2012 eGames

 

Ajankohtaista

 • Kolmen kopla tekemässä töitä Essulaisten hyväksi 10.5.2023

  Henrikin ja Annan muodostama tehokas duo täydentyi toukokuun alusta. Jotkut ovat saattaneet törmätä jo uusimpaan työntekijäämme Anuun kevätkokouksessa tai Essun järjestämässä Kompassi-tapahtumassa aivan majan nurkilla, jos et vielä ole häntä nähnyt – niin ei huolta, varmasti vielä näet. Kolmen työntekijän voimin edetään kohti ”Maailman parasta suunnistusseuraa”. Ammattimaista otetta löytyy nyt niin valmennuksesta, seuratoiminnan johtamisesta kuin sujuvan seura-arjen hallinnosta.

  Tämä ”kolmen kopla” jakaa tehtäviä ja vastuuta keskenään toimien tiiviissä yhteistyössä niin toistensa, seuran johtokunnan ja jaostojen sekä seuralaisten kanssa. Osaamista, tekemisen meininkiä ja innovatiivisia ideoita Essussa riittää ja työntekijät pyrkivät siihen, että tämä kaikki konkretisoituu laadukkaaksi, innostavaksi ja houkuttelevaksi toiminnaksi. Töitä tehdään ahkerasti, mutta aina pieni pilke silmäkulmassa ja hymy huulilla.

  Mitä eri henkilöt todella tekevät? Tässä lyhyet luonnehdinnat kunkin työnkuvasta:

  Anna ”Vastaan kaiken valmennustoiminnan suunnittelusta ja sen käytännön toteutuksesta yhdessä vapaaehtoisvalmentajien kanssa.”

  Anu ”Vastaan valmennustoiminnan ja nuorten suunnistustapahtumien koordinoinnista sekä niihin kuuluvista hallinnollisista tehtävistä ja järjestelyistä.”

  Henrikki ”Vastaan kokonaisvaltaisesti seuratoiminnan eri osa-alueiden toimivuudesta, tuloksellisuudesta, seura toiminnan jatkuvuudesta ja varainhankinnasta.”

  Henkilöstön toimenkuvista voit lukea lisää Supasta: https://urly.fi/39pT -> Työntekijöiden työnkuvat 2023

  Palkatun henkilöstön myötä pyritään kehittämään vapaaehtoistehtävien koordinointia ja vähentämään  vapaaehtoisten liiallista kuormitusta. Vaikka työntekijöitä on enemmän kuin ennen, haluamme osallistaa yhä enemmän talkoohenkisiä vanhempia, ajanvietettä kaipaavia eläkeläisiä sekä ohjaushommista innostuneita nuoria. Vapaaehtoisuus on yhä vakaan seuratoiminnan perusta niin Essussa kuin koko Suomessa. Yhdessä voimme kehittää seuran toimintaa entisestää hyödyntäen ammattilaisten osaamista.

   

  Muista, että meihin saat aina olla yhteydessä, jos jokin mietityttää.
  Teemme työtä Essulaisia varten!

   

  Continue reading →
 • Espoon Suunnan kevätkokous 25.4.2023 11.4.2023

  Espoon Suunnan kevätkokous ja keskustelutilaisuus Jukolasta järjestetään tiistaina 25.4. Klo 18-20 Kaitaan lukiolla.

  Kevätkokouksen aiheena tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2022.

  Osoite on Iivisniementie 1.

  Metrolla pääsee viereen tai koulun parkkipaikalle autolla.

  Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Linkki kokoukseen tulee myClub-tapahtumaan myöhemmin.

  MyClub tapahtuma: https://espoonsuunta.myclub.fi/flow/events/5396753

  Tervetuloa!

  Continue reading →
 • Suunnistuskoulun ilmoittautuminen on auki! 5.4.2023


  Vuoden 2023 suunnistuskoulun ilmoittautuminen on nyt auki! Espoon Suunnan Suunnistuskoulu tarjoaa lapsille ensimmäiset askeleet suunnistuspolulle. Vasta-alkaja tai karttoihin hurahtanut aarteenetsijä, meiltä löytyy paikka kaikille harrastaa ja kehittyä suunnistuksen parissa.

  Lisätietoa ja ilmoittautumaan pääset Espoon suunnan sivujen kautta: Lapset ja nuoriso -> Suunnistuskoulu, tai alla olevasta linkistä. 

