2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Espoon Suunnan syyskokous 29.11.2022 16.11.2022

  Espoon Suunnan syyskokous pidetään tiistaina 29.11.2022 klo 18:30, Espoon Suunnan majalla

  Asialistalla: Sääntömääräiset asiat, hallituksen kokoonpano, toimintasuunnitelma ja talousarvio.

  Kokoukseen on mahdollista osallistua etänä. Linkki etäyhteyteen tulee erilliseen MyClub tapahtumaan, johon osallistujien toivotaan ilmoittautuvan.

  Kokousmateriaali liitetään kokoukseen lähempänä kokousta.

  MyClub Tapahtuman linkki: https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/4887452

  Tervetuloa!

  Continue reading →
 • Essun naisille hurjaa menestystä nuorten MM-kisoissa! 6.11.2022

  Portugalin Aguair de Beirassa juostiin marraskuun alussa nuorten MM-kisojen toinen erä: maastomatkoja ei metsäpalovaaran takia pystytty kesällä juoksemaan, joten nyt järjestettiin toinen yritys.

  Kisoihin oli valittu kaikkiaan viisi Espoon Suunnan nuorta huippua: Hanne Hilo, Silva Kemppi ja Elli Punto edustamaan Suomea, sekä Rita Maramarosi Unkarista ja Flurry Grierson Iso-Britanniasta. Valitettavasti Hanne ei sairastelun vuoksi päässyt lopulta matkaan.

  Keskimatkan, viestin ja pitkän matkan sisältänyt viikonloppu toi Essun nuorille hienoja juoksuja, erinomaista oppia kansainvälisistä mittelöistä – ja varmasti myös upeita muistoja!

  Tuloksellisesti kisat olivat essulaisille oikein onnistuneet: nuorten naisten parhaat sijat henkilökohtaisilla matkoilla – Elli 22. (keskimatka), Silva 14. (pitkä), ja Rita 4. (keski) –  ovat luonnollisesti erinomaisia; lisäksi on hyvä huomioida, että kaikki kolme on vielä D17-sarjalaisia, joten mahdollisuuksia parantaa on vielä kolmen vuoden ajan! Viimeisen vuoden juniori Flurry kairasi pitkältä parhaakseen varsin kunnioitettavan 33. sijan.

  Sokerina pohjalla oli viestikilpailu, jossa Essulaiset kunnostautuivat erityisesti: Rita ankkuroi Unkarin joukkueen hopealle!!, ja Silva ja Elli taistelivat Suomen 2. joukkueessa loppuun asti mitalista – lopulta Suomen ykkösjoukkue onnistui ohittamaan kakkosen, joka kuitenkin tuli maaliin kaikistä joukkueista neljäntenä(!)

  Rita tuo joukkueensa upeasti hopealle! Kuva: JWOC

  Rita kiitteli viestimitalin ja nelossijansa jälkeen kovasti Espoon Suuntaa ja sanoi, että kesällä Suomessa vietetyt pari viikkoa olivat hänelle korvaamattoman arvokkaat näitä kisoja ajatellen – Unkarista kun ei tahdo löytyä tähän kaltaisia, pienipiirteisiä avokalliomaastoja. Joten Ritan puolesta vielä suurkiitos kaikille arvokkaasta sparrista kesällä!🙏

  Näiden kisojen jälkeen on mukava heittäytyä täysillä harjoituskauteen ja kohti tulevia menestyksiä 😎

  Teksti: Jari Ikäheimonen

  Continue reading →
 • Talviharjoitukset ovat käynnissä täydellä teholla! 4.11.2022

  Uusi harjoituskausi on lähtenyt hyvin liikkeelle ja EsSulla riittää tuttuun tapaan laadukasta tarjontaa. Tässä artikkelissa on esitetty viikon perusrunko, joka on hyvin saman tyylinen kuin edeltävinä vuosina. Tarkemmat tiedot sekä mahdolliset muutokset ja peruutukset päivittyvät aina MyClubiin, joten muista tarkistaa tapahtumatiedot myös sieltä. Klikkaa samalla vilkaisulla osallistu -näppäintä; tämä auttaa valmentajaa harjoituksen valmistelussa ja onhan seuralaistenkin kiva nähdä, että tuttuja on tulossa!

