sekä eTaitorastit, ja niistä kerrotaan nettisivuilla kohdassa kuntosuunnistukset.

   

  Kulloinkin voimassa olevat harjoitukset ovat nähtävillä myClubissa. Seuratkaa aktiivisesti myClubia sekä seuran nettisivuja, jotta pysytte kärryillä toiminnasta! Muistakaa myös käynnissä oleva seuraottelu Helsingin suunnistajien ja EsSun välillä – eniten suunnistuskilometrejä toukokuussa kerännyt voittaa.

  Continue reading →
 • Seuraottelu 2020 – EsSu vs. HS 27.4.2020

  Mistä on kyse?  

  Leikkimielisessä seuraottelukilpailussa otetaan mittaa kummasta seurasta, Espoon Suunta vai Helsingin Suunnistajat, löytyy aktiivisempia suunnistajia. Seuraottelussa lasketaan molempien seurojen osalta toukokuun 2020 aikana suunnistetut kilometrit yhteen ja katsotaan, kumpi pääsee pidemmälle. Samalla kisaillaan seuratasolla TOP3 viikottaisista sijoituksista sekä lopuksi kisan aktiivisin suunnistaja tittelistä.  

  Mitkä suoritukset lasketaan? 

  Seuraotteluun kelpaa mikä tahansa jaloin suoritettava suunnistussuoritus, jossa rata ja rastimäärä on ennalta tiedossa. Suoritukseksi kelpaavat seuran tai seuran ulkopuolisen tahon tarjoamat omatoimiset suunnistusmahdollisuudet, omatoimi-iltarastit, -lähirastit, -kiintorastit, lasten rastit jne kuntosuunnistusmahdollisuudet, valmennuksen harjoitukset, itselle tai pienelle porukalle tehdyt harjoitukset.

  Mitä ei lasketa? 

  Suoritukset, jotka eivät ole jaloin toteutettua suunnistusta, kuten pyöräilyt ja hiihto, joita emme vielä selkeyden vuoksi pysty laskemaan kisan tuloksiin mukaan. Myöskään vaellukset ilman rastien etsintää tai ennalta määrittelemättömät suunnistukset eivät kelpaa suorituksiksi. 

  Ohjeistus

  1. Suunnista valitsemasi omatoiminen suunnistusharjoitus

  Mittaa urheilukellolla tai vastaavalla suunnistettu matka kiertoineen ja pummeineen päivineen. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta mitata matkaa, voi pituuden arvioida lisäämällä ilmoitetun / lasketun radan pituuteen noin 10 – 20% matkaa lisää. Laske löydetyt rastit. 

  2. Kirjaa suorituksesi, johon tulee nimi, suunnistustapahtumat/ rata, suunnistetut kilometrit ja suunnistetut rastit googleformsin lomakkeen kautta. Lomake löytyy seuran MyClubista, Tiedotteet osiosta.

  Huom! Ihanteellista olisi, että kirjaaminen tapahtuisi jokaisen suunnistussuorituksen jälkeen mutta kirjaaminen onnistuu myös esim viikoittain, kuittaamalla suunnistustapahtumat / rata kohtaan ”viikon suunnistukset”. Suosittelemme kuitenkin että, kirjaaminen tapahtuisi vähintään viikoittain, jotta kisan seuraaminen olisi mielekästä ja viikon TOP3 suoritukset  todellisia. 

  Huom! Käytä samalla tavalla kirjoitettua nimeä / nimimerkkiä jokaisella kirjauskerralla

  3. Voit seurata tästä linkistä missä kilpailussa mennään – https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSz7FCOEoUcJ5phwkAXdA_to9Ffjq_snovLJt1t1KAM7wr9DcNf_Jz9p8IIashA3ZQtkBwsec3TQQWl/pubchart?oid=1733171953&format=image

  Huomioimme viikoittain seuroittain TOP3 aktiivisimmat kilometrien kerääjät, julkaisemalla nimet / nimimerkin seurojemme sosiaalisen median kanavilla sekä kummankin seuraottelun HS vs EsSu jäsenpalvelutiedotteessa erikseen. 

  Lähtökohtaisesti seuraottelu on leikkimielinen reilun pelin kilpailu, joten noudatetaan ylläolevia ohjeita niin saadaan kaikille tasapuolinen ja reilu kilpailu aikaiseksi. Seuraottelussa noudatetaan myös kaikkia viranomaisten antamia suosituksia. Suunnistamaan emme mene kipeänä, noudatamme suojaetäisyyksiä, emme liiku liian isoissa porukoissa ja vältämme kimppakyytejä. Turvallisuus ennen kaikkea!

   

  Yhteyshenkilöt: 

  Espoon Suunta:  Toiminnanjohtaja – Kari-Pekka Seppänen karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi

  Helsingin Suunnistajat: Toiminnanjohtaja – Anu Pikkarainen anu.pikkarainen@helsinginsuunnistajat.fi

  Erikseen, mutta yhdessä!

  #seuraottelu2020

  Continue reading →
 • Aikuisten Suunnistuskoulu jatkuu 23.4.2020

  Aikuisten Suunnistuskoulu jatkuu. Luontoliikunta on edelleen mahdollista, jopa suositeltavaa. Ensimmäinen Aikuisten Suunnistuskoulu pidettiin onnistuneesti erityisjärjestelyin. Teoriaosuus etäopetuksena ja suunnistusharjoitus pienryhmissä.

  Aikuisten suunnistuskoulussa tavoitteena on
  suunnistuksen alkeiden oppiminen ja lajiin tutustuminen.
  Kurssin jälkeen aloittelija pystyy jatkamaan harrastusta ja
  kehittämään taitojaan itsenäisesti tai kaveriporukassa kuntorasteilla.

  Sisältö:

  Teoriaopetus etäluentona (1-1.5h): 

  • Suunnistuksen teoriaa, kartta, kartan värit ja yleisimmät karttamerkit.

  Suunnistusharjoitus pienryhmissä 2-5 hlö (1,5-2h)

  • Karttakierros ohjaajan kanssa, jossa käydään läpi teoriaa käytännössä. Tutuksi tulee kartan lukeminen, kartan suuntaus, reitinvalinnan tekeminen sekä kompassisuunta
  • Pienryhmissä mahdollisuus kysellä ja voidaan keskittyä eniten mieltäaskarruttaviin asioihin
  • Pienryhmä harjoitus toteutetaan suojaetäisyyksiä noudattaen

  Suunnistusharjoituksen jälkeen annetaan jatkoksi ohjeet omatoimisille suunnistusharjoituksille.

  Kurssin hinta 40 euroa. Kurssin voi ottaa myös ilman lähiopetusta jolloin hinta 20€.

  Lisätiedot ja ilmoittauminen: https://espoonsuunta.fi/harraste/aikuisten-suunnistuskoulu/

  Continue reading →