2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Kutsu Espoon Suunnan vuoden 2022 kevätkokoukseen 9.8.2022 19.30 24.7.2022

  Kutsu Espoon Suunnan kevätkokoukseen, joka pidetään majalla 9.8.2022 klo 19.30 alkaen. Kokoukseen voi myös osallistua etänä.

  Kevätkokouksen aiheena on tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen vuodelle 2021.

  Ilmoittaudu kokoukseen myClubissa: Espoon Suunnan kevätkokous (myclub.fi) 

  myClub-tapahtumasta löydät myös etäkokouslinkin sekä kokouksen esityslistan. Tilinpäätös ja toimintakertomus liitetään myClub-tapahtumaan noin viikkoa ennen kokousta.

  Tervetuloa: Espoon Suunnan Johtokunta

  Continue reading →
 • eGames 2022 kilpailukutsu julkaistu ja ilmoittautuminen avautuu pian! 22.7.2022

  eGames tulee jälleen! Tämä kansallinen suunnistuskilpailu kilpaillaan tänä vuonna 27.-28.8.2022 Espoossa ja Vihdissä!

  Kilpailukutsu on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen avataan pian!

  Lisätietoa kilpailusivuilta alla olevan linkin kautta!

  Kilpailusivut

  Tervetuloa eGamesiin!

  Continue reading →
 • Venlat x 20 ja Jussit x 12 – EsSulla ennätysmäärä joukkueita Jukolassa! 17.6.2022

  Mynämäen Jukolaan on yksi yö ja viimeiset valmistelut kohti suunnistusväen juhlaa ovat meneillään. EsSun väreissä juoksee viikonloppuna peräti 80 naista ja 84 miestä. Aikamoinen joukko! Tässä on joukkuekuvat kaikista joukkueista, ensin Venlojen ja sitten Jukolan joukkueet. Musta numero kuvassa oikealla on kunkin joukkueen kilpailunumero.

  Jos et pääse Mynämäkeen niin seuraa joukkueidemme kulkua esimerkiksi Ylen TV-kanavilta tai radiosta!

  Huom! Tämä on joukkuetilanne perjantaina päivällä. Jos joukkueet ovat muuttuneet tämän jälkeen, ei uusia joukkueita päivitä tähän juttuun.

  Venlojen viesti

   

  Jukolan viesti

  Continue reading →
 • EsSun perinteinen kulta-, hopea- ja pronssikompassikilpailu toi taas seuralaisia yhteen! 17.6.2022

  Ratamestari Mikko Tervakangas tutkimassa ensimmäisen rastin haasteita gps-seurannasta tapahtumavastaava Henrikki Hakalan ja metsään lähtöä tekevän Miika Vehmaan kanssa.

  Espoon Suunta on perinteisesti valmistautunut Jukolan viestiin seuran omalla kulta-, hopea- ja pronssikompassikilpailulla ja niin tehtiin tänäkin vuonna. Kilpailu juostiin Espoon keskuspuistossa keskiviikkona 15.6. – vain muutama päivä ennen kauden päätapahtumaa Lukkari-Jukolaa. Yhteislähtöön osallistui noin 60 urheilijaa!

  Perinteinen kompassikilpailu tuo yhteen eri ikäisiä seuralaisia, ja ikähaitari oli tämänkin vuoden yhteislähdössä laaja. Kultakompassisarja on avoin kaikille seuralaisille. Hopeakompassisarjaan saavat osallistua kaikki naiset sekä miehet sarjoista H13-16 ja H50-90. Pronssisarja on HD12 -sarjalaisille ja nuoremmille.

  Mikä tekee tapahtumasta erityisen ja perinteisen? Kilpailulla on jo pitkä historia, sillä kultakompassin nimilaattojen perusteella sitä on järjestetty vuodesta 1939 asti. Tapahtuma on siis äskettäin juhlinut 80-vuotis syntymäpäiväänsä! Kompassikilpailu on Essun toisen ”kantaseuran” Reiman peruja. Aikanaan Reimaa edustaneet Leena Paatero ja Jouko Rimminen muistelevat tapahtuman olleen pienessä seurassa huomattavasti pienempi – joskin tärkeä kilpailu silloinkin. Seuran sisäiselle kilvoittelulle on selvästi ollut kysyntää, koska perinne on jatkunut tähän päivään asti.

  Alun perin vain kultakompassikilpailuna tunnettu tapahtuma on kehittynyt, kun mukaan ovat tulleet hopea- ja pronssikompassisarjat. Leena Paatero toteaa uusien sarjojen mukaan tulon tärkeäksi, koska seuratoiminta ei ole vain huippumiehille, vaan nyt useammalla on mahdollisuuksia taistella sarjansa voitosta. Leena on itsekin kiertänyt kilpailua monena vuonna ja yksi voittokin listasta löytyy. Pitkän linjan essulaiset Leena ja Jouko kehuvat muitakin koko seuran kattavia tapahtumia, kuten seurailtoja ja viime kesänä suosioon nousseita puistojumppia (jotka muuten jatkuvat maanantaisin heti Jukolan jälkeen).