  Suurin osa EsSun harjoituksista on avoimia kaikille seuralaisille. MyClubissa on mainittu, jos harjoitus on vain tietyn ryhmän urheilijoille. Valmentajat ovat harjoituksissa aina ensisijaisesti valmennusryhmäläisiä (eGroup ja eGroupJr) varten, mutta varmasti jokainen seuralainen saa hyödyn ja ilon irti yhteisharjoittelusta! 

  Listassa mainittujen harjoitusten lisäksi tai sijasta järjestetään yksittäisiä muita mukavia tapahtumia, joista muistutellaan myös WhatsAppissa. Jos sinulla on hyviä ideoita tai haluaisit olla mukana jonkun harjoituksen toteutuksessa, ole yhteydessä valmennuspäällikköön. Anna vastailee myös harjoitusohjelmaan liittyviin kysymyksiin. Yksittäisten tapahtumien kohdalla kannattaa tarkistaa MyClubista, kuka on harjoituksen vastuuvetäjä ja olla yhteydessä kyseiseen henkilöön. 

  Iloa ja vauhtia treeneihin koko porukalle! 

  Maanantai / Koko seuran salijumppa

  • Mitä: Lihaskuntoharjoittelua oman kehon painolla, kehonhallintaa ja liikkuvuutta
  • Missä ja monelta: Perkkaan koululla klo 19.30-20.30.
  • Kenelle: Kaikille seuralaisille lähtötasosta riippumatta – helposti kevennettävissä
  • Valmentaja(t): Sanna Tervakangas, Virpi Palmen, Anna Kotkajuuri
  •  

  Tiistai – eGroupin juoksutreenit

  • Mitä: Pääosin kovavauhtisia juoksuharjoituksia vaihtelevalla teemalla
  • Missä ja monelta: Vaihteleva sijainti ulkona tai Esport Areena (huom. Erillismaksu)
  • Kenelle: Ulkoharjoitukset ovat avoimia kaikille seuralaisille, vaikka valmennus on                  suunnattu erityisesti valmennusryhmille. Sisäharjoitukset eGroupille, ja niille junioreille, jotka pysyvät vauhdissa mukana.
  • Valmentaja(t): Ensisijaisesti Tero Jantunen

  Keskiviikko – Kannari

  • Mitä: Juoksutekniikkaa, koordinaatioita, loikkia ja nopeusvetoja
  • Missä ja monelta: Kannussillanmäen väestönsuojassa klo 18.30-20.00
  • Kenelle: Avoin kaikille seuralaisille, ohjelma eGroupin ehdoilla. Harjoitus sisältää kovatehoisia loikkia ja nopeaa juoksua.
  • Valmentaja(t): Henrik Palmen, Taru Ikäheimonen, Anna Kotkajuuri

  Torstai:

  • Marras-joulukuu: URHEA YöCup. Yösuunnistus yhteislähdöllä eri puolin Uuttamaata. Avoin kaikille seuralaisille. Ei varsinaista valmennusta, vaan omatoimiset verkat ja porukalla metsään.
  • Loka-huhtikuu: Säbä Lagstadin koululla 20-21, avoin kaikille seuralaisille

  Perjantai – Etäjumppa

  • Mitä: Virtuaalinen lihaskuntoharjoitus yhteistyössä muiden seurojen kanssa
  • Missä ja monelta: Etäyhteydellä klo 18-19
  • Kenelle: Sopii kaikille seuralaisille
  • Valmentaja(t): Vaihdellen eri seuroista (Essu, HS, Trian, HyRa, RasKa)

  Perjantaina lisäksi nuorison omat salijumpat alle 10-vuotiaille Niittykummun koululla ja 10-15 -vuotiaille Kantokasken koululla – molemmat klo 18.30. alkaen. 

