2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Johtokunnan esittely 2021 29.3.2021

  Seuran johtokunta vuodelle 2021 esittäytyy lyhyillä viesteillä kuvien kera. Johtokunnan vastuulla on viedä eteenpäin seuraa sen toimintasuunnitelman mukaisesti siten että meillä suunnistamisen harrastaminen on entistä mukavampaa. Kullakin johtokunnan jäsenellä on oma vastuualue, josta hän vastaa. Toiminnan toteutus on kiinni meistä seuralaisista ja kannustankin tulemaan mukaan toimintaan — se on mukavaa. Voit olla yhteydessä meihin tai toiminnanjohtajaamme, niin teemme Essusta entistä paremman seuran – Essu Ei Hyydy!

  Pasi Laaksonen – Puheenjohtaja

  Olen Pasi ja nyt toista vuotta seuramme Puheenjohtaja. Lakisääteisesti vastuullani on, että toteutamme sääntöjemme mukaista toimintaa ja että hallintomme toimii lakien mukaan.
  Haluan edistää oman vahtivuoroni aikana Essun kasvua yhtenäiseksi suunnistusseuraksi, johon mahtuvat saman katon alle kaikki suunnistuskoulusta huippu-urheiluun meitä harrastajia unohtamatta. Uskon että toiminnanjohtajan ja valmennuspäällikön avulla saamme entistä enemmän irti jäsenyydestä lisääntyvänä toimintana. Toisaalta seuramme ei toimi ilman meitä vapaaehtoisia ja toivon että entistä useampi pääsee tekemään palkitsevaa vapaaehtoistoimintaa suunnistuksen parissa, vaikka aiempaa kokemusta lajista ei olisikaan. Minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla pj@espoonsuunta.fi, suoraan whatsappilla tai vedä hihasta tapahtumissa/lenkkipolulla.

  Sanna Tervakangas – Varapuheenjohtaja / Seuratoiminta

  Moi! Olen Sanna ja minulla on johtokunnassa erityisalueena kehittää seuran yhteistä toimintaa ja entisestään vahvistaa essu-henkeä ja yhteenkuuluvuutta. Essussa olen ollut vuosien varrella mukana monenlaisessa tekemisessä, niin suunnistuskoulussa, eGroupissa kuin eLadies-porukassa. Meidän EsSu on huippuseura monella eri tavalla ja tehdään siitä yhdessä vieläkin parempi! Jos tähän liittyen on ideoita ja toiveita niin minulle voi laittaa viestiä vaikka whatsappilla tai sähköpostilla sanna.tervakangas(at)hotmail.fi. Ja kunhan tästä päästään taas treeneihin ja kisoihin niin jutellaan livenä!

   

  Jarmo Aho – Nuorisovastaava

  Moikka! Olen Jappe ja toimin seuran nuorisovastaavana ensimmäistä vuotta. Tavoitteenani on edistää EsSun laadukasta nuorisotoimintaa, jolla luodaan pohjaa tulevaisuuden seuratoiminnalle. Mukaan voi tulla Suunnistuskouluun ja eGroupJr-ryhmään ikäluokasta riippuen ja varttuneemmat seuralaiset ovat tervetulleita ohjaamaan ryhmiä tai osallistumaan yksittäisten tapahtumien järjestelyihin. Yhteyden minun ja nuorisotoimintaan saa nuoriso@espoonsuunta.fi.

   

  Emil Laaksonen – Maankäyttö- ja ratamestarivastaavana

  Moi, olen Emil ja aloitin EsSun kartoitus-, maankäyttö- ja ratamestarivastaavana johtokunnassa. Vastaan ratamestarien koulutuksesta ja siitä, että tapahtumiin löydetään ratamestarit. Lisäksi suunnittelen uusien alueiden kartoituksia ja vanhojen karttojen päivityksiä. Vastaan myös maanomistajasuhteista. Tavoitteenani on varmistaa laadukkaat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet karttojen ja ratamestarien osalta. Yhteyttä minuun voi ottaa sähköpostilla kilpailut@espoonsuunta.fi

   

  Petri Vesanto – Valmennus

  Terve, olen Petri ja toimin valmennusjaoston vetäjänä. Olen johtokunnassa nyt toista rupeamaa ja kaikkiaan johtokuntavuosia on kertynyt aika monta erilaisissa tehtävissä. Aikanaan nuorisopuolella ja sittemmin valmennus- ja kilpailutoiminnassa. Nyt tehtäväni on organisoida ja hoitaa asioita niin, että Essun urheilijoilla on mahdollisimman hyvät olosuhteet ja taustaedellytykset kehittyä vaikka maailman huipulle ja meidän valmentajien ja tukijoukkojen on mukavaa ja helppoa heitä siinä auttaa. Menemme eteenpäin koronasta huolimatta ja osoituksena siitä meillä aloittaa ensi viikolla työnsä Essun ensimmäinen palkattu valmennuspäällikkö. Toivottavasti pian pääsemme näkemään toisiamme kisapaikoilla. Sitä ennen ja myös siitä eteenpäin: Treenataan tosissaan, mutta ei vakavasti 👌