  Vuonna 2022 mestaruudet veivät kultasarjassa Daniel Rautio, hopeakompassissa Inari Karppinen ja nuorimpien joukossa Viljami Veikkola. Kamppailu erityisesti kulta- ja pronssisarjoissa oli jännittävä, sillä molemmissa sarjoissa hopeasija oli vain kuuden sekunnin päässä (Mikael Rautio ja Juuso Laininen). Hopeasarjan toisella sijalla oli upeasti vasta ensimmäistä vuottaan tässä sarjassa kilpaileva nuori Anni Jantunen, joka pysyi pitkään mukana voittajan kovassa vauhdissa.

  Sää suosi suunnistajia eikä tapahtumapaikalta ollut kiire kotiin kisan jälkeen.

  Hopeasarjan voittaja Inari oli kompassikilpailussa mukana ensimmäistä kertaa. Inari kehuu tapahtumaa mukavaksi ja seuran viesti- ja yhteislähtötapahtumia kivalla tutulla kaveriporukalla myös hyödylliseksi valmistautumiseksi viestikilpailuihin, joita kisakalenterissa on runsaasti. ”Siistiä nähdä kuinka yhteistreenit vetää porukkaa paikalle ja totta kai itsekin sai harjoituksesta enemmän irti, kun oli paljon porukkaa paikalla”.

  Kompassikilpailun tulokset löytyvät täältä. Samassa yhteydessä kilpailtiin lasten pokaalijahdin osakilpailu, ja lasten tapahtuman tulokset ovat täällä.

  GPS-seurannan linkistä pääset seuraamaan eGroup -urheilijoiden menoa tapahtumassa:
  http://www.tulospalvelu.fi/gps/20220615Kompassi/

  Continue reading →
 • Jukolan infopaketti EsSulaisille! 15.6.2022

  Jukola Info – Espoon Suunta

  Kesän kohokohta, Venlojen ja Jukolan Viesti lähestyy! Tänä vuonna Jukola suunnistetaan Mynämäessä 18.-19.6.2022, eli tulevana viikonloppuna. Espoon Suunnasta on lähdössä taas suuri joukko suunnistajia, kannustajia ja huoltajia mukaan.

  Tässä kirjeessä on Espoon Suunnan infopaketti, käykää se läpi huolellisesti niin kisakeskuksessa kaikki sujuu selkeämmin! :) 

  Bussikyyditys

  Bussikyyditys Jukolaan on turvallinen ja edullinen tapa matkustaa Jukolaan ja sieltä takaisin (pysäköintimaksu 20 € Jukolaparkissa!). Espoon Suunnan Jukola-bussi lähtee klo 09:45 seuramajalta. Saapuminen kisakeskukseen n. klo 12. Joka tapauksessa Venlojen ensimmäiselle osuudelle ehtii hyvin! Takaisinpäin lähdetään puolen päivän aikoihin tai viimeistään siinä vaiheessa, kun viimeinen maalintulija, joka bussissa matkustaa, on pois metsästä. Mukaan mahtuu edelleen ja voit käydä ilmoittamassa  itsesi, kaverisi tai perheesi matkalle osoitteessa:

  https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/4222743

  Seuratapaaminen

  Seuratapaaminen järjestetään Jukolassa  seurateltoilla klo 20 alkaen. Paikalla Essun baari, jossa tarjolla maailmanparasta suunnistuseuraa, kahvia, mehua ja pientä purtavaa. Baarin tarjoilut käytettävissä läpi yön niin kauan kuin tarjottavaa riittää. Järjestäjinä eLadies 🌸 Tervetuloa kaikki!

  Info

  Seuraavassa Jukola 2022 Espoon suunnan Info-paketti, jossa tietoa majoituksista, seurateltoista ja aikatauluista:

  Jukola 2022 – EsSun infopaketti

   

  Joukkueet

  Joukkueita lähtee tänäkin vuonna iso määrä, joten on tärkeää, että olet joukkuelaisiin jollain tapaa yhteydessä ennen viestiä ja tunnistatte toisenne. Suunnistusliiton ohjeistuksen mukaisesti muualla kuin Suomessa pysyvästi asuvien venäläisten ja valko-venäläisten urheilijoiden osallistuminen kilpailuun Essun joukkueissa on rajattu pois.

  Espoon Suunnasta lähtee yhteensä ennätyksellisesti huikeat 20 Venla-joukkuetta. Venla-joukkueiden kokoonpanot löytyvät alla olevan linkin kautta MyClubista liitteenä:

  Essun Venlat

  Jukolan viestiin lähtee Espoon Suunnalta yhteensä 12 joukkuetta. Jukolan viestin joukkueet löytyvät alla olevan linkin MyClubista liitteenä:

  Jukolajoukkueet

  Venlojen ja Jukolan kilpailuohjeet löytyvät alla olevasta osoitteesta. Käy ne huolellisesti läpi.

  Jukolan kilpailuohjeet

  Ei muutakuin isosti tsemppiä kaikille! Muistakaa nauttia Jukolan tunnelmasta ja nähdään kisapaikalla! Mikäli Jukolan/Venlojen viestistä tulee kysyttävää, olkaa pienellä kynnyksellä yhteydessä seuran toimihenkilöihin! 

  Continue reading →