  Suunnistuskoulu 2023 lyhyesti

  Suunnistuskouluun ovat kaudella 2023 tervetulleita kaikki 2018 tai aiemmin syntyneet lapset ja nuoret. Suunnistuskoulun harjoitukset pidetään Espoon alueella. Suunnistuskoulun ohjelmaan kuuluu harjoitusten ohella myös varsin runsas määrä erilaisia Espoon Suunnan sekä naapuriseurojen järjestämiä suunnistustapahtumia. Kauden aikana ajantasainen tieto ohjelmasta on MyClubissa.

  Suunnistuskoulun harjoitukset pidetään maanantaisin Espoon alueella klo 18.15-19.45 / 18.30-20.00.

  Suunnistuskoulussa harjoitellaan ikätasoisesti metsässä liikkumista ja suunnistuksen perusteita. Lisäksi suunnistuskouluun kuuluu tapahtumia, retkiä ja talvikaudella salivuoro

  Lisätietoja:

  Suunnistuskoulu

  Suunnistuskoulun rehtori Antti Pasanen (nuoriso # espoonsuunta.fi)

  Ps. Aikuisten suunnistuskouluun ilmoittautuminen ja lisätietoa TÄSTÄ LINKISTÄ!

  Continue reading →
 • EsSu on nyt myös Aikuisliikunnan Tähtiseura! 25.3.2023

  Kuvassa auditointiin osallistuneet Pietari, Anna, Elisa, Jani ja Sanna. Etäyhteydellä mukana oli valmennuspäällikkö Anu. SSL:n edustajina paikalla olivat Timo Saarinen ja Teija Sahlström.

  Espoon Suunta otti askelen eteenpäin kehittymisen polullaan, kun keskiviikkona 22.3. läpäisimme aikuisliikunnan Tähtiseura -auditoinnin. Aikuisliikunnan auditoinnissa seuralta vaaditaan säännöllistä, laadukasta, turvallista ja innostavaa aikuisten seuratoimintaa, jossa on mahdollista sekä kilpailla aktiivisesti että tulla mukaan aivan aloittelijana. Aiemmin Essu on saavuttanut Tähtimerkit lasten ja nuorten toiminnan sekä huippu-urheilun osalta. Niinpä olemme nyt yksi Suomen kolmesta suunnistusseurasta, joilla on kaikki kolme tähtimerkkiä. Näin päävalmentajan näkökulmasta kolmen merkin suorittaminen kuvastaa hyvin EsSun arvoja – haluamme jatkuvasti viedä toimintaa eteenpäin, jotta Espoon Suunta tarjoaisi laadukkaan ja mieluisan harrastuksen ja yhteisön jokaiselle seuralaiselle eri lähtökohdista! 

  Iso kiitos auditoinnissa mukana olleille vapaaehtoisille Jani Kekaraiselle, Sanna Tervakankaalle ja Pietari Hyväriselle! Isoimman työn auditoinnissa teki uusi harrastesuunnistusvastaavamme Jani, joka tarttui heti tehokkaasti toimeen, kun päätös aikuisliikunnan auditoinnista joulukuussa tehtiin. Edellytyksenä nopealle auditointiprosessille oli tietenkin jo ennestään hyvällä tasolla oleva seuratoiminta, josta täytyy kiittää ihan kaikkia aikuisten harrastustoiminnassa mukana olevia essulaisia seurajohdosta innokkaisiin (ja innostaviin) yhteistreenaajiin.

  eTreenarit valmiina metsään Elisan johdolla.

  Auditoinnin aluksi seurasimme eTreenareiden eli Essun aikuisharrasteryhmän treeniä, jota on vuoden alusta johtanut eGroup -urheilija Elisa Viholainen. Ohjelmassa oli juoksutekniikkalämmittelyn jälkeen viivasuunnistus Keskuspuiston poluilla rasteja paikantaen. Elisan hyvä ote ryhmän valmentajana sai heti positiivista palautetta myös liiton edustajilta ja treenin jälkeinen analysointipulina kertoi mielenkiintoisesta treenistä. Ryhmäläisten mukaan parasta eTreenareissa on ollut erinomainen yhteishenki, monipuoliset harjoitukset sekä mahdollisuus olla mukana ja treenata yhdessä, vaikka suunnistus- ja treenitausta ryhmän sisälläkin vaihtelee paljon. eTreenarien hyvä tekemisen meininki pimenevässä viileässä illassa välittyi nopeasti myös ulospäin!