   

  Virpi Palmen – Tapahtumat

  Moikka! Tässä Virpi Palmen, joka on uusi tulokas Essun johtokunnassa, mutta muuten ollut monessa seuratoiminnan tehtävässä mukana vuosien varrella. Vastuualueeni on nyt tapahtumat. Tässä vuosi on alkanut hiukan erilaisilla tapahtumilla mm. lasten ja aikuisten Espoo-hiihto jne. Eli jos tulee ideoita, minkälaisia tapahtumia voisi olla, kun nyt erilaisia aikoja eletään ja normi suunnistus tapahtumia on haasteellista järjestää, niin viestittele Virpille. Omatoimirasteja on hyvin tarjolla ja kisajärjestelyt eSprint ja SM pyöräsuunnistus etenevät.

   

  Milla Lötjönen – Koulutus ja osaaminen

  Moikka! Olen Milla, toista kautta johtokunnassa ja vastuualueena koulutus.
  Koulutusasioiden lisäksi olemme edistäneet seuran eri vastuualueiden, ns. hiljaisen tiedon ja parhaiden käytäntöjen kirjallisia kuvauksia, jotta seuran toimintaan on helppo lähteä mukaan. Näin olemme myös pyrkineet tuomaan näkyväksi seuratyötä laidasta laitaan.
  Omaa suunnistushistoriaa tulee lähipäivinä täyteen 35 vuotta. EsSussa toimin myös suunnistuskoulussa ohjaajana ja eLadies-porukassa.

  Continue reading →

 • Omatoimiharjoituksia tarjolla 23.3.2021

  Espoon Suunta järjestää kaikille avoimia omatoimisia taitoharjoituksia, jotka ovat nimeltään eOmatoimirastit. Tällä hetkellä tarjolla on esimerkiksi omatoiminen kortteliharjoitus eOmatoimirastit – Lansanpuro. Tulossa on myös muita harjoituksia, kuten harjoituskartat eSprint 2021 ja SM-Pyöräsuunnistuksiin. Lisäksi omatoimisia harjoituksia on tulossa Kopparnäsin mahtaviin kalliomaastoihin. 

  Omatoimisuunnistuksia järjestetään niin kortteli-, sprintti- kuin metsäsuunnistuksessakin. Erilaisista harjoituksista tiedotetaan Rastilipussa, josta voi kartan myös ostaa itselleen tulostettavaksi 8€ hintaan tai noutaa kopion karttalaatikosta. Karttalaatikko löytyy Espoon Suunnan seuramajalta (Kylänvanhimmanpiha 7 02210 Espoo), ulko-oven vierestä. Punainen postilaatikko, jossa karttakansio. Maksun jälkeen täältä voi myös noutaa kopion. Mikäli kartat ovat kansiossa loppu, niin ilmoita karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi.

  Rastilipusta löytyvät myös harjoitusten tarkemmat tiedot niin sijainnista, teemasta, radoista, rastimerkinnöistä kuin harjoituksen voimassaoloajoista.

  Kartta on mahdollista maksaa mobiilisti myös seuraavilla liikuntaeduilla: Smartum, Eazybreak, Edenred. Maksaessasi liikuntaeduilla etsi saajaksi Espoon Suunta. Lähetä kuitti suorituksesta (esimerkiksi kuvakaappaus) karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi, niin saat vastauksena karttalinkin

   

  eOmatoimirastit ovat Espoon Suunnan jäsenille ilmaisia, josta tiedot MyClubissa

   

  Continue reading →

 • Liity EsSun jäseneksi 17.3.2021

  Tule mukaan meidän seuraan!

  • Haluatko kehittyä suunnistuksessa porukassa?
  • Kaipaatko suunnistusaiheisia keskusteluita?
  • Haluatko osallistua erilaisiiin taitoharjoituksiin ja kuntosuunnistuksiin?
  • Kiinnostaako kilpaileminen ja seuratoiminta?

  Jos vastasit joihin edellä olevista kysymyksistä kyllä, tai muuten haluatko tulla osaksi mukavaa suunnistusyhteisöämme, niin nyt on hyvä aika Liittyä Espoon Suunnan jäseneksi! Osana suunnistusseuraa pääset harrastamaan maailman parasta luontoliikuntalajia hyvässä porukassa, laadukkaiden harjoitusten kanssa.