  Lauantai – Suunnistustreeni

  • Mitä: Monipuolisia suunnistusharjoituksia Uudenmaan alueella
  • Missä ja monelta: Vaihteleva sijainti, kartat jaossa n. klo 10.30-11 (tarkista MyClubista harjoitusohje) 
  • Kenelle: Joka toinen lauantai harjoitus on avoin kaikille seuralaisille, joka toinen viikko lauantaitreenit vain valmennusryhmäläisille (kuskit voivat osallistua). Valmennus pääasiallisesti vain eGroupille ja eGroupJr:lle (tätä nuoremmille oma aikuinen mukaan).
  • Päävalmentaja(t): Erno Puupponen, Tapio Markki ja Jyrki Noponen

  Sunnuntai – Koko seuran Pitkä PK

  • Mitä: Pitkä kevyt harjoitus n. 90-180 min suunnistaen, vaeltaen, juosten tai hiihtäen vuoroviikoin koko seuran lauantaitreenien kanssa
  • Missä ja monelta: Vaihteleva sijainti, kokoontuminen klo 10 (alkaa 20.11.)
  • Kenelle: Avoin kaikille seuralaisille. Harjoituksessa jakaudutaan tarvittaessa pienempiin sopivan vauhtisiin ryhmiin
  • Valmentaja(t): Vaihteleva vetäjä
  Continue reading →
 • Seuran päättäjäisissä paljon pokaaleja ja palkittuja! 1.11.2022

  Espoon Suunnan kauden päättäjäisiä juhlittiin Saunalahden koululla sunnuntaina 30.10. Kymmenet pikkupokaalit odottivat noutajiaan ja seuran arvostetut kiertopalkinnot olivat myös jaossa. Keksit, pulla ja mehu maistuivat myös ja useampi santsikierros tehtiin. Tilaisuuden juontajana ja haastattelijana toimi Sanna Tervakangas.

  EsSu:n tämän kauden menestynein suunnistaja Ida Haapala vastaili kysymyksiin etäyhteydellä opiskelukaupungistaan Kuopiosta. Kuva: Antti Kemppainen

   

  Palkintojen jaon lomassa oli myös mielenkiintoista ohjelmaa. EsSu:n arvokisakävijä ja paras naissuunnistaja Ida Haapala kertoi kuluneesta kaudestaan. Ida asuu opiskelujen vuoksi Kuopiossa ja piti puheensa etäyhteyden välityksellä. Kausi oli Idan mukaan mennyt hyvin, olihan hän ollut mukana kaikissa arvokisoissa. Opiskelijoiden MM-kisat elokuussa Sveitsissä olivat olleet Idan mukaan oikein hauska kokemus. Siellä Ida voitti keskimatkalta kultaa ja pitkältä matkalta hopeaa, joten matkalaukkuun kertyi muutakin kuin pelkkää kokemusta. Kauden maastoista Ida mainitsi erityisesti loppukaudesta olleen Sveitsin maailmancupin Davosin maastot. Hurjat korkeuserot näyttivät television kautta kisaa seuraaville todella haastavilta ja rankoilta, mutta selvästikin huippu-urheilijalle ne ovat miellyttävä haaste. Kuulimme myös että Suomen maajoukkuevalmentaja Thierry Gueorgiou on ollut useasti Idan perässäjuoksijana ja antanut arvokkaita neuvoja. Tämä yksi kaikkien aikojen parhaista suunnistajista on kuulemma yhä siinä kunnossa, että pysyy valmennettaviensa perässä – ainakin maastossa.