  Olennaista auditoinnissa on tuoda esiin seurassa jo olevia vahvuuksia sekä auttaa löytämään kehityskohteita, joilla viedä toimintaa yhä eteenpäin. eTreenareiden ryhmässä olisi paljon potentiaalia laajentua entisestään ja myös auditoinnissa pohdittiin, miten tuoda paremmin esille tämä hieno toimintamuoto osana seuratoimintaa. Säännöllisesti tapaavan eTreenari -ryhmän lisäksi Essussa on toki paljon avoimia koko seuran harjoituksia sekä erilaisia epäsäännöllisemmin kokoontuvia harrasteyhteisöjä ja kaveriporukoita. Näistä ehkä näkyvin on +35 v. naisten eLadyt, jotka ovat hyvä esimerkki liikunnan ilosta, yhteishengestä ja aktiivisuudesta ihan kaikille seuralaisille!  Essu on iso seura ja pienemmät yhteisöt ovat tärkeitä, jotta jokainen voisi löytää oman paikkansa essulaisena. Tässä on varmasti edelleen kehitettävää! 

  Puhuimme auditoinnissa myös siitä, kuinka paljon seurasta löytyy monipuolista osaamista ja aktiivisia seuralaisia erilaisilla vahvuuksilla. Yhdessä liikkumisen ohella monen harrastuksiin kuuluu olla mukana toteuttamassa seuran toimintaa. On valmennuksellisella puolella olevia ohjaajia ja valmentajia, mutta on myös taloudesta, matka- ja tapahtumajärjestelyistä, majan kunnosta, tietotekniikasta, kartoista, muiden turvallisuudesta ja osaamisen kehittämisestä vastaavia ja toiminnan mahdollistavia seuralaisia. Ja niin paljon muita osaavia tekijöitä. Laajan vapaaehtoisjoukon ansiosta on mahdollista toteuttaa monipuolista ja laadukasta toimintaa maltillisilla kustannuksilla, jotta kaikilla kiinnostuneilla olisi mahdollisuus tulla mukaan.  

  Jos sinulla on ajatuksia aikuisliikunnan edistämisestä Espoon Suunnassa, voit olla yhteydessä palkattuihin työntekijöihin, harrasteryhmien vetäjiin tai harraste@espoosuunta.fi . Jos pohdit, haluaisitko olla tiiviimmin mukana jossain aikuisliikunnan mahdollisuuksissa, voit tutustua näihin Essun nettisivuilla ja lähteä rohkeasti kokeilemaan.

  Aurinkoista kevään odotusta kaikille seuralaisille! Ensi viikolle luvataan taas lumipyryä, joten tavataan vielä hiihtoladuilla ennen kuin metsäsuunnistuskausi lähtee täydellä teholla käyntiin!  

   

  Continue reading →
 • Essun hiihtomestaruudet ratkottiin maanantaina 23.3.2023

  Essun hiihtomestaruudet ratkottiin maanantaina 20.3 Oittaan laduilla sumuisessa plussakelissä. Sateen pehmittämillä laduilla ei ollut helppoja kilometrejä tarjolla, mutta onneksi essulaisten hiihtokunto on hyvässä terässä kaikenlaisten hiihtohaastekisojen ansiosta!

  Hiihdon jälkeen maistui kisailijoille sekä huoltojoukoille Essun baarin tarjoilemat makkarat ja mehut.

  Tulokset:

  D8, 1,3 km
  1. Lydia Lehtonen 6.33

  D10, 2,7 km
  1. Linnea Lehtonen 15.17

  D12, 2,7 km
  1. Miina Kankaanpää 9.59
  2. Sylvi Kupiainen 10.23
  3. Sara Kauniskangas 10.36

  D14, 2,7 km
  1. Anni Jantunen 8.25

  D16, 5,4 km
  1. Essi Kankainen 25.39

  D21, 5,4 km
  1. Venla Tahvanainen 18:59

  H10, 2,7 km
  1. Lauri Kauniskangas 10.20
  2. Sulo Kupiainen 10.22

  H12, 2,7 km
  1. Olli Jantunen 9.30

  H14, 2,7 km
  1. Patrik Johansson 9.18
  2. Mark Fey 10.31

  H16, 5,4 km
  1. Erik Fey 17.23

  H21, 8,1 km
  1. Henrik Palmen 28.41
  2. Ville Kokkila 29.35
  3. Panu Haaramo 29.43
  4. Mikko Tervakangas 30.29
  5. Miika Vehmas 30.36

  H50, 5,4 km
  1. Herkko Plit 17.26
  2. Carl Fey 21.30

  H55, 2,7 km
  1. Risto Tiainen 10.52

  Continue reading →