  Jäsenenä pääset hyötymään mm. seuraavista jäseneduista:

  • Ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan järjestämiin kuntosuunnistustapahtumiin (eTaitorastitHelsinki Indoor Cup, Espoo Sprintticup)
  • Ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan omatoimiharjoituksiin (eOmatoimirastit)
  • Ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan mestaruuskisoihin (suunnistus, maastojuoksu yms.)
  • Ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan harjoitustarjottimen tapahtumiin (vetoharjoitukset, taitoharjoitukset, yhteislenkit yms.)
  • Nuorille alle 16 vuotta – ilmainen osallistuminen Espoon Suunnan järjestämiin kilpailuihin (mm. eGames)
  • Ilmainen osallistuminen seuratoiminta tapahtumiin (mm. seuraillat, päättäjäiset)
  • Mahdollisuus varata seuramajaa (Kylänvanhimmanpiha 7) yksityiskäyttöön
  • Suunnistuskalustoa vuokralle veloituksetta (emittejä, hiihto- ja pyöräsuunnistustelineitä yms.)
  • Esport Areenan juoksuratakortin sopimushintaan
  • Kuukausittaisen jäsentiedotteen (Suuntakirje)
  • Pääset mukaan EsSu perheeseen ja olet tukemassa maailman parasta luontoliikuntalajia

  Liity mukaan jäsensivun lomakkeen kautta tai kysy lisää karipekka.seppanen@espoonsuunta.fi

   

  Nähdään rasteilla!

   

  Continue reading →

 • Seuramestaruushiihdot 2021 15.3.2021

  Seuramestaruudet vuosimallia 2021 kisattiin omatoimisesti Oittaan hiihtoladuilla. Suoritustapa oli vapaa tyyli ja suoritusaikaa kaksi viikkoa. Hiihtotalvi on Etelä-Suomessakin ollut poikkeuksellisen hyvä, joten mahdollisuudet hiihtoharjoittelulle ovat olleet poikkeuksellisen hyvät. Moni EsSulainen oli jo aikaisemmin käynyt koettamassa kuntoaa Espoo-Hiihdon parissa, mutta nyt oli aika hieman lyhyemmälle hiihtokisalle. 

   

  Matkat ja sarjat olivat seuraavat

  Alle H/D9 , 1 km
  H/D 10- H/D 14 , 1 kierros noin 3 km
  H/D 16-20, D21 ja H/D35-50 2 kierrosta noin 6 km
  H21, 3 kierrosta eli noin 9 km
  H/D 55 -> 3 km

   

  H21 – 3 kierrosta

  1. Lari Pernu – 25.29
  2. Rinat Gabitov – 25.44
  3. Kari-Pekka Seppänen – 27.10
  4. Mikko Tervakangas – 27.56
  5. Miika Vehmas – 28.07

   

  H/D 16-20, D21 ja H/D35-50 – 2 kierrosta

  1. Katja Mjøsund (D50) – 15.41
  2. Pasi Laaksonen (H45) – 16.59
  3. Hanne Hilo (D21) – 17.10
  4. Antti Kemppainen (H40) – 20.45

   

  H/D 10 – H/D 14 ja H/D 55 – 1 kierrosta

  1. Aapo Vanhanen (H14) – 8.35
  2. Juhani Katko (H65) – 8.49
  3. Igor Nefedov (H70) – 8.53
  4. Sara Kauniskangas (D10) – 10.29

   

  Alle H/D9 1 km

  1. Lauri Kauniskangas (H8) – 5.00
  Continue reading →

 • Tervetuloa Anna! Uusi valmennuspäällikkö aloittaa 14.3.2021

  Espoon Suunta kehittää aktiviisesti toimintaansa, tavoitteenaan jäsenilleen maailman paras seura olla ja harrastaa. Yksi keskeinen osa-alue, jossa on jälleen liikuttu eteenpäin, on valmennustoiminta. Viime kesästä asti on seuran sisällä käyty keskusteluita valmennusosaamisen kehittämisestä palkkaushankkeen avulla. Valmennustoiminnan olosuhteiden kehittämisen merkitys tunnistettiin ja seuralle päätettiin lähteä etsimään valmennuspäällikköä osa-aikaiseen työsuhteeseen. Samalla avautui sijaisuuden kautta tarve myös suorituskykyvalmentajan toimen paikkaamiseen, Miian jäädessä ansaitusti äityislomalle. Hakuprosessien kautta löytyi erittäin pätevä toimija, joka lähtee luotsaamaan seuran valmennustoimintaa kokonaisvaltaisesti eteenpäin. Titteli on valmennuspäällikkö, ja siihen sisältyy myös valmentajan tehtäviä. Tervetuloa seuraan Anna Kotkajuuri!