  Elli Punto kertoi kokemuksiaan nuorten EM-viestistä. Elli on kotoisin Sastamalasta ja siirtyi pääkaupunkiseudulle muuton jälkeen Rasti-Nokiasta Espoon Suuntaan. Hän opiskelee toista vuotta Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Kuva: Riina Korjamo

   

  EsSu:n monilukuisesta nuorten arvokisakävijäjoukosta Elli Punto oli paikan päällä kertomassa kokemuksiaan nuorten EM-kisoista, jotka pidettiin Unkarissa kesäkuussa. Siellä Elli oli toisella osuudella 18-vuotiaiden tyttöjen kultaa voittaneessa viestijoukkueessa. Muut joukkueen jäsenet olivat Virna Pellikkä HiKi:stä ja Eeva-Liina Ojanaho OHS:sta. Elli oli mukana heinäkuussa myös nuorten MM-kisoissa Portugalissa, missä päästiin maastopalovaaran vuoksi juoksemaan vain sprintti. Kisojen maastomatkat käydään tällä viikolla ja Elli onkin kohta jo matkalla kohti Portugalia. Muut EsSulaiset Portugalissa ovat Silva Kemppi, Rita Maramarosi (Unkari) ja Flurry Grierson (Iso-Britannia).

  SM-yökilpailusta hopeaa voittanut Lari Pernu kertoi kisan kulusta. Kuva: Antti Kemppainen

   

  Päättäjäisyleisö sai kuulla myös Lari Pernun esityksen hänen suorituksistaan syksyn SM-yökilpailussa. Lari voitti kisassa hopeamitalin ja se oli EsSu:n ensimmäinen miesten pääsarjamitali 27 vuoteen. Oli mielenkiintoista kuulla kuinka Lari kävi GPS-seurannan avulla läpi sekä karsintakisaa että finaalia. Olimmehan me monet seuranneet tuon kisan livenä kotisohvalta ja jännittäneet Larin suoritusta. Suunnistuskoululaisten oli varmasti hauskaa ja kannustavaa kuulla, että kipinä yösuunnistukseen oli Larilla syttynyt jo suunnistuskouluaikoina, jolloin se syksyn yösuunnistuskerta oli ollut aina hyvin odotettu!

  Natalia Fey esittelee taulua, joka saa paikan majan seinältä. Feyn perhe on muuttamassa Osloon ja joutuvat siksi jättämään EsSun. Kuva: Riina Korjamo

   

  Päättäjäisissä kuultiin myös hyvästejä. EsSu:ssa monta vuotta mukana ollut Feyn perhe on muuttamassa Norjaan. Vanhemmat Natalia ja Carl ovat olleet mukana tapahtumissa, kisoissa ja myös hiihtosuunnistuskisoissa. Lapset Mark ja Erik ovat kasvaneet suunnistuskoululaisista eGroupJr-ryhmän jäseniksi ja edustaneet EsSu:a mm. tämän vuoden Mannassa sekä pyöräsuunnistuskisoissa. Feyt lahjoittivat kauniin taulun EsSu:n majalle, joka kuvaa kaunista metsämaisemaa, josta voi erottaa pari EsSu:n väreissä juoksevaa suunnistajaa, taitavat olla Mark ja Erik. Oikein mukavaa jatkoa Feyn perhelle Osloon!

  Upea joukko pokaalilla palkittuja junnuja! Kuva: Riina Korjamo

   

  Suunnistuskoulun rehtori Maija Lahdenperä ja ohjaaja Jukka Pirilä jakoivat kovasti odotetut pokaalit suunnistuskoululaisille ja muille seuran alle 16v-junioreille. Lavalle kertyi kymmenittäin junnuja kultaisine pokaaleineen. Sarjoissa eniten pisteitä keränneet saivat pikkuisen isommat pokaalit. Kauden pokaalijahti sai arvoisensa päätöksen!

  Nuorten aktiivisuuskilpailun parhaat oikealta vasemmalle: Koko kisan voittaja Aarne Kemppainen, Juuso Laininen, Venla Hilasvuori, Linnea Karelo ja Noora Laininen. Kuva: Antti Kemppainen

   

  Nuorten aktiivisuuskisan palkinnot jakoi nuorisojaoksen vetäjä Jarmo Aho. Tänä vuonna kisan voitti sama aktiivinen juniori kuin viime vuonnakin; Aarne Kemppainen! Aarnen pistesaalis oli peräti 158,5 ja hän sai taas vuodeksi haltuunsa himoitun kiertopalkinnon Georgen maljan. Seuraavaksi eniten pisteitä olivat keränneet Juuso Laininen, Venla Hilasvuori, Linnea Karelo, Noora Laininen ja Patrik Johansson.

  Muut EsSu:n kiertopalkinnot jaettiin seuraavasti:

  Talkookello: Marjut Varpula, perustelut: Essun EA-tiimin kantavia voimia useiden vuosien ajan. Kerännyt hienon tiimin EsSusta hoitamaan kisojen ensiapua

  Simpan pihdit: Tapio Markki, perustelut: eGames 2022 ratamestari. Lisäksi erilaisten egroupin taitoharjoitusten ratamestarointi.

  Vuoden EsSulainen: Hanna Raasakka, perustelut: Aktiivinen ja EsSu-henkeä nostatattavan some-materiaalin tuottaminen, mm. joukkue-esittelyt Jukola, Tiomila, viestiliigat, 25-manna, Halikko. Tärkeä taustatuki eGroupin majoitusjärjestelyissä

  Junnulautanen: Anton Kemppi, perustelut: EYOC edustus, menestys SM-pitkällä ja SM-keskimatkalla.

  Vuoden viestisuunnistaja: Silva Kemppi, perustelut: Viestisuoritukset Venloissa, Nuorten Jukolassa ja viestiliigassa.

  Vuoden yllättäjä: Lari Pernu, perustelut: SM-yö hopeaa. Ensimmäinen EsSun miesten sarjan SM-mitali 27 vuoteen ja kolmas kautta aikain.

  Vuoden valmentaja: Jyrki Noponen, perustelut: eGroup-nuorten valmentaja. Kirsikkana kakussa NuJu-voitto.

  EsSu:n kultakompassikisan voitto ja kultakompassin saaja: Daniel Rautio

  EsSu:n hopeakompassikisan voitto ja hopeakompassin saaja: Inari Karppinen

  EsSu:n pronssikompassikisan voitto ja pronssikompassin saaja: Viljami Veikkola

   

  Lisää kuvia tilaisuudesta on runsaasti nettisivuilla kohdassa Tietoja seurasta > Kuvia. Paljon kiitoksia kuvaajillemme Kemppaisen Antille ja Korjamon Riinalle.

  Continue reading →
 • Kauden päättäjäisiä vietetään 30.10. klo 15-17 24.10.2022

  Espoon Suunnan kauden päättäjäisiä vietetään Saunalahden koululla tulevana sunnuntaina 30.10 klo 15-17.

  Kaudella 2022 on nähty hienoja onnistumisia ja kisapaikoilla ja harjoituksissa on saatu nauttia maailman parhaasta suunnistusseurasta! Sitä on nyt aika juhlistaa!

  Päättäjäisten ohjelmassa on luvassa mm. pokaalijahdin pokaalien jako, kiertopalkintojen jakaminen, yhteiset kahvittelut ja tietenkin maailman parasta suunnistusseuraa! Lisäksi jaetaan aktiivisuuskilpailun sekä kulta/hopea/pronssikisan palkinnot.

  Tilaisuudessa päästään myös kuulemaan, kun eGroup-urheilijat kertovat EsSulaisille kauden kohokohdista!

  Tilaisuus on avoin ja ilmainen kaikille jäsenille, tervetuloa!

  HUOM! Kahvitarjoilun järjestelyiden vuoksi toivotaan ennakkoilmoittautumista viimeistään 26.10. 

  Ilmoittautuminen: https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/4712598

  Continue reading →