  Annan tuleviin tehtäviin tulee kuulumaan valmennustoiminnan olosuhteiden ylläpitäminen ja kehittäminen. Tarkoituksena ei ole vähentää vapaaehtoisten merkittävyyttä osana valmennusorganisaatiota, vaan pikemmin parantaa valmentajien mahdollisuuksia keskittyä itse valmentamiseen. Valmennuspäällikkö toimiikin seuran valmennuksen urheilullisen sisällön ja tavoitteiden suunnittelijana, kehittäjänä sekä aktiivisena toimijana. Hän vastaa siitä, että valmennus on eri ikäisille ja eri kehitysvaiheessa oleville urheilijoille kehittävää ja motivoivaa. Toiminnan alaisuuteen kuuluu valmennus kaikkien seuralaisten parissa: niin lasten, nuorten, aikuisten kuin huippujenkin.

   

  Sen pidemmittä puheitta, annetaan Annan kertoa itsestään

   

  Tervetuloa Anna! Mistä olet lähtöisin?

  Kiitos! Olen lähtöisin Kangasalta, mutta muutin opintojen perässä Jyväskylään vuonna 2014. Tänä aikana olen kerennyt hyvin keski-suomalaistua, ja Espooseen muutto onkin nyt mielenkiintoinen uusi askel elämässä. Suunnistusharrastukseni alkoi Kangasala SK:n riveissä jo pikkutyttönä. Kangasalaa edustin muutamaa lentopallon parissa vietettyä välivuotta lukuun ottamatta viime vuoteen asti. Tulevana kautena edustan Rastikarhuja.

   

  Mitkä ovat parhaat suunnistusmuistosi?

  Nautin niin paljon ihan jokapäiväisestä harjoittelusta, että on vaikea korostaa yhtä tapahtumaa ylitse muiden. Monet tärkeät suunnistusmuistot liittyvät hauskoihin reissuihin hyvässä seurassa. Sprintit vanhoissa kaupungeissa, pitkät lenkit vuoristossa ja suunnistuskisat tuntureilla ovat mieleenpainuvia elämyksiä. Toisaalta yksittäiset erityisen hyvin menneet tai raskaat kilpailut jäävät mieleen – on hienoa, kun saa itsestään kaiken irti.

   

  Mitä olet tehnyt ennen EsSuun tuloa?

  Olen opiskellut Jyväskylässä liikuntabiologiaa, ja maisterin tutkinto on nyt paria kurssia vaille valmis. Erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat kestävyysurheilu, urheiluravitsemus, urheilijan hyvinvointi ja naisurheilun erityiskysymykset. Näiden teemojen parissa olenkin työskennellyt toiminimellä opintojen ohessa.

  Iso arkea määrittävä tekijä on kilpasuunnistus, jota harrastan edelleen aktiivisesti. Matka kilpaurheilijana on ollut välillä töyssyinen, mutta kaikkien kokemusten arvoinen. Työ Espoon Suunnassa ja oma urheilu tukevat varmasti hyvin toisiaan.

   

  Mitä valmennuspäällikkö tekee?

  Odotan itsekin mielenkiinnolla, millaiseksi työ valmennuspäällikkönä käytännössä muotoutuu. Lähtökohtaisesti ajattelen, että minun tehtäväni on auttaa seuran vapaaehtoisia työntekijöitä ja urheilijoita keskittymään heille tärkeisiin ja mieluisiin tehtäviin. Organisoin toimintaa ja kehitän seuran valmennusta yhdessä valmennusjaoston kanssa. Osa työajasta on varattu myös käytännönläheisempään valmennustyöhön. Toivottavasti pääsen siis hyödyntämään ja kehittämään osaamistani monipuolisissa työtehtävissä Espoon Suunnan hyväksi.

   

   

  Anna aloittaa toimensa huhtikuun alusta, jonka jälkeen alkaa perehdytys ja tutustuminen seuran toimintaan. Annaan tulevat alkuun enemmän törmäämään valmennuksen ja nuorisotoiminnan aktiivit, mutta tarkoituksena on päästä tutustumaan myös muuhun seuraväkeen heti kun vallitseva tilanne sallii kohtaamiset paremmin.

  Annan esimiehenä ja apuna hallinnollisella puolella toimii toiminnanjohtaja Kari-Pekka Seppänen. Toimenkuvasta voi tarkemmin kysyä KP:lta tai mikäli haluat suoraan tavoittaa Annan, voit lähettää sähköpostia anna.kotkajuuri@espoonsuunta.fi

   

   

  Continue reading →